Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η κρίση μπορεί να οδηγήσει σε εξάπλωση των κοινωνικών αναταραχών, λέει το ΔΝΤ

Η κρίση μπορεί να οδηγήσει σε εξάπλωση των κοινωνικών αναταραχών, λέει το ΔΝΤ

Αναφορά στις δυναμικές διαδηλώσεις των τελευταίων ημερών στη χώρα μας έκανε τη Δευτέρα ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν, τονίζοντας ότι η άνιση κατανομή του πλούτου μπορεί να οδηγήσει σε εξάπλωση των κοινωνικών αναταραχών, «όπως αυτές που σημειώνονται στην Ελλάδα».

27

Οι δυναμικές διαδηλώσεις των τελευταίων ημερών μετά τη δολοφονία του νεαρού Αλέξη από ειδικό φρουρό της αστυνομίας έχουν προκαλέσει έντονο προβληματισμό -και- σε διεθνές επίπεδο, καθώς πολλοί είναι αυτοί που μιλούν για ένα βαθύτερο φαινόμενο που συνδέεται με την οικονομική κρίση.

Μιλώντας σε συνέδριο στη Μαδρίτη για τις σχέσεις ΔΝΤ-Ισπανίας, ο κ. Στρος-Καν τόνισε, σύμφωνα με το Reuters, ότι οι κοινωνικές αναταραχές, «όπως αυτές που σημειώνονται στην Ελλάδα», θα μπορούσαν να εξαπλωθούν εάν δεν υπάρξει καλύτερη κατανομή του πλούτου από τον παγκόσμιο χρηματοοικονομικό κλάδο.

«Εάν δεν είμαστε σε θέση να το κάνουμε αυτό, τότε μπορεί να σημειωθούν κοινωνικές αναταραχές σε πολλές περιοχές, συμπεριλαμβανομένων των ανεπτυγμένων οικονομιών» τόνισε.

Ο επικεφαλής του ΔΝΤ προειδοποίησε, ακόμα, ότι τον Ιανουάριο ο διεθνής οργανισμός ίσως αναθεωρήσει προς τα κάτω τις προβλέψεις του για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας το νέο έτος.

«Η πιθανότητα μιας παγκόσμιας ύφεσης είναι πραγματικά μπροστά μας», υπογράμμισε, λέγοντας πως η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη του 2009 ή στις αρχές του 2010, ενώ επανέλαβε ότι «το 2009 θα είναι μια δύσκολη χρονιά»

Ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ απηύθυνε επίσης έκκληση για μια παγκόσμια πολιτική αυξημένων κρατικών δαπανών, που να αντιστοιχεί στο 2% του παγκοσμίου ΑΕΠ.

«Η πιο επείγουσα ανάγκη είναι να δοθεί μια ώθηση» σε δημοσιονομικό επίπεδο» κατέληξε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024