Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κρίσιμο διήμερο διαβουλεύσεων στην EE για την αντιμετώπιση της κρίσης

Κρίσιμο διήμερο διαβουλεύσεων στην EE για την αντιμετώπιση της κρίσης

Το ευρωπαϊκό σχέδιο για την οικονομική ανάκαμψη και η διασφάλιση της γρήγορης και συντονισμένης εφαρμογής των βραχυπρόθεσμων μέτρων για την αντιμετώπιση της κρίσης, περιλαμβάνονται στην ατζέντα των κρίσιμων συνεδριάσεων των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομίας.

93

Το ευρωπαϊκό σχέδιο για την οικονομική ανάκαμψη και η διασφάλιση της γρήγορης και συντονισμένης εφαρμογής των βραχυπρόθεσμων μέτρων για την αντιμετώπιση της κρίσης, περιλαμβάνονται στην ατζέντα των κρίσιμων συνεδριάσεων των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομίας, την Δευτέρα (Eurogroup) και την Τρίτη (Εcofin).

Ειδικότερα, συνεδριάζουν σήμερα και αύριο (Τρίτη) στις Βρυξέλλες, με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομίας Γ.Αλογοσκούφη, το Συμβούλιο Υπουργών της Ευρωζώνης (Eurogroup) και το Συμβούλιο Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών (ECOFIN).

Στη συνεδρίαση του Eurogroup θα συζητηθεί η κατάσταση στις χρηματοπιστωτικές αγορές, οι εξελίξεις στο μέτωπο του πληθωρισμού στην ευρωζώνη, ενώ θα γίνει και ενημέρωση του Συμβουλίου για τα αποτελέσματα της συνάντησης της Ομάδας των «20» που πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον.

Επίσης, θα γίνει συζήτηση με τον επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την οικονομία της ευρωζώνης, σχετικά με την τελευταία έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού. Τέλος, θα συζητηθεί το πρόγραμμα εργασίας της ευρωζώνης για το πρώτο εξάμηνο του 2009.

Στην συνεδρίαση του Συμβουλίου ECOFIN τα θέματα που θα συζητηθούν είναι κυρίως η προετοιμασία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (11-12 Δεκεμβρίου 2008).

Στην ατζέντα της συζήτησης των υπουργών Οικονομίας συμπεριλαμβάνεται το θέμα του ευρωπαϊκού σχεδίου οικονομικής ανάκαμψης και η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (που δημοσιεύθηκε στις 17 Νοεμβρίου 2008) για τις πρόσφατες εξελίξεις στις τιμές πετρελαίου.

Επίσης θα συζητηθεί η περαιτέρω βελτίωση της διαφάνειας των αγορών, η ενίσχυση των εποπτικών κανόνων του πλαισίου διαχείρισης κινδύνων και κρίσεων και η διασφάλιση της γρήγορης και συντονισμένης εφαρμογής των βραχυπρόθεσμων μέτρων για την αντιμετώπιση της χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Θα συζητηθούν ακόμα η αναθεώρηση της οδηγίας για τις λεγόμενες κεφαλαιακές απαιτήσεις, η αναθεώρηση της οδηγίας για τα συστήματα εγγυήσεων καταθέσεων και θέματα σχετιζόμενα με τη φερεγγυότητα των ασφαλιστικών επιχειρήσεων.

Τέλος, θα συζητηθούν φορολογικά θέματα όπως η πρόταση οδηγίας για τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ, τη φορολογία εισοδημάτων από αποταμιεύσεις και ο Κώδικας Δεοντολογίας για τη φορολογία των επιχειρήσεων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024