Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πήτερ Ντίνκλατζ: Ο υπέροχος σούπερ σταρ του Game of Thrones

Πήτερ Ντίνκλατζ: Ο υπέροχος σούπερ σταρ του Game of Thrones

Στο Κανκούν, όπου πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες το Summer of Sony -και στο οποίο βρέθηκε το in.gr-, πολλοί συζητούν για το ποιος είναι ο μεγαλύτερος σταρ στις εκδηλώσεις. Σύμφωνα τουλάχιστον με τα λεγόμενα ξένου συναδέλφου, ο μεγαλύτερος σταρ δεν είναι ο Άνταμ Σάντλερ ή ο Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ. Ούτε ο Σερ Μπεν Κίνγκσλεϊ. Ο μεγαλύτερος σταρ είναι ο Πήτερ Ντίνκλατζ. Οι θαυμαστές του Game of Thrones θα συμφωνήσουν.

Στο Κανκούν, όπου πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες το Summer of Sony -και στο οποίο βρέθηκε το in.gr-, πολλοί συζητούν για το ποιος είναι ο μεγαλύτερος σταρ στις εκδηλώσεις.

Σύμφωνα τουλάχιστον με τα λεγόμενα ξένου συναδέλφου, ο μεγαλύτερος σταρ από όσους βρέθηκαν στο Κανκούν δεν είναι ο Άνταμ Σάντλερ ή ο Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ. Ούτε ο Σερ Μπεν Κίνγκσλεϊ. Ο μεγαλύτερος σταρ είναι ο Πήτερ Ντίνκλατζ.

Μπορεί σε ορισμένους το όνομα αυτό να μη λέει και πολλά -τουλάχιστον σε όσους δεν παρακολουθούν φανατικά το Game of Thrones. Για τους εκατομμύρια θεατές της σειράς – φαινόμενο, όμως, ο Πήτερ Ντίνκλατζ είναι απλά ο Τίριον Λάνιστερ, ένας από τους πιο αγαπημένους «κατοίκους» του Γουέστερος.

Και μπορεί η δήλωση του ξένου συναδέλφου να φαντάζει υπερβολική, είναι, όμως, ενδεικτική τόσο της δύναμης της τηλεόρασης, όσο και της επιτυχίας της σειράς και του πρωταγωνιστή της.

Μία εικόνα -πιθανότατα προϊόν φωτομοντάζ- φέρεται να δείχνει τον συγγραφέα των βιβλίων Τζορτζ Μάρτιν να κρατά μία επιγραφή που λέει: «Φερθείτε μου καλά, αλλιώς ο επόμενος θα είναι ο Τίριον». Η αναφορά είναι σαφής: ο συγγραφέας αρέσκεται να σκοτώνει χαρακτήρες, αδιαφορώντας για το πόσο δημοφιλείς είναι αυτοί. Και ο Τίριον με την Ντενέρις Ταργκάριεν είναι ίσως οι πιο δημοφιλείς.

Σε αυτό το πλαίσιο, δεν προκαλεί σε κανέναν ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι ο Ντίνκλατζ βγαίνει δειλά-δειλά από το επικό σετ της τηλεοπτικής σειράς για να γίνει σταρ του κινηματογράφου. Φαίνεται ότι δεν θα δυσκολευτεί.

Αφού έπαιξε τον «κακό» στο τελευταίο X-Men (Days of Future Past), τώρα ετοιμάζεται να τα βάλει με μία σειρά εξωγήινων, εμπνευσμένων από ρετρό βιντεοπαιχνίδια. Ο λόγος για τον ρόλο του στην ταινία Pixels, όπου συνεργάζεται με τον σκηνοθέτη Κρις Κολόμπους και με τους ηθοποιούς Άνταμ Σάντλερ, Μισέλ Μόναχαν και Τζος Γκαντ.

Το Game of Thrones «είναι η δουλειά μου εδώ και πέντε ή έξι χρόνια και είναι σοβαρή σειρά. Δεν μου αρέσει να βαριέμαι και να περιορίζω τον εαυτό μου ή να επαναλαμβάνομαι, επομένως λατρεύω όταν μου δίνεται η ευκαιρία να μπω σε έναν διαφορετικό κόσμο» μάς λέει στο Κανκούν, στη συνέντευξη Τύπου για την ταινία Pixels.

«Είναι απόλαυση να αναμειγνύεις διαφορετικά πράγματα. Δεν θέλω να κάνω κανέναν να βαριέται, κυρίως τον εαυτό μου, επαναλαμβάνοντας ρόλους. Το τελευταίο πράγμα που θέλεις όταν κάνεις το Game of Thrones είναι να κάνεις κάτι που να μοίαζει με το Game of Thrones, επειδή παίρνεις πολλές παρόμοιες προτάσεις και σκέφτεσαι ότι σε αυτό είσαι καλός» πρόσθεσε ο Ντίνκλατζ.

«Κάνω μια πολύ καλή εκδοχή αυτού του είδους (σ.σ. φαντασίας)» μάς λέει, σημειώνοντας ότι δεν χρειάζεται να κάνει κάτι παρεμφερές στον ελεύθερό του χρόνο. Σίγουρα δεν θα κάνει κάτι παρεμφερές. Εκτός από το Pixels ετοιμάζεται να δανείσει τη φωνή του σε έναν από τους χαρακτήρες της νέας ταινίας animation, Angry Birds που θα βγει στις αίθουσες το 2016.

Ο σταρ των 135 εκατοστών -εξαιτίας μιας διαταραχής που συνδέεται με τον νανισμό- παραδέχθηκε το 2003 ότι όταν ήταν νεότερος το ζήτημα του ύψους του τον ενοχλούσε. «Όταν ήμουν πιο νέος, σίγουρα, το άφηνα να με επηρεάζει. Ως έφηβος ήμουν πικραμένος και οργισμένος και σίγουρα ύψωνα τοίχους. Αλλά όσο μεγαλώνεις, συνειδητοποιείς ότι πρέπει να έχεις χιούμορ. Απλά ξέρεις ότι το πρόβλημα δεν είναι δικό σου. Είναι των άλλων» είχε πει.

«Αισθάνομαι πολύ τυχερός» είχε δηλώσει σε άλλη συνέντευξή του στους New York Times. «Αν και μισώ αυτή τη λέξη: τυχερός. Μειώνει την πολύ σκληρή δουλειά. Το να ζω στο Μπρούκλιν σε ένα διαμέρισμα χωρίς θέρμανση και να πληρώνω για το δείπνο μου σε ταβέρνα με δεκάρες -τότε δεν θεωρούσα τον εαυτό μου τυχερό. Το να παίζω σε θεατρικά έργα για 50 δολάρια και να προσπαθώ να είμαι αληθινός στον εαυτό μου σαν καλλιτέχνης, να απορρίπτω διαφημιστικά όπου μου ζητούσαν να κάνω τον καλικάντζαρο. Το να πω ότι ήμουν τυχερός αναιρεί τη σκληρή δουλειά που έκανα και φτύνει τον τύπο που ξεπάγιαζε εκεί στο Μπρούκλιν» είχε προσθέσει.

Ο Ντίνκλατζ είχε πρωτοσυγκεντρώσει τα βλέμματα με την ανεξάρτητη ταινία The Station Agent, αλλά έπρεπε να περιμένει τον ρόλο του Τίριον για να γίνει γνωστός σε ολόκληρο τον κόσμο. Και το πέτυχε χωρίς να κάνει εκπτώσεις στη δουλειά του.

Ίσως τελικά ο ταλαντούχος Ντίνκλατζ να μην είναι ο μεγαλύτερος σταρ. Είναι, όμως, σίγουρα ένας από τους πιο ενδιαφέροντες.

* Η ταινία Pixels θα προβάλλεται στις αίθουσες από τον Ιούλιο, σε διανομή Feelgood. Η έκτη σεζόν του Game of Thrones θα αρχίσει να προβάλλεται το 2016.

Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024