Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Κάρμεν που γλίτωσε την έξωση χάρη στην Ράγιο Βαγιεκάνο ανταποδίδει

Η Κάρμεν που γλίτωσε την έξωση χάρη στην Ράγιο Βαγιεκάνο ανταποδίδει

Η τραγική φιγούρα της 85χρονης Κάρμεν Μαρτίνεθ Αγιούδο καθώς αναγκαζόταν να αφήσει το σπίτι όπου έζησε τη μισή ζωή της σε λαϊκή συνοικία της Μαδρίτης προκάλεσε κύμα αντιδράσεων στην Ισπανία των εξώσεων, αλλά και τη συγκινητική παρέμβαση της ποδοσφαιρικής ομάδας Ράγιο Βαγιεκάνο. Η ομάδα έσωσε την 85χρονη, αλλά και εκείνη δεν ξέχασε τους σωτήρες της.

Η τραγική φιγούρα της 85χρονης Κάρμεν Μαρτίνεθ Αγιούδο καθώς αναγκαζόταν να αφήσει το σπίτι όπου έζησε τη μισή ζωή της σε λαϊκή συνοικία της Μαδρίτης προκάλεσε κύμα αντιδράσεων στην Ισπανία των εξώσεων, αλλά και τη συγκινητική παρέμβαση της ποδοσφαιρικής ομάδας Ράγιο Βαγιεκάνο.

Η Κάρμεν, χήρα από το 2007, είχε μπει εγγυήτρια σε δάνειο ύψους 40.000 ευρώ που είχε λάβει ο γιος της Λουίς από τοκογλύφο όταν έχασε τη δουλειά του τέσσερα χρόνια πριν. Η κατοικία της είχε υποθηκευτεί και όταν πλέον η οικογένεια αδυνατούσε να αποπληρώσει το χρέος και τους υψηλούς τόκους ήλθε η εντολή έξωσης. Η 85χρονη ζει με μηνιαία σύνταξη 630 ευρώ.

Tελικά, η ομάδα μάζεψε 21.000 ευρώ για να βοηθήσει την ηλικιωμένη. Ακόμα και στο γήπεδο την ώρα των αγώνων, υπήρχαν πανό στις εξέδρες με το σύνθημα Carmen se queda (Η Κάρμεν θα μείνει στο σπίτι της).

Εκείνη όμως δεν ξέχασε τους σωτήρες της. Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της El Pais, η Κάρμεν αποφάσισε να δώσει μέρος από τα χρήματα προκειμένου να ταξιδέψουν στην Ισπανία από τη Νιγηρία τα παιδιά ενός πρώην τερματοφύλακα της ομάδας, ο οποίος έπασχε από καρκίνο και βρισκόταν σε τελικό στάδιο.

Αλλά και το επιτελείο της ομάδας απευθύνθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να λυθούν τα όποια γραφειοκρατικά ζητήματα.

Ο Βίλφρεντ Αμπγκοναβμπάρε, τερματοφύλακας από το 1990-1996, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 48 ετών την Τρίτη 27 Ιανουαρίου. Μπόρεσε όμως να έχει δίπλα του, στις τελευταίες του στιγμές, τα δύο του παιδιά, χάρη στην προσφορά της Κάρμεν.

«Δεν αξίζω τίποτε από όλα αυτά. Είμαι ένας εξαιρετικά ταπεινός άνθρωπος. Κάνω πράγματα που δεν φανταζόμουν. Αυτό που έκαναν για μένα δεν το κάνει κανείς στον κόσμο» δήλωσε η Κάρμεν.

Για την ιστορία, η ομάδα της Ράγιο Βαγιεκάνο είπε ότι χρησιμοποίησε μέρος από τα χρήματα που τους παραχώρησε η 85χρονη για να φέρει τα παιδιά του τερματοφύλακα στην Ισπανία.

Επιμέλεια: Απόστολος Ρουμπάνης

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024