Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρόστιμα σε τράπεζες που έχουν άδεια κατασχεμένα σπίτια από τη δήμαρχο Βαρκελώνης

Πρόστιμα σε τράπεζες που έχουν άδεια κατασχεμένα σπίτια από τη δήμαρχο Βαρκελώνης

Η Αντα Κολάου είναι διατεθειμένη να επιβάλει χρηματικά πρόστιμα σε μεγάλες τράπεζες, όπως η BBVA, η Banco Sabadell και η Sareb. Αυτό θα συμβεί, επειδή οι τράπεζες κρατούν για περισσότερα από δύο χρόνια άδεια τα κατασχεμένα σπίτια, αντί να τα προσφέρουν στο δήμο για να τα χρησιμοποιήσει για τους πένητες και τους άστεγους.

Το δημοτικό συμβούλιο της Βαρκελώνης θα επιβάλει πρόστιμα συνολικής άξιας 60.000 ευρώ σε τρεις τράπεζες που κρατούν άδεια τα κατασχεμένα σπίτια, για περισσότερα από δύο χρόνια, αντί να τα προσφέρουν το δήμο, για να τα χρησιμοποιήσει για τους άστεγους.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή, η ίδια η νεοεκλεγείσα δήμαρχος της πόλης, Αντα Κολάου, στις τρεις τράπεζες BBVA, Banco Sabadell και Sareb θα επιβληθούν χρηματικά πρόστιμα, σε μια προσπάθεια να σταματήσει την προκλητική αδιαφορία τους απέναντι στο κοινωνικό ζήτημα των δεκάδων χιλιάδων αστέγων.

«Η δημοτική αρχή έχει την υποχρέωση να χρησιμοποιήσει κάθε διαθέσιμο πόρο προκειμένου να αντιμετωπίσει τη στεγαστική κρίση που έχει ενσκήψει» είπε η Κολάου, τονίζοντας πως επιβλήθηκαν πρόστιμα της τάξεως των 60.000 στις τράπεζες αυτές, όσον αφορά σε 12 σπίτια που είχαν κατασχεθεί, αλλά παραμένουν άδεια.

Πρόσθεσε, δε, πως αν οι τράπεζες δεν λύσουν το πρόβλημα εντός ενός μήνα, τότε θα επιβληθεί κι άλλο πρόστιμο, της τάξεως των 10.000 ευρώ. Μια ακόμη καθυστέρηση δυο μηνών και το πρόστιμο θα αυξηθεί στα 15.000 ευρώ.

Ταυτόχρονα, ανακοίνωσε πως ξεκινάει η έρευνα για ακόμη 62 κατοικίες που ανήκουν και σε άλλες τράπεζες.

Ο νόμος που επιτρέπει στη δημοτική αρχή να επιβάλλει πρόστιμα σε τράπεζες με άδεια κατασχεμένα σπίτια πέρασε το 2014, αλλά μέχρι σήμερα είχε τεθεί σε εφαρμογή μόνο στην καταλανική πόλη Τεράσα, η οποία είχε επιβάλλει το ίδιο πρόστιμο σε τράπεζες που κρατούσαν κλειστά σπίτια και δεν τα παραχωρούσαν στον δήμο για τη στέγαση αστέγων

Κωνσταντίνος Τσάβαλος

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024