Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αγωνία Προβόπουλου για την κρίση, καθώς «βρισκόμαστε στο μέσο της θύελλας»

Αγωνία Προβόπουλου για την κρίση, καθώς «βρισκόμαστε στο μέσο της θύελλας»

Η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται στο μέσο της θύελλας, είπε την Τρίτη ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ.Προβόπουλος, κατά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, με τον οποίο συζήτησαν το σχέδιο στήριξης των τραπεζών, ύψους 28 δισ.ευρώ. Την πλήρη εποπτεία για την εφαρμογή του σχεδίου ανέθεσε ο Κ.Καραμανλής στον διοικητή της ΤτΕ.

27

«Βρισκόμαστε στο μέσο της θύελλας και ελπίζουμε ότι τα πράγματα θα επανέλθουν στην ομαλότητα» δήλωσε την Τρίτη ο διοικητής της ΤτΕ Γ.Προβόπουλος, κατά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κ.Καραμανλή στο Μέγαρο Μαξίμου.

Παρουσία των τηλεοπτικών συνεργείων ,ο κ. Προβόπουλος ακούστηκε να λέει στον κ. Καραμανλή πως «βρισκόμαστε στο μέσο της θύελλας και ελπίζουμε ότι τα πράγματα θα επανέλθουν στην ομαλότητα. Γιατί αν υπήρχε κάτι, αυτό ήταν το πρόβλημα της ρευστότητας».

»Για το ελληνικό σχέδιο», σημείωσε, «πιστεύω ότι τα πράγματα θα προχωρήσουν κανονικά».

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός είπε ότι αυτός είναι ο στόχος του σχεδίου για την ενίσχυση της ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες και ζήτησε από το διοικητή της ΤτΕ να έχει πλήρη εποπτεία στην εφαρμογή του.

Μετά τη συνάντηση δεν έγιναν δηλώσεις.

Στην αγορά επικρατεί αναβρασμός, καθώς ακόμα και μεγάλοι επιχειρήσεις εκφράζουν παράπονα για τη συμπεριφορά των τραπεζών, οι οποίες έχουν γίνει πολύ αυστηρές στις χρηματοδοτήσεις τους, με αποτέλεσμα να έχουν «στεγνώσει» από ρευστό.

Το κυβερνητικό πακέτο μέτρων σταδιακά θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται, αλλά η αγορά τονίζει ότι η ρευστότητα πρέπει να κατευθυνθεί κυρίως στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τα στεγαστικά δάνεια.

Έτσι, θα τονωθεί ο τζίρος, θα στηριχθεί η απασχόληση και θα περιορισθούν οι κατασχέσεις σπιτιών, που τις περισσότερες φορές είναι η πρώτη κατοικία των «στριμωγμένων» δανειοληπτών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024