Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βαριά η εξορία, αλλά βαρύ και το γεύμα για τον Μεγάλο Ναπολέοντα

Βαριά η εξορία, αλλά βαρύ και το γεύμα για τον Μεγάλο Ναπολέοντα

Ένας κατάλογος απογραφής των τροφίμων και των ποτών που παραδίδονταν καθημερινά στην οικία του Ναπολέοντα όπου διέμενε κατά τη διάρκεια της εξορίας του στη νήσο της Αγίας Ελένης δημοπρατήθηκε στη Βρετανία. Το μενού ήταν παραπάνω και από πλούσιο.

Ένας κατάλογος απογραφής των τροφίμων και των ποτών που παραδίδονταν καθημερινά στην οικία του Ναπολέοντα όπου διέμενε κατά τη διάρκεια της εξορίας του στη νήσο της Αγίας Ελένης δημοπρατήθηκε στη Βρετανία.
{{{ map }}}
«Αυτό το συναρπαστικό ντοκουμέντο προσφέρει μια λεπτομερή εικόνα για την ποιότητα και την ποσότητα του οίνου, των δυνατών αλκοολούχων ποτών και του φαγητού που απολάμβαναν ο Ναπολέων και η συνοδεία του στην εξορία του στην Αγία Ελένη» εξήγησε ο οίκος δημοπρασιών Woolley & Wallis.

«Η ημερήσια παράδοση προέβλεπε περισσότερα από 50 μπουκάλια κρασιού, μηλίτη, δυνατής μπίρας, σαμπάνιας και άλλων ποτών» ενώ παραδίδονταν επίσης «22 κιλά βόειου και μοσχαρίσιου κρέατος, 30 κιλά ψωμί, 22 κιλά πρόβειου και χοιρινού κρέατος, ένας χοίρος ψητός, δύο γαλοπούλες, 2 χήνες, 4 πάπιες, 9 φραγκόκοτες, 12 περιστέρια, 42 αυγά, 15 μπουκάλια γάλα και πολλά άλλα πράγματα» επισημαίνεται.

Το έγγραφο αυτό έχει ημερομηνία 13 Οκτωβρίου 1820 και το υπογράφει ο Ντένζιλ Ίμπετσον, βρετανός αξιωματικός που υπηρέτησε στην Αγία Ελένη κατά τη διάρκεια της εξορίας του Ναπολέοντα.

Το έγγραφο πωλήθηκε 926 λίρες (1.350 ευρώ).

Στο ντοκουμέντο καταγράφονται επίσης οι 50 περίπου ένοικοι του Λόνγκγουντ, της οικίας όπου διέμενε ο Ναπολέων, ανάμεσά τους επτά μέλη της οικογένειας του πιστού στρατηγού του Μπερτράν.

Ο Ναπολέων έφθασε την 15η Οκτωβρίου 1815 στη νήσο της Αγίας Ελένης, έπειτα από ένα ταξίδι 69 ημερών από την Βρετανία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024