Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καμπότζη: Πονοκέφαλος για τις αρχές οι γυμνοί τουρίστες

Καμπότζη: Πονοκέφαλος για τις αρχές οι γυμνοί τουρίστες

Πέντε τουρίστες έχουν συλληφθεί και απελαθεί από την Καμπότζη τον τελευταίο μήνα, επειδή φωτογραφήθηκαν γυμνοί μέσα στο Ανγκορ Βατ, το σημαντικότερο αξιοθέατο της ασιατικής χώρας, αλλά και έναν από τους ιερότερους τόπους για τους βουδιστές.

Οι αρχές της Καμπότζης έχουν απελάσει από τις αρχές του χρόνου πέντε τουρίστες που είχαν τη φαεινή ιδέα να… απεκδυθούν των ενδυμάτων τους και να φωτογραφηθούν γυμνοί σε έναν από τους πολλούς βουδιστικούς ναούς του συμπλέγματος Ανγκορ Βατ, του σημαντικότερου αξιοθέατου της Καμπότζης, που προσελκύει πάνω από δύο εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως.

Την… κακή αρχή έκαναν τρεις Γάλλοι τουρίστες που είχαν εκδιωχθεί στις αρχές του Φεβρουαρίου, επειδή φωτογραφήθηκαν ημίγυμνοι σε έναν ναό του συμπλέγματος.

Τη σκυτάλη πήραν πριν δέκα ημέρες δύο Αμερικανίδες τουρίστριες, οι αδερφές Λίντσεϊ και Λέσλι Ανταμς, οι οποίες φωτογραφήθηκαν ημίγυμνες στο ναό Πρεά Καν του Ανγκορ Βατ.

Οι δύο κοπέλες εκδιώχθηκαν από το χώρο, ενώ κατηγορήθηκαν για διακίνηση πορνογραφικού υλικού εκθέτοντας γυμνά μέρη του σώματός τους.

Τους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης έξι μηνών με αναστολή, ένα πρόστιμο 200 ευρώ και αφού απελάθηκαν, κατόπιν τους επιβλήθηκε απαγόρευση εισόδου στη χώρα για τέσσερα χρόνια.

«Το Ανγκορ Βατ είναι ο πιο ιερός ναός στη χώρα και δεν επιτρέπουμε σε κανέναν τουρίστα ή κάτοικο της Καμπότζης να συμπεριφέρεται με ασέβεια μέσα σε αυτόν», τόνισε ο Ρατανάκ Τε, αξιωματούχος του υπουργείου Πολιτισμού της χώρας.

Φαίνεται όμως πως δεν είναι μόνο ο ναός του Ανγκορ Βατ, αλλά και το Μάτσου Πίτσου στο νότιο Περού που εμπνέει τους απανταχού γυμνιστές.

Οι υπεύθυνοι του σημαντικότερου αρχαιολογικού χώρου των Ίνκας έχουν επιβάλει εδώ και ένα χρόνο στους φρουρούς «αυξημένη επαγρύπνηση» μετά από την περσινή εισβολή δύο γυμνιστών, οι οποίοι άθελα τους έκαναν μόδα το… τσιτσίδι τρέξιμο και τη φωτογράφηση εντός του χώρου.

Στα τέλη του 2013, ένας 30χρονος από τη Νέα Ζηλανδία μαζί με μία 18χρονη Αυστραλή βρέθηκαν στο Περού και επισκέφθηκαν το Μάτσου Πίτσου.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, ο νεαρός αρχικά έβγαλε τα ρούχα του και πόζαρε με φόντο το τοπίο. Τον ακολούθησε η νεαρή σύντροφος του και κατόπιν άρχισαν να τρέχουν στο γρασίδι γύρω από το μνημείο των Ινκας γυμνοί, με τα ρούχα τους στο χέρι, προτού συλληφθούν.

Το περιστατικό απαθανατίστηκε από έναν άλλο τουρίστα σε βίντεο, γεγονός που έδωσε την απαιτούμενη ώθηση στο Διαδίκτυο προκειμένου να καταλήξει σε μόδα και πλέον πολλοί επισκέπτες τραβούν αναμνηστικές φωτογραφίες στον αρχαιολογικό χώρο στο Μάτσου Πίτσου… όπως τους γέννησε η μητέρα τους.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Τσάβαλος

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024