Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αντίθετη στην απαγόρευση του λιθάνθρακα δηλώνει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας

Αντίθετη στην απαγόρευση του λιθάνθρακα δηλώνει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας

Την αντίθεση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας στην απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης να αποκλείσει το λιθάνθρακα από το ενεργειακό μίγμα της χώρας, διατύπωσε ο αντιπρόεδρος της ΡΑΕ σε εκδήλωση του ΕΒΕΑ. Αναμορφώνεται το επιχειρησιακό σχέδιο της ΔΕΗ.

27

Την αντίθεση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας στην απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης να αποκλείσει το λιθάνθρακα από το ενεργειακό μίγμα της χώρας, διατύπωσε ο αντιπρόεδρος της ΡΑΕ σε εκδήλωση του ΕΒΕΑ, την Τετάρτη, για τις προοπτικές της ελληνικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Όπως είπε ο κ. Πανάγος, «κάθε Πολιτεία που σέβεται τους πολίτες της δεν μπορεί να αποδέχεται η δαιμονοποίηση κάποιων μορφών ενέργειας».

Ο αντιπρόεδρος της ΡΑΕ ανέφερε ότι η χώρα μας έχει έλλειμμα ενέργειας και κάθε χρόνο οι ενεργειακές της ανάγκες ισούνται με την παραγωγή ενός θερμικού εργοστασίου και τόσο το φυσικό αέριο όσο και οι εισαγωγές ρεύματος δεν μπορούν να αποτελέσουν το μοναδικό τρόπο εξυπηρέτησης των ενεργειακών αναγκών.

Μέσα στην τρέχουσα πενταετία θα πρέπει να γίνουν επενδύσεις για την αντικατάσταση παλαιών μονάδων και ρυπογόνων από νέες και να δοθεί έμφαση στις τεχνολογίες αποθήκευσης, τόνισε.

Επίσης, ο αντιπρόεδρος αναφέρθηκε και στην ανάγκη δίκαιας τιμολόγησης μεταξύ των καταναλωτών ενέργειας και στην ανάγκη νομικού και λειτουργικού διαχωρισμού του διαχειριστή του συστήματος. «Αν δεν ρυθμιστούν όσο το δυνατόν συντομότερα τα θέματα που σχετίζονται με τη λειτουργία του ΔΕΣΔΗΕ, θα υλοποιηθούν αργότερα με επαχθείς όρους για τη χώρα μας» είπε.

Αλλάζει το επιχειρησιακό σχέδιο της ΔΕΗ

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗΠ.Αθανασόπουλος είπε από την πλευρά του ανέφερε ότι η ΔΕΗ προσπαθεί να μειώσει τα κόστη της για να μείνει ανταγωνιστική στην αγορά και αυτό που επιθυμεί είναι μια ισόρροπη ανάπτυξη του κλάδου της ενέργειας με ξεκαθαρισμένους και αμοιβαία αποδεκτούς όρους από όλους τους εμπλεκόμενους.

Επίσης, ο κ. Αθανασόπουλος ανάφερε ότι η ΔΕΗ μετά την απόφαση της κυβέρνησης για το λιθάνθρακα προχωρεί σε αναμόρφωση του επιχειρησιακού της σχεδίου.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Ι.Μπούγας σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν είναι ικανοποιημένη από τη διείσδυση των ΑΠΕ στο δίκτυο και σχολίασε ότι η πράσινη ενέργεια μπορεί να οικοδομηθεί με συναίνεση συνεργασία και συλλογική δράση.

Ο γγ του υπουργείου Ανάπτυξης Κ.Μουσουρούλης επισήμανε ότι και οι επιχειρήσεις είναι συνένοχες για σφάλματα που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, ενώ τόνισε ότι μέχρι το 2013 πρέπει να έχουμε επιτύχει μια καλή λειτουργία της αγοράς ενέργειας, «διότι μετά τα σφάλματα θα τα βρούμε μπροστά μας».

Ο πρόεδρος του ΔΕΣΜΗΕ Δρ. Ευαγ.Λεκατσάς αναφέρθηκεστο ελλειμματικό ενεργειακό σύστημα, το οποίο συνήθως απαιτεί φορτίο 7.500 μεγαβάτ, αλλά ελάχιστες ώρες το χρόνο απαιτεί 10.000 μεγαβάτ, γεγονόςπου σημαίνει ότι «χρειαζόμαστε εφεδρεία ισχύος».

Τέλος,ο πρόεδρος του ΕΒΕΑΚ.Μίχαλος σημείωσε ότι τα μέχρι τώρα αποτελέσματα επενδύσεων στην ενέργεια είναι αρκετά κατώτερα των αρχικών προσδοκιών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024