Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι ιστορίες των επιβατών της μοιραίας πτήσης της Germanwings

Οι ιστορίες των επιβατών της μοιραίας πτήσης της Germanwings

Η μοίρα έπαιξε άσχημο παιχνίδι σε πολλούς επιβάτες, διαφόρων εθνικοτήτων, που βρίσκονταν στο μοιραίο αεροσκάφος κι είχαν ο καθένας απ' αυτούς τη δική του ιστορία. Ανάμεσα στα θύματα ήταν η 24χρονη Ισπανίδα, μαροκινής καταγωγής, Ασμάε Ουαχούντ αλ Αλαουί, η οποία είχε παντρευτεί στη Βαρκελώνη και ταξίδευε μαζί με τον σύζυγό της για το Ντίσελντορφ.

Πολλές είναι οι ιστορίες που, δυο 24ωρα μετά, βγαίνουν στην επιφάνεια για πολλούς από τους εκλιπόντες επιβαίνοντες της μοιραίας πτήσης της Germanwings.

Ανάμεσα στα θύματα ήταν η 24χρονη Ισπανίδα, μαροκινής καταγωγής, Ασμάε Ουαχούντ αλ Αλαουί, η οποία είχε παντρευτεί το περασμένο Σάββατο στη Βαρκελώνη και ταξίδευε μαζί με τον σύζυγό της για το Ντίσελντορφ προκειμένου να ζήσουν μόνιμα εκεί.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν και δύο γνωστοί τραγουδιστές της Όπερας του Ντίσελντορφ, ο βαρύτονος μπάσος Όλεγκ Μπρίγιακ, 54 ετών, με καταγωγή από το Καζακστάν και η Γερμανίδα κοντράλτο Μαρία Ράντνερ, 33 ετών, οι οποίοι επέστρεφαν από εμφάνισή τους στη Βαρκελώνη. Η Ράντνερ μάλιστα συνοδευόταν από το σύζυγό της και μαζί τους είχαν και το μωρό τους.

Ανάμεσα στους επιβάτες ήταν και ο Γιόσεπ Σαμπάτ Κασέγιας, από τη πόλη Σαμπαντέλ και ήταν πατέρας τριών παιδιών ηλικίας τριών, πέντε και επτά, ενώ περίμενε τη γέννηση και του τέταρτου παιδιού. Μάλιστα, η γυναίκα του, Μάρτα Καρσεγέρ, είναι σε προχωρημένη εγκυμοσύνη και αυτός ήταν ο λόγος που δεν ταξίδεψε μαζί του στη Γερμανία, όπου ο άτυχος άντρας ζούσε μόνιμα από πέρσι τον Ιούλιο, έχοντας βρει δουλειά στη εταιρεία Esprit.

Στη μοιραία πτήση επέβαινε και ο 29χρονος Γκρέγκ Φράιντεϊ από την Βικτόρια της Αυστραλίας, ο οποίος ταξίδευε στην Γερμανία, προκειμένου να ξεκινήσει τη δουλειά που είχε βρει ως δάσκαλος αγγλικών. Μαζί του ήταν η 68χρονη μητέρα του, Κάρολ, που θα τον βοηθούσε στην εγκατάσταση του εκεί.

Το δεύτερο μωρό που βρισκόταν στο αεροπλάνο ήταν αυτό της 37χρονης Ισπανίδας Μαρίνα Μπάντρες Λόπεζ Μπέλιο, η οποία επέστρεφε με τον σύζυγό της από την Ισπανία όπου είχε πάει για την κηδεία ενός συγγενή της. Είχε καταγωγή από τη Χώρα των Βάσκων αλλά ζούσε μόνιμα στο Μάντσεστερ.

Ανάμεσα στα θύματα ήταν και η Ισπανίδα Αριάδνα Φαλγκέρα, μάνατζερ της εταιρείας ρούχων Smash που ταξίδευε στο Ντίσελντορφ για επαγγελματικούς λόγους. Η νεαρή γυναίκα ήταν σύζυγος του Λουίς Χούνκα, κορυφαίου στελέχους του ERC (Esquerra Republicana de Catalunya), του αριστερού αποσχιστικού κόμματος το οποίο μάχεται για την ανεξαρτητοποίηση της Καταλονίας.

Τραγικό παιχνίδι έπαιξε η μοίρα σε δύο δημοσιογράφους από το Ιράν, οι οποίοι κάλυπταν αθλητικές διοργανώσεις σε όλη την Ευρώπη. Ο Μιλάντ Χοτζατολεσλαμί και ο Χοσειν Τζαβαντί έφευγαν από τη Βαρκελώνη αφού είχαν καλύψει από κοινού τον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης με προορισμό το Ντίσελντορφ κι από εκεί την Αυστρία για να καλύψουν τον φιλικό αγώνα Ιράν-Χιλής που θα διεξαχθεί το βράδυ της Πέμπτης. Οι δυο ρεπόρτερ επέλεξαν τη συγκεκριμένη πτήση γιατί είχαν βρει φτηνά εισιτήρια.

Τέλος, σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα, σχεδόν ξεκληρίστηκε και μία οικογένεια από το προάστιο της Βαρκελώνης Σαντ Κουγάτ δελ Βαλές. Συγκεκριμένα, μία γιαγιά, η κόρη της και η ανιψιά της, μαθήτρια σχολείου, πέθαναν μαζί. Τον θάνατό τους επιβεβαίωσε και η δήμαρχος της Σαντ Κουγάτ, η οποία κήρυξε τριήμερο πένθος στον δήμο.

Κωνσταντίνος Τσάβαλος

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024