Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι «αμαρτωλές» που απειλούν την Αγία Εδρα

Οι «αμαρτωλές» που απειλούν την Αγία Εδρα

Με την Αιώνια Πόλη να ετοιμάζεται οσονούπω να νομιμοποιήσει την πρώτη περιοχή με «κόκκινα φανάρια», πολλοί είναι εκείνοι  στην ιταλική πρωτεύουσα που αντιτίθενται στο σχέδιο, υποστηρίζοντας πως θα αλλοιωθεί (προς το χειρότερο ασφαλώς) το ιερό προφίλ του Βατικανού και της Αγίας Έδρας.

Με την Αιώνια Πόλη να ετοιμάζεται οσονούπω να νομιμοποιήσει την πρώτη περιοχή με «κόκκινα φανάρια», πολλοί είναι εκείνοι στην ιταλική πρωτεύουσα που αντιτίθενται στο σχέδιο, υποστηρίζοντας πως θα αλλοιωθεί (προς το χειρότερο ασφαλώς) το ιερό προφίλ του Βατικανού και της Αγίας Έδρας.

Η Καθολική Εκκλησία προσπαθεί παντοιοτρόπως να αναβάλλει τα «εγκαίνια» της συγκεκριμένης περιοχής στο προάστιο EUR όπου έχουν προγραμματιστεί για τον επόμενο μήνα.

Η περιοχή, που θα διαμορφωθεί στα πρότυπα του Red Light District του Άμστερνταμ, θα είναι ιδιαίτερα προσεγμένη, αφού στελέχη του υγειονομικού και κοινωνικοί λειτουργοί θα είναι υπεύθυνοι για την καθαριότητα των οδών, ενώ όσες κοπέλες δεν θα εργάζονται εντός της αυστηρά θεσμοθετημένης περιοχής, θα κινδυνεύουν με πρόστιμο έως και 500 ευρώ.

Στην περιοχή των «Κόκκινων Φαναριών» έχει ήδη εγκριθεί η δραστηριότητα 70.000 – 80.000 γυναικών, στην συντριπτική τους πλειοψηφία μετανάστριες από την Ανατολική Ευρώπη και την Αφρική.

Κι όπως σχολιάζει και σχετικό άρθρο της Washington Post, «μαζί με τη κόντρα που άναψε σχετικά με την «κακή» κι αλγεινή εικόνα που θα δίνει στην Αιώνια Πόλη η Red Light District, ήρθε ξανά στην επιφάνεια και η -παραδοσιακά άβολη- στη χώρα συζήτηση περί σεξ».

«Όποτε πρέπει να μιλήσεις σχετικά με σεξ στην Ιταλία, τα πνεύματα οξύνονται», λέει ο Αντρέα Σαντόρο, επικεφαλής της αρχιτεκτονικής ομάδας που επιμελήθηκε τη περιοχή των «Κόκκινων Φαναριών».

Το οποίο είναι από μόνο του οξύμωρο σε ένα κράτος, το οποίο είναι φημισμένο για τους… Λατίνους εραστές του αλλά και την παροιμιώδη του αγάπη για τα «μπούνγκα μπούνγκα» πάρτι που διοργάνωνε ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός του.

«Υπάρχει μεγάλη υποκρισία στη Ρώμη», συνοψίζει η συγγραφέας Εύα Κανταρέλα, καταλήγοντας με νόημα πως «οι δρόμοι είναι γεμάτοι πόρνες, αλλά αν ρωτήσεις έναν οποιονδήποτε άντρα κάτοικο της Ρώμης, θα σου πει «αυτό είναι τρομερό» και δεν θα παραδεχτεί ποτέ του πως έχει πάει με εκδιδομένη γυναίκα. Όμως κάποιοι από τους Ρωμαίους δίνουν δουλειά σε πολλές χιλιάδες από αυτές τις κοπέλες».

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Τσάβαλος


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024