Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η διαδηλώτρια με το κραγιόν απέναντι στα ΜΑΤ της ΠΓΔΜ

Η διαδηλώτρια με το κραγιόν απέναντι στα ΜΑΤ της ΠΓΔΜ

Στο περιθώριο της πολιτικής κρίσης στην οποία στροβιλίζονται τα Σκόπια, και στην οποία έχουν προστεθεί τα αιματηρά γεγονότα με εθνοτική χροιά στο Κουμάνοβο, μία νεαρή διαδηλώτρια έχει κατακτήσει το Διαδίκτυο: Στην τελευταία μεγάλη διαδήλωση, όταν η Γιασμίνα Γκολουμπόφσκα περικυκλώθηκε από τις ασπίδες των ΜΑΤ, έβγαλε... το κραγιόν της, για να γίνει το γυναικείο πρόσωπο της κρίσης στην ΠΓΔΜ.

Στο περιθώριο της πολιτικής κρίσης στην οποία στροβιλίζονται τα Σκόπια, και στην οποία έχουν προστεθεί τα αιματηρά γεγονότα με εθνοτική χροιά στο Κουμάνοβο, μία νεαρή διαδηλώτρια έχει κατακτήσει το Διαδίκτυο: Στην τελευταία μεγάλη διαδήλωση, όταν η Γιασμίνα Γκολουμπόφσκα περικυκλώθηκε από τις ασπίδες των ΜΑΤ, έβγαλε… το κραγιόν της, για να γίνει το γυναικείο πρόσωπο της κρίσης στην ΠΓΔΜ.

Την περασμένη εβδομάδα, η διαδήλωση της αντιπολίτευσης εναντίον της κυβέρνησης του Νίκολα Γκρούεφσκι κατέληξε σε νυχτερινές μάχες στο κέντρο της πρωτεύουσας. Νωρίτερα, τα ΜΑΤ είχαν περικυκλώσει για αρκετή ώρα ομάδα διαδηλωτών, στους οποίους βρισκόταν και η 30χρονη Γιασμίνα.

Ο φακός την απαθανάτισε όταν έβγαλε το κραγιόν της και χρησιμοποίησε για… καθρέφτη την ασπίδα που κρατούσε άνδρας των ΜΑΤ. Στο τέλος, άφησε και… φιλάκι πάνω στην ασπίδα.

Ο βρετανικός Guardian εντόπισε την Γιασμίνα αφού ενδιάμεσα οι φωτογραφίες της διαδόθηκαν στο Διαδίκτυο.

Η 30χρονη ανέφερε ότι θεωρεί καθήκον της να διαδηλώσει για «να πέσει ο Γκρούεφσκι», την κυβέρνηση του οποίου η αντιπολίτευση κατηγορεί για παρακολουθήσεις αξιωματούχων και υποθέσεις διαφθοράς.

Η Γιασμίνα συμμερίζεται την στάση της αντιπολίτευσης, και δηλώνει ιδιαίτερα οργισμένη για αυτό που θεωρεί συγκάλυψη στις συνθήκες θανάτου ενός 22χρονου που είχε σκοτωθεί μετά τη σύλληψή του το 2011.

Περιγράφοντας την στιγμή της… επέμβασης με το κραγιόν, λέει στη βρετανική εφημερίδα: «Μιλούσα στον αστυνομικό και του έλεγα ήρεμα πως πρέπει να έρθει μαζί μας, δεν χρειάζεται να ακολουθήσει τις διαταγές, καθήκον του είναι η προστασία του λαού και του πολιτεύματος».

«Του είπα ότι ο πατέρας μου είναι συνταξιούχος αστυνομικός και καταλαβαίνω πόσο δύσκολη είναι η δουλειά του. Και μετά τον ρώτησα αν μπορούσα να του ζωγραφίσω μία καρδιά με το κραγιόν στην ασπίδα του, αλλά δεν του άρεσε καθόλου» είπε.

Τότε, φόρεσε το κραγιόν της και έκανε το σημάδι με τα χείλη της. «Δεν είπε τίποτα, αλλά τον είδα λίγο να χαμογελάει» λέει η Γκολουμπόφσκα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024