Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δικαστής στο Ιράν αντί για ποινές επιβάλλει... διάβασμα βιβλίων

Δικαστής στο Ιράν αντί για ποινές επιβάλλει… διάβασμα βιβλίων

Ένας ανοικτόμυαλος δικαστής επιβάλλει εναλλακτικές ποινές σε όσους έχουν καταδικαστεί για πταίσματα, τους έφηβους και τους ανθρώπους χωρίς προηγούμενο ποινικό μητρώο. Οι κατηγορούμενοι καταδικάζονται να αγοράσουν και να διαβάσουν πέντε βιβλία κι έπειτα να γράψουν μια περίληψη του καθενός βιβλίου.

Ένας ανοικτόμυαλος δικαστής στο Ιράν αποφάσισε να δίνει εκπαιδευτικές ποινές αντί για φυλακίσεις.

Όπως αναφέρει το BBC, ο δικαστήςΚασέμ Νακιζαντέχ, της βορειοανατολικής πόλης Γκονμπάντ ε-Καβούς χρησιμοποιεί εναλλακτικές ποινές για να αποφύγει τις «μη αναστρέψιμες σωματικές και ψυχολογικές επιπτώσεις που προκαλεί ένας εγκλεισμός στους κατάδικους, αλλά και τις οικογένειες τους» όπως λέει ο ίδιος.

Γι’ αυτό λοιπόν οι κατηγορούμενοι καταδικάζονται να αγοράσουν και να διαβάσουν πέντε βιβλία, κι έπειτα να γράψουν μια περίληψη του καθενός βιβλίου και να την επιστρέψουν στον Νακιζαντέχ.

Επίσης, μετά πρέπει να χαρίσουν τα βιβλία στην τοπική φυλακή.

«Τα βιβλία είναι έτσι επιλεγμένα, ώστε να μπορούν να τα διαλέξουν όλοι οι κατηγορούμενοι ανεξαρτήτως γνώσης, ηλικίας ή μορφωτικού επιπέδου. Ο κατάλογος περιέχει μια μεγάλη ποικιλία από πολύ απλά βιβλία, έως σύνθετα κι επιστημονικά αναγνώσματα» λέει ο δικαστής.

Η εναλλακτική αυτή ποινή αφορά σε όσους έχουν καταδικαστεί για πταίσματα, τους έφηβους και τους ανθρώπους χωρίς προηγούμενο ποινικό μητρώο.

Όπως υποστηρίζει ο Νακιζαντέχ, η νέα αυτή εκπαιδευτική μέθοδος έχει συμβάλλει τα μάλα, ώστε να μειωθούν οι καυγάδες των κατάδικων εντός της φυλακής.

Κωνσταντίνος Τσάβαλος

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024