Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κρατούμενος στο Γκουαντάναμο: «με βίασαν τρεις γυναίκες δεσμοφύλακες»

Κρατούμενος στο Γκουαντάναμο: «με βίασαν τρεις γυναίκες δεσμοφύλακες»

Ο μουσουλμάνος Μοχαμεντού Ουλντ Σλάχι περιγράφει στο ημερολόγιο του με ποιο τρόπο τρεις γυναίκες δεσμοφύλακες τον ανάγκασαν να κάνει σεξ μαζί τους, κάτι που απαγορεύεται από το Ισλάμ, προκειμένου να τον εξευτελίσουν.

Ένας Μαυριτανός που κρατείται στο Γκουαντάναμο εδώ και σχεδόν 13 χρόνια αφηγείται πώς βασανίσθηκε και αναγκάσθηκε να προβεί σε ψευδείς ομολογίες, σε ένα προσωπικό ημερολόγιο που εκδόθηκε πριν λίγα 24ωρα και του οποίου εκτενή αποσπάσματα δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα Guardian.

Ο 44χρονος μαυριτανός Μοχαμεντού Ουλντ Σλάχι, ο οποίος συνελήφθη το 2001 στη πατρίδα του ως μέλος της Αλ Κάιντα και φυλακίστηκε διαδοχικά στην Ιορδανία, το Αφγανιστάν και το Γκουαντάναμο, υποστηρίζει στο χειρόγραφό του, που έγραψε στα αγγλικά, ότι βασανίσθηκε, ξυλοκοπήθηκε, ταπεινώθηκε και απειλήθηκε επανειλημμένα με θάνατο.

Ωστόσο, το πιο περίεργο είναι το ότι σε κάποιο σημείο της κράτησης του στο Γκουαντάναμο, και λίγο πριν τα σωματικά βασανιστήρια, οι υπεύθυνοι του Γκουαντάναμο σκέφτηκαν κι έναν άλλον τρόπο να τον εξευτελίσουν: τον ανάγκασαν να εμπλακεί σε σεξουαλικές πράξεις με τρεις γυναίκες δεσμοφύλακες.

Για τον ίδιο το να κάνει σεξ -ειδικά σε περίοδο Ραμαζανιού- είναι κάτι που απαγορεύεται ρητά από το Ισλάμ. Είναι σαν να ανάγκαζες έναν Χριστιανό να κάνει σεξ μέσα σε μια εκκλησία…

«Ένα πρωί μπήκαν στο κελί μου τρεις γυναίκες δεσμοφύλακες και μου είπαν «σήμερα θα σου μάθουμε πως γίνεται το καλό σεξ εδώ στην Αμερική».

Οι δυο εξ’ αυτών έβγαλαν τις μπλούζες τους κι άρχισαν να μου λένε πρόστυχα πράγματα, που ειλικρινά καθόλου δεν με επηρέασαν. Αλλά όταν προσπάθησαν να με εμπλέξουν σε σεξουαλικές πράξεις, εκεί άρχισα να ενοχλούμαι.

» Αυτό που δεν καταλαβαίνουν οι γυναίκες, είναι πως κι εμείς οι άντρες, αν κάποια προσπαθήσει να μας βιάσει δίχως τη θέληση μας, θα πληγωθούμε εξίσου, ίσως και περισσότερο, λόγω της ‘παραδοσιακής’ μας θέσης που μας έχει εκχωρήσει η κοινωνία.

» Οπότε, εκείνη την ώρα προσπάθησα να πω μερικές προσευχές, την ώρα που με εκμεταλλεύονταν σεξουαλικά. Η μια από αυτές μου είπε ‘είσαι σε θέση να κάνεις σεξ με Αμερικανίδες και κάθεσαι και λες προσευχές; Πόσο υποκριτής είσαι; Σταμάτα τη γαμ…νη σου προσευχή επιτέλους!’ Μετά μια γυναίκα μου είπε ‘αν αρχίσεις να συνεργάζεσαι μαζί μας, τότε θα σταματήσουμε να σε εκμεταλλευόμαστε. Αλλιώς, θα ερχόμαστε κάθε μέρα και θα σε ενοχλούμε, γιατί να ξέρεις πως το σεξ δεν θεωρείται βασανιστήριο’.

» Δεν είχα ξανανιώσει ποτέ στη ζωή μου τόσο βιασμένος, μέχρι φυσικά να αρχίσουν τα υπόλοιπα, παραδοσιακά βασανιστήρια» γράφει ο κρατούμενος στο «Ημερολόγιο του Γκουαντάναμο» που είναι το πρώτο βιβλίο που γράφτηκε από κάποιον ο οποίος εξακολουθεί να είναι φυλακισμένος σε αυτό το στρατιωτικό κέντρο κράτησης και που σύντομα πρόκειται να κυκλοφορήσει σε 20 χώρες.

Κατόπιν βέβαια άρχισαν τα υπόλοιπα βασανιστήρια: στέρηση ύπνου, απειλές κατά της ζωής του, ακόμη και απειλές από τους βασανιστές ενάντια σε συγγενικά του πρόσωπα (οι βασανιστές δήλωναν πως θα κυνηγήσουν τη μητέρα του).

Ανάμεσα στα βασανιστήρια περιγράφει πως τον ανάγκαζαν να πίνει θαλασσινό νερό, τον έριχναν στη θάλασσα με ταχύπλοο σκάφος, όπου και τον ξυλοκοπούσαν, ενώ τον ανάγκαζαν να βουτήξει σε πάγο. Αφηγείται επίσης πως, για να σταματήσουν τα βασανιστήρια, έκανε ψευδείς ομολογίες, ότι δήθεν σχεδίαζε μια επίθεση εναντίον του πύργου CN στο Τορόντο.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Τσάβαλος

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Άγριο ξύλο ανάμεσα σε μαθήτριες Γυμνασίου στον Πύργο

Το επεισόδιο έγινε μπροστά στα μάτια των υπόλοιπων μαθητών οι οποίοι όχι μόνο παρακολουθούν αμέτοχοι, αλλά με επευφημίες και επιφωνήματα βιντεοσκοπούν το συμβάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024