Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι έλληνες επαγγελματίες του πόκερ

Οι έλληνες επαγγελματίες του πόκερ

Δύο κάρτες στο χέρι, πέντε κοινές και μερικά εκατομμύρια ευρώ σε μάρκες. Δεν είναι σκηνή από ταινία του James Bond αλλά η καθημερινότητα των ελλήνων επαγγελματιών παικτών πόκερ. Θεωρούν ότι στο παιχνίδι μεγαλύτερο ρόλο παίζει η ικανότητα και όχι η τύχη και το αποδεικνύουν, ασχολούμενοι επαγγελματικά τα τελευταία χρόνια, και μάλιστα με μεγάλη οικονομική επιτυχία.

Δύο κάρτες στο χέρι, πέντε κοινές και μερικά εκατομμύρια ευρώ σε μάρκες. Δεν είναι σκηνή από ταινία του James Bond αλλά η καθημερινότητα των ελλήνων επαγγελματιών παικτών πόκερ.

Για αυτούς, η πράσινη τσόχα είναι κάτι παραπάνω από διασκέδαση.

Θεωρούν ότι στο παιχνίδι μεγαλύτερο ρόλο παίζει η ικανότητα και όχι η τύχη και το αποδεικνύουν, ασχολούμενοι επαγγελματικά τα τελευταία χρόνια, και μάλιστα με μεγάλη οικονομική επιτυχία.

Μάλιστα, πριν από λίγες εβδομάδες, οι καλύτεροι του «αθλήματος» βρέθηκαν στο καζίνο του Λουτρακίου, συμμετέχοντας στο Greek Poker Cup που διοργάνωσε η εταιρεία Pokerstars, με το νικητή να επιστρέφει πλουσιότερος κατά 55.000 ευρώ!

Ο νικητής του τουρνουά, κ. Γιώργος Λαγοπάτης ξεκίνησε το «ταξίδι» του προς το έπαθλο συμμετέχοντας σε έναν online προκριματικό με συμμετοχή 4 ευρώ. Μέσω αυτού προκρίθηκε στο τουρνουά και κατάφερε να επικρατήσει και να κερδίσει το μεγάλο έπαθλο του πρωταθλήματος, αλλά και το κύπελλο.

Όπως τόνισε, ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχε σε ένα τόσο μεγάλο τουρνουά, ενώ συνήθως παίζει online από τον υπολογιστή του.

«Χρειάστηκε υπομονή αλλά και να προσπαθείς να καταλάβεις από τις εκφράσεις των προσώπων των άλλων παικτών το φύλλο που είχαν και φυσικά το εάν μπλόφαραν. Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία για εμένα αφού ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχα σε ένα τουρνουά της Pokerstars. Πιστεύω ότι είχα λίγο την τύχη του πρωτάρη.»

Από την πλευρά του, ο Σταύρος Κάλφας, επαγγελματίας παίκτης με πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό του που επίσης συμμετείχε στο τουρνουά, ανέφερε πως για εκείνον «το πόκερ ήταν ένα χόμπι που στην πορεία έγινε επάγγελμα. Ήταν μια ευκαιρία να κάνω ταξίδια σε όλο τον κόσμο κάνοντας το χόμπι μου δοκιμάζοντας παράλληλα αν μπορώ να τα καταφέρω στον χώρο του πόκερ».

Πάντως, για τους επαγγελματίες του αθλήματος, μεγαλύτερο ρόλο παίζει η τέχνη και όχι η τύχη.

«Οι πιθανότητες νίκης αυξάνονται όσο βελτιώνει ο παίκτης το παιχνίδι του και καταφέρνει να βγάζει πλεονέκτημα απέναντι στους αντιπάλους του» τονίζει ο κ. Κάλφας.

Όπως εξηγεί, πλεονέκτημα στο πόκερ βγάζει ένας παίκτης όταν κερδίζει περισσότερα με καλό φύλλο η χάνει τα λιγότερα όταν έχει το χειρότερο φύλλο. Για να βελτιώσει τις πιθανότητες νίκης και να αυξήσει το πλεονέκτημα πρέπει να επιλέγει σωστά σημεία να κάνει μπλόφες.

Επίσης πολύ σημαντικό ρόλο στο πόκερ παίζουν τα μαθηματικά. Τα βασικότερα λάθη που κάνουν αρχάριοι παίκτες είναι μαθηματικής φύσεως καθώς δεν γνωρίζουν τις πιθανότητες που έχουν να κερδίσουν όταν καλούνται να επενδύσουν μάρκες σε μια παρτίδα.

Αντίστοιχη άποψη έχει και η Κατερίνα Μαλασίδου, μια από τις λίγες ελληνίδες επαγγελματίες παίχτριες.

«Το μεγαλύτερο κομμάτι της επιτυχίας στο πόκερ είναι στρατηγική και το μικρότερο τύχη. Γι’ αυτό και ο καλός παίχτης θα βγάλει χρήματα από το πόκερ, ενώ ο αρχάριος όχι» τονίζει.

Και προσθέτει πως, «όσο παίζεις, τόσο πρέπει να συνεχίσεις να διαβάζεις. Πόκερ δεν ξέρεις ποτέ, όσο προχωράς, τόσο περισσότερο μαθαίνεις». Επίσης είναι απαραίτητο να μην επαναπαύεσαι, να έχεις αυτοέλεγχο, τόσο στο παιχνίδι όσο και στο πώς διαχειρίζεσαι τα χρήματά σου.

Ακόμα και τότε, δεν σημαίνει ότι θα κερδίζεις πάντα. Σε μια συγκεκριμένη παρτίδα «μπορεί κάποιος εντελώς αρχάριος να τα βάλει με τον πρωταθλητή και να κερδίσει. Και αυτό είναι η μαγεία του πόκερ».

Σύμφωνα πάντως με τον κ. Κάλφα, δεν είναι όλοι πλασμένοι για να γίνουν επαγγελματίες. «Όλοι μπορούν να βελτιώσουν το παιχνίδι τους αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι μπορούν να γίνουν επαγγελματίες παίκτες. Η μελέτη, η σωστή διαχείριση χρημάτων και η υπομονή είναι κάποια πράγματα που χρειάζονται για να γίνει κάποιος επιτυχημένος στο πόκερ. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει μαγική συνταγή για την επιτυχία!»

in.gr

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024