Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η σειρά Mad Men εντάχθηκε στο Μουσείο Σμιθσόνιαν

Η σειρά Mad Men εντάχθηκε στο Μουσείο Σμιθσόνιαν

Η δημοφιλής τηλεοπτική σειρά, που αναβιώνει με συναρπαστικό τρόπο την δεκαετία του 1960, είναι κι επισήμως ένα «κομμάτι της αμερικανικής ιστορίας». Το Μουσείο Σμιθσόνιαν Αμερικανικής Ιστορίας αποφάσισε να εντάξει στη μόνιμη συλλογή του πάνω από πενήντα αντικείμενα που απεικονίστηκαν στην σειρά.

Η λατρεία για τη βίντατζ αισθητική της τηλεοπτικής σειράς Mad Men συνεχίζεται, λίγες ημέρες πριν την έναρξη του έβδομου και τελευταίου κύκλου της σειράς, στις 5 Απριλίου.

Το Μουσείο Σμιθσόνιαν Αμερικανικής Ιστορίας αποφάσισε να εντάξει στη μόνιμη συλλογή του πάνω από πενήντα αντικείμενα που απεικονίστηκαν στην σειρά, από την πρώτη ημέρα της προβολής της, το καλοκαίρι του 2007, μέχρι και σήμερα.

Ανάμεσα στα αντικείμενα που εκτίθενται πλέον στο Μουσείο -που εδρεύει στην Ουάσινγκτον- είναι ρετρό ρολόγια καρπού, εργαλεία ξυρίσματος, οδοντόβουρτσες, βίντατζ μπουκάλια βότκας, κοστούμια, ένα πακέτο τσιγάρα μάρκας Λάκι Στράικ, καθώς και το χαρακτηριστικό παλτό και το καπέλο τύπου φεντόρα που φοράει ο κεντρικός χαρακτήρας, ο Ντον Ντρέιπερ.

Στην τελετή παρουσίασης των αντικειμένων, που έλαβε χώρα πριν λίγες ώρες, παρέστησαν και κάποιοι από τους βασικούς συντελεστές της σειράς Mad Men, όπως οι ηθοποιοί Τζον Σλάτερι, Κριστίνα Χέντρικς και Τζον Χαμ καθώς και ο εμπνευστής και σεναριογράφος Μάθιου Γουίνερ.

Ο επιμελητής εκθέσεων του Μουσείου, Ντουάιτ Μπάουερς, τόνισε πως «επιλέχθηκε η συγκεκριμένη τηλεοπτική σειρά, επειδή τόσα χρόνια που βλέπω τηλεόραση, δεν έχω ξαναδεί τόσο άψογη αναπαράσταση της εποχής σε σκηνικά και κοστούμια».

Τα αντικείμενα θα ενταχθούν σε μια ευρύτερη έκθεση με θέμα την Αμερικανική κουλτούρα του 20ου αιώνα, που θα ανοίξει τις πύλες της στο Μουσείο το 2018.

Το Ινστιτούτο Σμιθσόνιαν είναι ένα ίδρυμα που ιδρύθηκε στις ΗΠΑ το 1846, με βασικό σκοπό «την αύξηση και διάδοση της γνώσης» κυρίως μέσα από μουσειακά εκθέματα, φυσικής ιστορίας, μνημεία πολιτισμού και σχετικές έρευνες.

Τα εκθέματα του ινστιτούτου, που προήλθε από κληροδότημα-δωρεά του Βρετανού χημικού και μεταλλειολόγου Τζέιμς Σμίθσον, υπολογίζονται σε 138 εκατομμύρια, ενώ οι επισκέπτες στους χώρους του ανέρχονται περίπου σε 30 εκατομμύρια ετησίως.

Θεωρείται ως το «Εθνικό Μουσείο των ΗΠΑ» καθώς αποτελείται από 19 βασικά μουσεία και 169 θυγατρικά, εννέα ερευνητικά κέντρα και έναν ζωολογικό κήπο.

Απασχολεί περίπου 6.500 άτομα ενώ η χρηματοδότησή του προέρχεται κυρίως από εταιρικές εισφορές, δωρεές, συνδρομές μελών, κρατική επιχορήγηση, αδειοδοτήσεις, εκπόνηση και προβολή επιστημονικών προγραμμάτων, πωλήσεις αντιγράφων και εκδόσεις βιβλίων και περιοδικών.

Κωνσταντίνος Τσάβαλος

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024