Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έγραψε βιβλίο για τις... αποτυχίες της

Έγραψε βιβλίο για τις… αποτυχίες της

Συνήθως, τα βιβλία αυτοβοήθειας περιλαμβάνουν συνταγές επιτυχίας. Επιχειρηματίες που έγιναν εκατομμυριούχοι, καλλιτέχνες που κέρδισαν την αγάπη του κοινού, αθλητές που βρέθηκαν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, εξιστορούν τα κατορθώματά τους.

Συνήθως, τα βιβλία αυτοβοήθειας περιλαμβάνουν συνταγές επιτυχίας. Επιχειρηματίες που έγιναν εκατομμυριούχοι, καλλιτέχνες που κέρδισαν την αγάπη του κοινού, αθλητές που βρέθηκαν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, εξιστορούν τα κατορθώματά τους.

Στην περίπτωση όμως της Αγάπης Στασινοπούλου, η πένα είναι ανθρώπινη και ο δρόμος προς τη συγγραφή δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα.

Η δική της ιστορία δεν είναι «success story», και το αυτοβιογραφικό βιβλίο της περιγράφει μια δύσκολη αλήθεια απογυμνωμένη από στολίδια.

Το όνειρό της ήταν αυτό της ηθοποιίας. Από μικρή την έλκυε ο χώρος της τέχνης, ήθελε να περάσει στο Royal Academy of Dramatic Art (RADA), αλλά δεν γνώριζε το πώς. Η μητέρας της η Έλλη, ωστόσο, της εμφύσησε την πεποίθηση ότι μπορεί να τα καταφέρει.

Τα πράγματα δεν ήταν τόσο απλά. Ήδη πριν ξεκινήσει την καριέρα της θυμάται τη στιγμή που μια από τις καθηγήτριες της έβαλε πάγο. «Δεν κάνεις» της είπε χαρακτηριστικά και η «θερμοκρασία» της απογοήτευσης ανέβηκε απότομα. Μαζί με τη μητέρα της όμως αψήφησε το πρώτο «όχι» και έδωσε τον αγώνα της.

Το αρχικό απαισιόδοξο πλάνο ανατράπηκε και η πολυπόθητη θετική ανταπόκριση από το RADA ήρθε. Ο πρώτος στόχος επετεύχθη, η μετέπειτα, όμως, διαδρομή δεν ήταν η ιδανική.

Μετά το Λονδίνο, οι ορίζοντες άνοιξαν με επόμενο σταθμό το Χόλιγουντ. Η Αγάπη ξεκίνησε τις οντισιόν, αλλά η κατοχή ρόλων φάνταζε δυσπρόσιτη. Οι απορρίψεις έδιναν συχνά το «παρών» και η αυτοπεποίθηση ακολουθούσε καθοδική πορεία.

«Ήσουν υπέροχη, είσαι ταλέντο, αλλά δεν παίρνεις το ρόλο», ήταν μια από τις φράσεις που ύψωναν φράγμα στα όνειρα της Αγάπης. Με γεύση πικρίας ρωτούσε το «γιατί» και η απάντηση ήταν μετέωρη. Δεν μπορούσε να πάρει τον πρωταγωνιστικό ρόλο γιατί τον «φύλαγαν» συχνά για γνωστούς ηθοποιούς.

Τα συναισθήματά της έμοιαζαν με τα συναισθήματα ενός μικρού παιδιού που προσπαθεί να καταλάβει τι έχει συμβεί και αδυνατεί. Έτσι και στο μυαλό της Αγάπης δημιουργήθηκαν ερωτήματα που τη βασάνιζαν, την έκαναν να απορεί για την κατεύθυνση που επέλεξε να ακολουθήσει στη ζωή της.

Εν τέλει, συνειδητοποίησε πως δεν «χωρά» στον κόσμο του Χόλιγουντ, ότι δεν της ταιριάζει και έτσι σταμάτησε να προσάπτει κατηγορίες στον εαυτό της. Οι πικρές αυτές εμπειρίες αποτέλεσαν το εναρκτήριο λάκτισμα μιας άλλης διαδρομής. Η Αγάπη αποφάσισε να κάνει κάτι διαφορετικό και να βοηθήσει τον κόσμο μέσα από τη συγγραφή.

Έτσι έγραψε το βιβλίο «Ελευθερώστε την καρδιά σας», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Φερενίκη, και στο οποίο περιγράφει πώς μπορεί κανείς να απομονώνει τις επαγγελματικές ή προσωπικές αποτυχίες και να προχωρά μπροστά. Το βιβλίο είναι αφιερωμένο στους ανθρώπους που έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με το πρόσωπο της κρίσης ή που βρίσκονται σε τέλμα.

Μέσα από τη συγγραφική της δραστηριότητα, η Αγάπη προσπαθεί να απομυθοποιήσει την προσκόλληση στον περφεκτιονισμό και να καλλιεργήσει την έννοια της εσωτερικής ηρεμίας, της ομορφιάς και της σιγουριάς. Από την προσωπική της «Οδύσσεια» επιδιώκει να δημιουργήσει ένα καθαρτήριο συναίσθημα και να συμβάλλει στην εμπέδωση του μηνύματος που θέλει τη μη επίτευξη των στόχων να μη σημαίνει αποτυχία.

«Δεν χρειάζεται να προσπαθείς εσύ να προσαρμόζεσαι σε αυτό που θέλουν οι άλλοι, αλλά να είσαι ξεχωριστός», καταλήγει.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η εντυπωσιακή προσέλευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Euroleague

Η Euroleague έβγαλε το μέσο όρο των εισιτηρίων της, με αυτά να είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024