Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σφιχτή, αλλά φιλολαϊκή η οικονομική μας πολιτική λέει ο Γ.Παπαθανασίου

Σφιχτή, αλλά φιλολαϊκή η οικονομική μας πολιτική λέει ο Γ.Παπαθανασίου

Τη δική του απάντηση στα όσα είπε ο προκάτοχός του στο υπουργείο Γ.Αλογοσκούφης έστειλε μέσω του Βήματος της Κυριακής ο Γ.Παπαθανασίου, τονίζοντας ότι η οικονομική πολιτική είναι σφιχτή, αλλά φιλολαϊκή. Ωστόσο, δεν δεσμεύθηκε για τη μη επιβολή νέων φόρων σε ακίνητα και υψηλά εισοδήματα.

30

Σφιχτή, αλλά φιλολαϊκή χαρακτηρίζει την οικονομική πολιτική ο Γ.Παπαθανασίου, διαβεβαιώνοντας ότι η κατάσταση είναι ελεγχόμενη.

Μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής, ο υπουργός Οικονομίας δεν δεσμεύεται για τη μη επιβολή νέων φόρων σε ακίνητα και υψηλά εισοδήματα.

«Όταν μιλάμε για αναγκαίες προσαρμογές δεν εννοούμε κατ ανάγκην την επιβολή νέων φόρων» σημειώνει χαρακτηριστικά, ενώ για την επιβολή έκτακτης εισφοράς σε υψηλά εισοδήματα ή άλλα φορολογικά μέτρα, περιορίζεται να ξεκαθαρίσει ότι δεν τίθεται θέμα αύξησης του ΦΠΑ και τάσσεται υπέρ της ρύθμισης για τους ημιυπαίθριους.

«Δεν θα μπω στη λογική να διαψεύδω το κάθε σενάριο που βλέπει το φως της δημοσιότητας».

Για την εισοδηματική πολιτική διαβεβαιώνει ότι οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν έως τα τέλη Μαρτίου: «Θα συνεκτιμηθούν όλα τα δεδομένα και όλες οι δυνατότητες που έχουμε». «Θα πρέπει να συνεκτιμηθεί το γεγονός ότι οι μισθωτοί του δημοσίου έχουν την ασφάλειας της μονιμότητας κάτι που δεν ισχύει για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα και τους άνεργους» σημειώνει.

Σχολιάζοντας την παρέμβαση του τέως υπουργού Οικονομίας Γ.Αλογοσκούφη ότι η κυβέρνηση είναι αναγκασμένη να ακολουθήσει σφιχτή διαχείριση, ο κ. Παπαθανασίου σημειώνει ότι η κυβέρνηση ακολουθεί ακριβώς αυτό το δρόμο, αλλά σπεύδει να ξεκαθαρίσει: «Στο ίδιο μείγμα, όμως, υπάρχουν δύο ακόμη εξίσου σημαντικοί άξονες, που είναι η ενίσχυση της ανάπτυξης και η στήριξη των ασθενέστερων οικονομικά ομάδων.»

 Η παρέμβαση του Γ.Αλογοσκούφη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024