Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παντρεμένοι 67 χρόνια, «έφυγαν» μαζί κρατώντας τα χέρια σφιχτά

Παντρεμένοι 67 χρόνια, «έφυγαν» μαζί κρατώντας τα χέρια σφιχτά

Έζησαν αγαπημένοι μαζί όλη τους τη ζωή, «έφυγαν» μαζί κρατώντας τα χέρια σφιχτά. Ο 90χρονος Φλόιντ και η 89χρονη Βάιολετ Χάρτγουιγκ, φίλοι από παιδιά και παντρεμένοι σχεδόν για επτά δεκαετίες, παρέμειναν αχώριστοι έως τις τελευταίες στιγμές τους. Πέθαναν στο σπίτι μαζί, με διαφορά πέντε ωρών, κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου...

Έζησαν αγαπημένοι μαζί όλη τους τη ζωή, «έφυγαν» μαζί κρατώντας τα χέρια σφιχτά. Ο 90χρονος Φλόιντ και η 89χρονη Βάιολετ Χάρτγουιγκ, φίλοι από παιδιά και παντρεμένοι σχεδόν για επτά δεκαετίες, παρέμειναν αχώριστοι έως τις τελευταίες στιγμές τους. Πέθαναν στο σπίτι τους μαζί, με διαφορά πέντε ωρών, κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου…

Παντρεύτηκαν τον Αύγουστο του 1947 ενώ ο Φλόιντ βρισκόταν σε άδεια από το Ναυτικό μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Κατά την απουσία παρέμειναν σε επαφή διά αλληλογραφίας στέλνοντας συνολικά 131 γράμματα σε περίοδο δύο ετών.

Ο Φλόιντ είχε γράψει στην Βάιολετ, την οποία φώναζε Βι, ακόμη και πέντε φορές μέσα στην ίδια ημέρα.

Απέκτησαν τρία παιδιά και ζούσαν ως αγρότες σε ένα μεγάλο ράντσο στο Ίστον της Πενσιλβάνια.

Ο Φλόιντ είχε προσβληθεί από καρκίνο στο παχύ έντερο και την ουροδόχη κύστη. Η Βάιολετ έπασχε από άνοια και είχε υποστεί αρκετά εγκεφαλικά επεισόδια. Όμως, η διαρκώς επιδεινούμενη κατάσταση της υγείας τους δεν τους απομάκρυνε, τους έφερε ακόμη πιο κοντά.

Γνωρίζοντας ότι το τέλος πλησιάζει, ήθελαν να «φύγουν» μαζί, γράφει ο Independent μεταφέροντας την ιστορία τους.

Η κόρη τους Ντόνα Σάρτον εξηγεί σε ένα συγκινητικό βίντεο στο Fresno Bee ότι ακόμη και όταν ο πατέρας της υπέφερε εξαιτίας της υγείας του, το μόνο που τον ενδιέφερε είναι η αγαπημένη του γυναίκα. Έως και τον Ιανουάριο, έναν μήνα πριν πεθάνουν, ζούσαν ανεξάρτητοι, χωρίς βοήθεια στο σπίτι.

Ο Φλόιντ έλεγε στον γιατρό «εγώ είμαι εντάξει, αλλά θέλω εκείνη να γίνει καλά», αφηγείται η κόρη τους. Την εποχή εκείνη ο ίδιος δεν μπορούσε να περπατήσει περισσότερα από τρία μέτρα χωρίς να κόβεται η αναπνοή του και τού είχαν πει πως έχει δύο εβδομάδες ζωής λόγω νεφρικής ανεπάρκειας.

Η Ντόνα και τα αδέλφια της, ο Κένεθ και η Κάρολ, είχαν προγραμματίσει την εισαγωγή της μητέρας τους σε κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων καθώς η κατάστασή της είχε επιδεινωθεί ραγδαία. Ακούγοντας όμως την ενημέρωση των γιατρών για τον πατέρα τους, επέλεξαν να μεταφέρουν εκεί και τους δύο γονείς τους.

Δύο ημέρες αργότερα, ο Φλόιντ και η Βάιολετ βρίσκονταν στο κέντρο. Ωστόσο γρήγορα επέστρεψαν στο σπίτι, ξαπλωμένοι ο ένας δίπλα στον άλλον σε δύο ενωμένα κρεβάτια νοσοκομείου.

Στις 11 Φεβρουαρίου ο Φλόιντ έφυγε από τη ζωή κρατώντας το χέρι της Βάιολετ. Εκείνη πέθανε πέντε ώρες αργότερα. Η Ντόνα λέει πως αυτό επιθυμούσαν οι γονείς της.

«Νοιώθαμε ευλογημένοι γιατί γνωρίζαμε ότι αυτό ήταν που ήθελαν. Όταν πήγαμε στο γραφείο κηδειών και είδαμε τα δύο φέρετρα, γνωρίζαμε ότι ήταν γραφτό και αυτός ήταν ο μόνος τρόπος που θα μπορούσε να τελειώσει» αναφέρει.

Ε.Μ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024