Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κιμ Νομπλ: «Ειλικρινά δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Κιμ Νομπλ: «Ειλικρινά δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Ηχογραφεί τη σεξουαλική ζωή των γειτόνων του, έχει αφοδεύσει σε εκκλησία, μοίρασε τον αριθμό τηλεφώνου της πρώην κοπέλας του στο κοινό και πολλά άλλα. Ο βρετανός κωμικός Κιμ Νόμπλ σοκάρει πάνω από μια δεκαετία με τα προκλητικά θεάματά του.

Ηχογραφεί τη σεξουαλική ζωή των γειτόνων του, έχει αφοδεύσει σε εκκλησία, μοίρασε τον αριθμό τηλεφώνου της πρώην κοπέλας του στο κοινό και πολλά άλλα. Ο βρετανός κωμικός Κιμ Νόμπλ σοκάρει πάνω από μια δεκαετία με τα προκλητικά θεάματά του.


Μπορεί στην αρχή της καριέρας του, το 2000 περίπου, να δέχτηκε επικριτικά σχόλια, πλέον θεωρείται όμως ένας από τους πιο επιτυχημένους κωμικούς στη Βρετανία, με τις δημιουργίες του να συνδυάζουν την πρόκληση με το προσωπικό στοιχείο.

Η νέα του δουλειά ακούει στο όνομα You’re Not Alone, και όπως αναφέρει ο ίδιος στον Guardian μπορεί να θεωρηθεί πιο «λειψό και ξενέρωτο θέαμα» σε σχέση με τα προηγούμενα.

Οι παλαιότερες δουλειές του συνέπλεαν με το εξτρεμιστικό στοιχείο εάν σκεφτεί κανείς πως το 2009 στο έργο Kim Noble Will Die η μητέρα του του φώναζε: «Κιμ είσαι αποτυχημένος», ενώ μοίραζε το σπέρμα του σε γυναίκες του κοινού.

Πίσω, όμως, από αυτές τις ακραίες σκηνές «κρύβονταν» ζητήματα ψυχικής υγείας.

Ο Κιμ Νόμπλ μπορεί στο ευρύ κοινό να φαντάζει ως ένας τολμηρός κωμικός που δεν κοντοστέκεται στην πρόκληση, υπέφερε όμως από μανιοκατάθλιψη, ενώ κατέρρευσε το 2004. Έτσι στο σόου του, έθιγε με έναν κωμικό, έμμεσο και διαφορετικό τρόπο ζητήματα ψυχικής ισορροπίας. Προέβαλε την κατάθλιψη και τη μοναξιά με χιούμορ.

Στο νέο του σόου You’re Not Alone υπάρχει πάλι το προσωπικό στοιχείο, ενώ για μια ακόμη φορά συνδυάζει τη ζωντανή δράση με τα βίντεο, τα οποία έχει δημιουργήσει ο ίδιος.

Συγκεκριμένα, σε ορισμένες σκηνές φαίνεται να καθαρίζει τον γυμνό πατέρα του, ο οποίος είναι ανήμπορος και βρίσκεται σε ίδρυμα πρόνοιας.

«Θεώρησα ότι μια τέτοια σκηνή ταιριάζει στο σόου μου, καθώς έβλεπα τον πατέρα μου μόνο του και μπερδεμένο σε ένα δωμάτιο», αναφέρει. Αισθάνθηκε την ανάγκη να επενδύσει, αυτή τη φορά, περισσότερο στη φιλανθρωπία παρά στο σοκ και να εστιάσει στον πόνο που περιβάλλει τους υπερήλικες.

Θέλοντας να ξεσκεπάσει το ουμανιστικό του προφίλ και να αναδείξει τις πραγματικές του ανησυχίες, αναφέρει: «Δεν είμαι ένας πολιτικός που θα σηκωθεί και θα φύγει. Αυτό είναι άθλιο. Kοιτάξτε όλους αυτούς τους ανθρώπους που πεθαίνουν μόνοι τους».

Η πρωτοτυπία στο σόου του,You’re Not Alone, εντοπίζεται και στις σκηνές, όπου προβάλλεται η σεξουαλική ζωή των γειτόνων του. Το μέρος αυτό της δουλειάς του μπορεί να εγείρει νομικά ζητήματα, ο Νόμπλ όμως αναφέρει ότι δεν είναι απλά «ένας κρετίνος», αλλά ενδιαφέρεται ουσιαστικά για τις ανθρώπινες σχέσεις.

«Ειλικρινά δεν έχω σκοτώσει ποτέ κανέναν», δηλώνει με διάθεση αυτοσαρκασμού.

Και το σόου του δεν σταματά εδώ. Περιλαμβάνει και ένα κομμάτι στο οποίο αφοδεύει σε εκκλησία, αλλά δεν θεωρεί την προβολή αυτού τολμηρή κίνηση. Και αυτό γιατί δεν το έκανε «εν ώρα λειτουργίας της εκκλησίας».

Στο σόου φαίνεται να τοποθετεί, ένα κομμάτι κοτόπουλου σε ψεύτικο κόλπο. Όπως, όμως, ισχυρίζεται ο ίδιος μοναδική επιδίωξή του δεν είναι το γέλιο, αλλά όταν ανεβαίνει στη σκηνή τον διαπερνούν ο φόβος και ο θυμός.

Φόβος γιατί στο προηγούμενο σόου του, Kim Noble Will Die, ένας ψυχίατρος είχε διαμαρτυρηθεί κατηγορώντας το θέατρο Soho για την προβολή ενός αυτοκαταστροφικού θεάματος.

Και δεν ήταν μόνο αυτή η κίνηση που χτύπησε το καμπανάκι του κινδύνου. Στο πρώτο του σόου Noble and Silve, για το οποίο και κέρδισε το βραβείο των κωμικών Perrier, είχε μοιράσει τον αριθμό τηλεφώνου της πρώην κοπέλας του στο κοινό καλώντας το να της στείλει υβριστικά μηνύματα. Η ίδια ενοχλημένη από αυτή την πράξη τον απείλησε ότι θα προβεί σε μήνυση.

Επιμέλεια: Ελισάβετ Σταμοπούλου

in.gr

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024