Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στην Αυστραλία τιμωρούν τους τίμιους αστυνομικούς (βίντεο)

Στην Αυστραλία τιμωρούν τους τίμιους αστυνομικούς (βίντεο)

Ένας 25χρονος που εργάζεται ως αστυνομικός στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας κινδυνεύει με φυλάκιση μέχρι επτά έτη, επειδή διέρρευσε υλικό που έδειχνε συναδέλφους του να βιαιοπραγούν πάνω σε έναν αθώο σέρφερ.


Τον Ιανουάριο του 2012 ο 21χρονος Αυστραλός Νόα Μπέγκιτς πήρε τη σανίδα του σερφ του και πήγε να εξασκήσει το αγαπημένο του χόμπι σε μια από τις παραλίες της επαρχίας του Κουίνσλαντ.

Την ώρα που βρισκόταν στην ακτή, τον πλησίασαν δυο αστυνομικοί που άρχισαν να του απευθύνονται προκλητικά, με στόχο να τον εκνευρίσουν.

Στην πορεία, οι δυο αστυνομικοί τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα, όπου αντί να του απευθύνουν τις (δήθεν) κατηγορίες περί «παρακώλυσης αστυνομικού έργου» και «απείθειας» και να του επιτρέψουν να συμβουλευτεί τον δικηγόρο του, τον ξυλοφόρτωσαν μέσα σε ένα βανάκι και μετά τον πέταξαν στο δρόμο.

Κατόπιν έπλυναν τα αίματα του με νερό και συνέχισαν… κύριοι τις δουλειές τους.

Δεν είχαν υπολογίσει όμως δυο πράγματα: πρώτον, το ότι οι πράξεις τους είχαν καταγράφει από τις κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν μέσα στο αστυνομικό τμήμα.

Και κατά δεύτερον, σε ένα πράγμα που ονομάζεται «ανθρώπινη συνείδηση» που λειτουργεί ειδικά σε τέτοιες περιπτώσεις όπου υπάρχει μια γενικότερη διάθεση… συγκάλυψης από συναδελφική αλληλεγγύη.

Ο 25χρονος αστυνομικός Ρικ Φλόρι, μόλις είδε τις εικόνες από τις κάμερες, αηδίασε τόσο πολύ από την βία που επέδειξαν οι συνάδελφοι του, ώστε έσπευσε να διαρρεύσει το υλικό στο Διαδίκτυο.

Το βίντεο «λίνκαρε» παντού, με αποτέλεσμα η είδηση του συμβάντος να πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Ο Φλόρι ήξερε πολύ καλά πως θα βρει το μπελά του, καθώς υπάρχει νόμος (το λεγόμενο «Section 91A» του Ποινικού Κώδικα του Κουίνσλαντ) που απαγορεύει σε αστυνομικά όργανα να διαρρέουν υλικό που πάρθηκε εν ώρα υπηρεσίας.

Επειδή όμως ό,τι είναι νόμιμο, δεν είναι και ηθικό, ο Φλόρι έπραξε όπως του επέτασσε η συνείδησή του.

Ο 25χρονος κατηγορήθηκε για «ανάρμοστη συμπεριφορά» από το Αστυνομικό Σώμα του Κουίνσλαντ και τώρα κινδυνεύει με φυλάκιση μέχρι επτά έτη επειδή… έκανε το σωστό!

Την ίδια στιγμή, οι αστυνομικοί που βιαιοπράγησαν πάνω στον Μπέγκιτς τιμωρήθηκαν με «απλή επίπληξη» μετά από την σχετική ΕΔΕ που (μάλλον ουδέποτε) έγινε.

Κωνσταντίνος Τσάβαλος

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024