Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το 49,99% της γερμανικής Flight Ambulance International εξαγόρασε η MIG

Το 49,99% της γερμανικής Flight Ambulance International εξαγόρασε η MIG

H MIG ανακοίνωσε την εξαγορά του 49,99% της Flight Ambulance International, έναντι 15 εκατ. ευρώ. Ως μέρος της μεταβίβασης η MIG διατηρεί το δικαίωμα σε περίοδο δύο ετών να αυξήσει την συμμετοχή της σε 51%. Η FAI περιλαμβάνεται στις πέντε κορυφαίες εταιρίες αεροδιακομιδών στον κόσμο.

93

H Marfin Investment Group (MIG) ανακοίνωσε την εξαγορά ποσοστού 49,99% των μετοχών της Flight Ambulance International Rent – A- Jet Aktiengesellschaft (FAI) από την κύριο μέτοχό της Axtmann Beteiligungus GmbH έναντι 15 εκατ. ευρώ.

Ως μέρος της μεταβίβασης η MIG διατηρεί το δικαίωμα σε περίοδο δύο ετών να αυξήσει την συμμετοχή της σε 51% του μετοχικού κεφαλαίου με τίμημα επιπλέον ποσό 2,5 εκατ ευρώ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η FAI περιλαμβάνεται στις τρεις κορυφαίες εταιρίες αεροδιακομιδών στην Ευρώπη, στις πέντε κορυφαίες στον κόσμο και είναι μία από τις λίγες εγκεκριμένες αεροπορικές εταιρίες από τις μεγαλύτερες μη κυβερνητικές οργανώσεις στον κόσμο.

Η εταιρία έχει έδρα τη Νυρεμβέργη της Γερμανίας και προσφέρει ιδιωτικές αεροπορικές υπηρεσίες, ως επί το πλείστον ειδικευμένες στη διακομιδή ασθενών, σε εταιρείες, κρατικούς και μη κυβερνητικούς οργανισμούς.

Περισσότερο από το 75% του κύκλου εργασιών της FAI προέρχεται από δραστηριότητες διακομιδής ασθενών, οι περισσότερες από τις οποίες προέρχονται από μακροχρόνιες σχέσεις και συμφωνίες με τις κορυφαίες ασφαλιστικές εταιρίες ή εταιρίες παροχής βοήθειας του κόσμου.

Ο τομέας αυτός δεν επηρεάζεται από το κόστος καυσίμων καθώς το κόστος αυτό επιβαρύνει τους πελάτες. Τα υπόλοιπα έσοδα προέρχονται από δραστηριότητες εταιρικών και ιδιωτικών πτήσεων κυρίως από τα τέσσερα συμβόλαια που αφορούν τις μεγαλύτερες μη κυβερνητικές οργανώσεις του κόσμου.

Η FAI ελέγχει έναν αποτελεσματικό και αξιόπιστο στόλο 7 Lear jets ( 2 από τα οποία είναι του τύπου L J35, 4 είναι του τύπου L J 55 και 1 L J 60). Η εταιρία επίσης διαχειρίζεται επιπλέον 2 αεροσκάφη L J 60.

Η έδρα του στόλου είναι το χαμηλού κόστους Διεθνές Αεροδρόμιο Νυρεμβέργης (το οποίο λειτουργεί σε 24ωρη βάση), στο οποίο η FAI διαθέτει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις διοίκησης και συντήρησης. Η τεχνογνωσία υψηλού επιπέδου της εταιρίας διασφαλίζει λειτουργία με χαμηλό κόστος και υψηλά ποσοστά αξιοποίησης των αεροσκαφών.

Για το 2008 η εταιρία αναμένει έσοδα 26 εκατ. ευρώ, EBITDA 6,5 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων 4,6 εκατ. ευρώ. Τα στοιχεία αυτά αντιστοιχούν όσον αφορά την εξαγορά σε πολλαπλάσιο EBITDA 4,9 με βάση τα αναμενόμενα αποτελέσματα του 2008 και 3,2 όσον αφορά τα αναμενόμενα αποτελέσματα του 2009.

Ως μέρος της συναλλαγής η MIG πραγματοποίησε τους τρείς τελευταίους μήνες, εκτεταμένο νομικό, οικονομικό και τεχνικό έλεγχο, οι οποίοι κρίθηκαν ικανοποιητικοί.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024