Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ζερρίν Ακιντζί: Η κόρη του τουρκοκύπριου ηγέτη που έγινε εξώφυλλο

Ζερρίν Ακιντζί: Η κόρη του τουρκοκύπριου ηγέτη που έγινε εξώφυλλο

Ονομάζεται Ζερρίν Ακιντζί, ξεχωρίζει για το ταλέντο της στο σχέδιο μόδας και είναι κόρη του τουρκοκύπριου ηγέτη. Τις τελευταίες ημέρες μονοπωλεί το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης στην Κύπρο, καθώς η φωτογράφησή της για το εξώφυλλο ενός περιοδικού, σε μία κρίσιμη στιγμή που ο πατέρας της διαπραγματεύεται για το Κυρπριακό, προκάλεσε ποικίλα σχόλια.

Ονομάζεται Ζερρίν Ακιντζί, ξεχωρίζει για το ταλέντο της στο σχέδιο μόδας και είναι κόρη του τουρκοκύπριου ηγέτη.

Η Ζερρίν είναι η μικρότερη από τις τρεις κόρες του Μουσταφά Ακιντζί. Σπούδασε δημόσιες σχέσεις στα κατεχόμενα και συνέχισε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Greenwich της Βρετανίας στο Μάρκετινγκ για αν ακολουθήσει τελικά σπουδές σχεδίου στο Πανεπιστήμιο της Νεβάδα στις ΗΠΑ. Παρουσίασε την πρώτη συλλογή της το 1999 στη Νέα Υόρκη.

Τις τελευταίες ημέρες μονοπωλεί το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης στην Κύπρο, καθώς η φωτογράφησή της για το εξώφυλλο του ελληνοκυπριακού περιοδικού Must, σε μία κρίσιμη στιγμή που ο πατέρας της διαπραγματεύεται για το Κυρπριακό, προκάλεσε ποικίλα σχόλια.

Στην Κύπρο τα σχόλια ήταν σε γενικές γραμμές θετικά και είχαν να κάνουν με το όμορφο παρουσιαστικό της Ζερρίν Ακιντζί και τη δουλειά της στο χώρο της μόδας. Μοναδική παραφωνία, τα σχόλια εθνικιστικών κύκλων στους κόλπους της ελληνοκυπριακής κοινότητας.

Στην τουρκοκυπριακή κοινότητα τα σχόλια στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης είναι όμως πιο αιχμηρά. Στο ίδιο κλίμα και τα φιλικά προς τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μέσα ενημέρωσης, που βρήκαν ευκαιρία να επιτεθούν στον Μουσταφά Ακιντζί. «Δεν ταιριάζει στην κόρη ενός Προέδρου Δημοκρατίας», σχολιάζει χαρακτηριστικά η Sabah στην Τουρκία, δίνοντας πολιτική διάστάση στο όλο θέμα.

Το εξώφυλλο με την Ζερρίν έδωσε το άλλοθι για την επίθεση στον Ακιντζί από κύκλους της Αγκυρας που διαφωνούν με τους χειρισμούς του στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, σχολιάζουν πολιτικοί αναλυτές στη Λευκωσία. Είναι εξάλλου γνωστή η ψυχρότητα που υπάρχει στις σχέσεις Ερντογάν-Ακιντζί και ένα λαοφιλές θέμα όπως αυτό δεν θα μπορούσε να μην μείνει χωρίς εκμετάλλευση από εθνικιστικούς κύκλους των τουρκοκυπρίων και τον φιλοκυβερνητικό Τύπο της Τουρκίας.

Τι λέει το περιοδικό

Η διευθύντρια του περιοδικού must, Ειρήνη Χριστοφόρου, έδωσε τη δική της απάντηση, μέσα από τη διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού:

«Μετά την κυκλοφορία του τεύχους Οκτωβρίου, με την Ζερρίν Ακιντζί στο εξώφυλλο, τα σχόλια που έλαβε η ομάδα του περιοδικού ήταν άκρως θετικά.

»Η συντακτική ομάδα του must αλλά και το must σαν έντυπο δεν έκανε ποτέ διακρίσεις. Το κύριο μέλημά του ήταν και είναι η προβολή και η προώθηση ταλαντούχων, όμορφων ανθρώπων που ξεχωρίζουν μέσα από τη δουλειά ή την προσωπικότητά τους.

»Η Ζερρίν Ακιντζί είναι ακριβώς αυτό. Μια νέα γυναίκα με ταλέντο στο χώρο του σχεδίου μόδας. Με τη συμπερίληψή της στο νέο μας τεύχος δεν προωθούμε απλά μια ταλαντούχα νέα γυναίκα, αλλά πάμε τον τόπο μας ένα βήμα παραπέρα ασκώντας έμμεσα το δικαίωμα μας στην σκέψη και στον λόγο. Το must παραμένει πρωτοπόρο γιατί συνεχίζει να καινοτομεί, αγνοώντας τα στοιχεία που μας διαφοροποιούν και τονίζοντας αυτά που μας ενώνουν.

»Η επιλογή μας αυτή φέρνει ανάμικτες αντιδράσεις. Το νέο τεύχος του περιοδικού διαδέχθηκαν ποικίλα σχόλια, η πλειονότητα των οποίων ήταν θετικά. Αυτό μας δείχνει πως κι εσείς, όπως κι εμείς, είστε έτοιμοι να πάμε ένα βήμα μπροστά, σε μια χώρα χωρίς ταμπού και διακρίσεις, που το μόνο που μετρά είναι το πάθος και το ταλέντο του κάθε ανθρώπου και μόνο.

«Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμα σου να το λες» – Βολταίρος

Ειρήνη Χριστοφόρου

Διευθύντρια must»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024