Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι κατηγορίες κατά του Μπιλ Κόσμπι μέσα από τις ιστορίες των γυναικών

Οι κατηγορίες κατά του Μπιλ Κόσμπι μέσα από τις ιστορίες των γυναικών

Τέσσερις συγκλονιστικές ιστορίες σε πρώτο πρόσωπο, από γυναίκες που πρόσφατα έσπασαν την ομερτά και είπαν πως έπεσαν θύμα σεξουαλικής επίθεσης ή κακοποίησης από τον Μπιλ Κόσμπ.

Με τις γυναίκες που βγάζουν στη φόρα τα… άπλυτα του Μπιλ Κόσμπι ολοένα να πληθαίνουν τις τελευταίες εβδομάδες, η εφημερίδα Washington Post επιχείρησε να μιλήσει με κάποιες από εκείνες που ισχυρίζονται πως στο παρελθόν έπεσαν θύμα βιασμού ή σεξουαλικής επίθεσης από τον βετεράνο ηθοποιό.

Οι μαρτυρίες που ακολουθούν είναι από τέσσερις γυναίκες: μια φέρελπι ηθοποιό, μια γκαρσόνα, ένα «λαγουδάκι» του περιοδικού Playboy και ένα νέο κι ανερχόμενο μοντέλο.

Η ηθοποιός

Η Τζόαν Τάρσις αποκάλυψε ότι ο Κόσμπι τη βίασε δύο φορές, το 1969, όταν εκείνη ήταν 19 ετών.

Η νεαρή τότε Τάρσις κυνηγούσε το όνειρό της να γίνει ηθοποιός και συνάντησε τον Κόσμπι στα στούντιο της Universal. Σύμφωνα με τη μαρτυρία της Τάρσις, ο Μπιλ Κόσμπι τη βίασε αφού της προσέφερε πρώτα ένα κοκτέιλ που έφτιαξε ειδικά για εκείνη: «με κάλεσε στο μπανγκαλόου του για να μου προσφέρει ένα ποτό. Το επόμενο πράγμα πουθυμάμαι είναι ότι ήμουν γυμνή στον καναπέ του κι εκείνος μου αφαιρούσε το εσώρουχο μου.

Νόμιζα ότι ήμουν έξυπνη όταν του είπα ότι είχα μια μόλυνση [στα γεννητικά όργανα] και ότι θα κολλούσε και έτσι θα μάθαινε η γυναίκα του ότι έκανε σεξ με άλλη. Αλλά βρήκε άλλο τρόπο να κάνει αυτό που ήθελε: με έβαλε να του κάνω στοματικό έρωτα, γεγονός που αποδείχθηκε ακόμη χειρότερο από το να με βίαζε. Φυσικά δεν είπα τίποτα σε κανέναν».

Όπως υποστηρίζει η Τάρσις, με το ίδιο κόλπο κατάφερε να την κακοποιήσει σεξουαλικά για δεύτερη φορά, όταν ξανασυναντήθηκαν μετά από μια παράσταση του σώου του, The Cosby Show.

Η 64χρονη σήμερα Τάρσις ισχυρίστηκε ότι ενώ έπινε ένα ποτό, πάλι έχασε τις αισθήσεις της: «Ξύπνησα στο κρεβάτι του, ξανά χωρίς ρούχα αλλά δεν θυμάμαι τιποτ’ άλλο από τη δεύτερη αυτή φορά».

Η γκαρσόνα

Η Λίντα Τρέιτζ το 1969, σε ηλικία 18 ετών, εργαζόταν στο καφέ-μπαρ Figaro, ένα γνωστό στέκι στο Δυτικό Χόλιγουντ, όπου σύχναζαν πολλοί χολιγουντιανοί αστέρες για να πιουν τον καφέ τους.

Ένα βράδυ της έπιασε κουβέντα ο Κόσμπι και κατόπιν προσφέρθηκε να την γυρίσει στο σπίτι της. Μπήκε στην πολυτελή Ρολς Ρόις του ηθοποιού και προτού πάνε σπίτι της, σταμάτησαν για να μιλήσουν στην παραλία.

Τότε ο Κόσμπι έβγαλε από το πίσω κάθισμα της λιμουζίνας του ένα μεγάλο χαρτοφύλακα και τον άνοιξε μπροστά της: η Τρέιτζ είδε με μεγάλη της έκπληξη να είναι γεμάτος με πάσης φύσεως χάπια, τακτοποιημένα προσεκτικά σε ειδικές θήκες.

«Μου έδωσε ένα χάπι και μου είπε πως θα με βοηθήσει να χαλαρώσω. Εγώ αρνιόμουν πεισματικά, όμως εκείνος επέμενε να μου το προσφέρει. Μετά από πολλές διαδοχικές αρνήσεις, ο Κόσμπι μου επιτέθηκε. Με άγγιξε παντού, στο στήθος μου, κι εγώ άρχισα να κλαίω και κατάφερα να βγω από το αυτοκίνητο. Έτρεξα στην παράλια κι εκείνος με ακολουθούσε, αλλά ξαφνικά πάτησα το μακρύ φουστάνι που φορούσα κι έπεσα στην άμμο, σκίζοντας το ρούχο μου» λέει στην αμερικανική εφημερίδα η 63χρονη, σήμερα, γυναίκα.

Τελικά, ο Κόσμπι την γύρισε σπίτι, αφού πρώτα σταμάτησε σε ένα κατάστημα ρούχων και της αγόρασε ένα καινούργιο φόρεμα.

Η Τρέιτζ είπε όσα έζησε στην οικογένεια και τους φίλους της, αλλά δεν τόλμησε ποτέ να αναφέρει το περιστατικό στην αστυνομία.

Ο δικηγόρος του Κόσμπι αρνήθηκε κάθε εμπλοκή του πελάτη του με το εν λόγω περιστατικό λέγοντας πως «ο ισχυρισμός περί δήθεν ύπαρξης ενός χαρτοφύλακα με χάπια είναι παράλογος και δεν ευσταθεί».

Το «λαγουδάκι» του Playboy

Η Βικτόρια Βαλεντίνο το 1969 ήταν ένα 25χρονο «λαγουδάκι» του περιοδικού Playboy, ενώ είχε υπάρξει και Playmate για το τεύχος του περιοδικού τον Σεπτέμβριο του 1963.

Η Βαλεντίνο γνώρισε και αυτή τον Κόσμπι στο καφέ Figaro του Λος Άντζελες, τον Ιανουάριο του 1970. Μαζί της ήταν η τότε συγκάτοικος της, μια ηθοποιός ονόματι Μεγκ Φόστερ. Ο Κόσμπι έβγαλε τις δυο γυναίκες για φαγητό σε ένα πολυτελές εστιατόριο. Παράγγειλαν φιλέτα και κρασί κι όταν το δείπνο πλησίαζε στο τέλος του, ο ηθοποιός έβγαλε τρία κόκκινα χάπια και προσέφερε τα δυο στις κοπέλες, ενώ το τρίτο το κατάπιε ο ίδιος.

«Μετά από λίγο, δεν μπορούσαμε να λειτουργήσουμε. Δεν μπορούσαμε καν να μιλήσουμε, «τραβούσαμε» τις λέξεις και τρεκλίζαμε. Αντί να μας πάει σπίτι, μας πήγε σε ένα διαμέρισμα λίγο πιο πάνω από το ξενοδοχείο Chateau Marmont με σκοπό να μας δείξει κάτι κινηματογραφικά ενθύμια από μια παλιά του ταινία» θυμάται η Βαλεντίνο.

«Η Μεγκ λιποθύμησε αμέσως μόλις μπήκαμε στο διαμέρισμα, ενώ εγώ ένιωθα πως θα κάνω εμετό. Τότε με την άκρη του ματιού μου είδα τον Κόσμπι να έχει στύση και να προσπαθεί να βιάσει την Φόστερ. Προσπάθησα να του αποσπάσω την προσοχή. Τότε εκείνος ήρθε προς το μέρος μου, άνοιξε το φερμουάρ του παντελονιού του κι έσπρωξε το κεφάλι μου προς τα κάτω. Μετά με γύρισε ανάσκελα και ο εφιάλτης μου συνεχίστηκε» καταγγέλλει η Βαλεντίνο, που μάλιστα λέει πως ο Κόσμπι, μετά την πράξη του, έφυγε μόνος του από το διαμέρισμα και τις είπε πως αν θέλουνε να πάνε σπίτια τους, να καλέσουν ένα ταξί!

Η Φόστερ αρνήθηκε να μιλήσει στην Washington Post για το συγκεκριμένο περιστατικό.

Το μοντέλο

Η, 66χρονη σήμερα, Ταμάρα Γκριν γνώρισε τον Κόσμπι το 1969 ή το 1970 –κι αυτή στο καφέ Figaro.

Σύντομα ο ηθοποιός την πήρε υπό την προστασία του, πληρώνοντας για τις βράδυνες τους εξόδους και τα ξενύχτια τους.

«Εκείνες τις ημέρες κοιμόμασταν όλη την ημέρα και ήμασταν έξω και ξενυχτούσαμε τα βράδια» θυμάται η Γκριν που στις αρχές του 1970 άρχισε να εργάζεται για λογαριασμό του Κόσμπι, ο οποίος τότε σκόπευε να ανοίξει ένα νυχτερινό κέντρο.

«Μια μέρα τρώγαμε στο καφέ Figaro και ξαφνικά ένιωσα μια αδιαθεσία. Τότε εκείνος έβγαλε και μου προσέφερε κάτι κόκκινα και γκρι χάπια που υποτίθεται θα με έκαναν να νιώσω καλύτερα. Μετά με πήγε στο σπίτι μου και άρχισε να είναι πολύ περιποιητικός, λέγοντας μου πράγματα όπως «άσε με να σου βγάλω τα ρούχα να νιώσεις καλύτερα» και αλλά παρόμοια. Ένιωθα να μην έχω τον έλεγχο του σώματος μου, των κινήσεων μου. Δεν μπορούσα καν να σηκωθώ από το κρεβάτι και να φύγω. Μέχρι που μετά από λίγο είδα πως ήμουν γυμνή πάνω στο κρεβάτι κι εκείνος ήταν ολόγυμνος από πάνω μου. Αφού έκανε ο,τι έκανε, μετά ντύθηκε κι έφυγε και μάλιστα έριξε στο κρεβάτι επιδεικτικά δυο 100δόλαρα, πράξη που θεώρησα εξαιρετικά προσβλητική για μένα γιατί δεν του είχα δώσει την εντύπωση πως είμαι μια κοπέλα που μπορεί να εξαγοραστεί τόσο εύκολα» συνοψίζει η Γκριν.

Η 66χρονη γυναίκα ουδέποτε κατάγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία, φοβούμενη τη δύναμη που διαθέτει ο Κόσμπι στο Χόλιγουντ. Ο δικηγόρος του ηθοποιού δήλωσε πριν λίγα 24ωρα πως «ο πελάτης μου δεν γνωρίζει καμία γυναίκα με το όνομα Ταμάρα Γκριν».

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Τσάβαλος

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024