Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο κινέζος καθηγητής που το έκανε όπως στο «Breaking Bad»

Ο κινέζος καθηγητής που το έκανε όπως στο «Breaking Bad»

Ένας καθηγητής γυμνασίου στην Κίνα, μιμούμενος κάθε πτυχή της ζωής του Γουόλτερ Ουάιτ, ήρωα της τηλεοπτικής σειράς Breaking Bad, παράτησε τις αίθουσες διδασκαλίας και έγινε έμπορος κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης. Ωστόσο, συνελήφθη καθώς παραβίασε τον υπ’ αριθμόν ένα κανόνα της διακίνησης ναρκωτικών κι εθίστηκε και ο ίδιος στο προϊόν που πωλούσε.

Ένας 35χρονος καθηγητής γυμνασίου στην πόλη Νανίνγκ στη νοτιοδυτική Κίνα ζήλεψε την… δόξα του Γουόλτερ Ουάιτ, ήρωα της τηλεοπτικής σειράς Breaking Bad, και αποφάσισε να βαδίσει στα βήματά του.

Ο καθηγητής, ονόματι Λου (αγνώστων λοιπών στοιχείων) ξεκίνησε να πειραματίζεται με κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη, που στην Κίνα είναι ευρύτερα γνωστή ως bingdu (μπινγκ-ντού).

Στην πορεία, εθίστηκε τόσο πολύ στο συνθετικό ναρκωτικό, ώστε κατάφερε να απολυθεί από το γυμνάσιο της κινεζικής πόλης και κατόπιν αποφάσισε να το παίξει… Γουόλτερ Ουάιτ: μετέτρεψε το σπίτι του σε εργαστήριο «μπινγκ-ντού», παρασκευάζοντας τεράστιες ποσότητες και διοχετεύοντάς τις στην αγορά.

Ωστόσο, εθισμένος ων στο επικίνδυνο ναρκωτικό, ο Λου έκανε μια σειρά από λάθη και η δράση του υπέπεσε της προσοχής της κινεζικής αστυνομίας.

Μετά από σχεδόν έξι μήνες στενής παρακολούθησης της δράσης του Λου, πριν μερικά 24ωρα, οι αστυνομικοί του τμήματος δίωξης ναρκωτικών εισέβαλαν στο σπίτι του και τον συνέλαβαν.

Τα τελευταία χρόνια η κρυσταλλική μεθαμφεταμίνηκάνει θραύση στην ασιατική –και κυρίως στην κινεζική- αγορά.

Σύμφωνα με την Επιτροπή Ελέγχου Ναρκωτικών της Κίνας, οι χρήστες μεθαμφεταμίνης αποτελούν πλέον σχεδόν το 50% των τοξικομανών, με το αντίστοιχο ποσοστό το 2008 να μην είναι παραπάνω από 10%.

«Έχουμε 14 εκατομμύρια τοξικομανείς στην Κίνα, εκ των οποίων περίπου οι μισοί είναι εθισμένοι στο μπινγκ-ντού», τονίζει ο Λιού Γιουέτζιν, διευθυντής της Επιτροπής Ελέγχου Ναρκωτικών.

Ο Λιου αποδίδει την έξαρση της χρήσης του ναρκωτικού στο ότι η παρασκευή της κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνηςείναι φθηνή και η επίδρασή της άμεση.

Το κέντρο παρασκευής μπινγκ-ντού στη Κίνα θεωρείται η πόλη Μπόσε, στην επαρχία Γκουάνγκντονγκ, όπου σε μια έφοδο της αστυνομίας το 2013 κατασχέθηκαν τρεις τόνοι κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης συνολικής αξίας 200 εκατομμυρίων ευρώ.

Κωνσταντίνος Τσάβαλος

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024