Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καμία αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ το 2009, επανέλαβε ο Χρ.Φώλιας

Καμία αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ το 2009, επανέλαβε ο Χρ.Φώλιας

Μία ακόμα διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξει καμία αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ το 2009 έδωσε ο Χρήστος Φώλιας, αυτή τη φορά από το βήμα της ΚΟ της ΝΔ. Ο υπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε αναλυτικά στη δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση της κρίσης και της ακρίβειας.

30

Μία ακόμα διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξει καμία αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ το 2009 έδωσε ο Χρήστος Φώλιας, αυτή τη φορά από το βήμα της ΚΟ της ΝΔ. Ο υπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε αναλυτικά στη δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης.

«Είναι εθνικό διακύβευμα να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία» ανέφερε, για να προσθέσει ότι «τα πολλά και εύκολα λόγια είναι βλαπτικά για τη χώρα».

Διαβεβαίωσε ότι το ΥΠΑΝ βρίσκεται δίπλα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ αναφερόμενος στη δημιουργία του ταμείου εγγυοδοσίας, τόνισε ότι πρόκειται για πλήρη επιδότηση του επιτοκίου.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην απλοποίηση των διαδικασιών, την ταχύτητα και τις περισσότερες ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις. Ανέφερε χαρακτηριστικά τη δυνατότητα για αυθημερόν ίδρυση ΑΕ και ΕΠΕ.

Αναφέρθηκε επίσης στις πρωτοβουλίες του υπουργείου κατά της ακρίβειας, τονίζοντας ότι σύντομα θα αρχίσει να λειτουργεί η επιτροπή εποπτείας της αγοράς.

«Η κυβέρνηση βάζει επίσης τέλος στις καταχρηστικές πρακτικές των τραπεζών. Ήδη, έχουν γίνει συστάσεις σε δυο τράπεζες να μην προχωρήσουν σε μονομερή αλλαγή των όρων δανειοδότησης» συνέχισε.

Ο υπουργός υπενθύμισε ότι ο πληθωρισμός μειώθηκε από το 4,9% τον Ιούλιο, στο 4,6% το Σεπτέμβριο, ενώ για τις εισπρακτικές εταιρείες δεσμεύτηκε ότι έως το τέλος του μήνα θα υπάρξει το πλαίσιο για τη λειτουργία τους.

«H μείωση τιμών αποτελεί άγνωστη λέξη τόσο για την ελληνική αγορά τροφίμων όσο και για την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης», επισημαίνει σε δηλώσεις του πολιτικός εκπρόσωπος για θέματα Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Όπως τόνισε, «την ώρα που οι τιμές παραγωγού σε βασικά προϊόντα, στα σιτηρά, στο ρύζι, στο καλαμπόκι, στο ελαιόλαδο και στα γαλακτομικά υποχωρούν το 2008 έως και 50%, οι τιμές στα τελικά προϊόντα εμφανίζουν για το 2008 αυξήσεις έως και 18,5% πχ στα ζυμαρικά».

Ο κ. Χρυσοχοϊδης παρουσίασε επίσης στοιχεία για την εξέλιξη των τιμών στην αγορά καυσίμων, επισημαίνοντας ότι ενώ από το Νοέμβριο 2007 στο Νοέμβριο 2008 οι διεθνείς τιμές μπρεντ έχουν αποκλιμακωθεί κατά 40%, οι εγχώριες τιμές της αμόλυβδης βενζίνης έχουν μειωθεί μόνο κατά 13%.

«Την τελευταία φορά που το βαρέλι του μπρεντ κόστιζε 55 δολάρια, όπως κοστίζει σήμερα, ήταν στις 27/1/2007 και τότε η βενζίνη στην αντλία κόστιζε 0,88 ευρώ το λίτρο ενώ σήμερα κοστίζει 0,94 /λίτρο. Έχουμε δηλαδή και πάλι μια σημαντική διαφορά κερδοσκοπίας ανάμεσα στη διεθνή τιμή πετρελαίου και την εγχώρια τιμή της βενζίνης, η οποία καθιστά την όποια μείωση τιμών ανεπαρκή αν όχι πλήρως πλασματική» είπε.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης άσκησε κριτική τόσο στην κυβέρνηση όσο και στη Διοίκηση της ΔΕΗ «για το φιάσκο του νέου επιχειρησιακού της σχεδίου που μετά από αλλεπάλληλες παλινωδίες παρουσιάστηκε χθες σε θεσμικούς φορείς».

«Τα τελευταία χρόνια ουδείς έχει αντιληφθεί ποιος είναι ο στόχος της ΔΕΗ, με όλους αυτούς τους πειραματισμούς και τις επιπολαιότητες της διοίκησής της. Η Κυβέρνηση και ο Διοικητής, λοιπόν, της ΔΕΗ πριν μιλήσουν για το νέο επιχειρησιακό σχέδιο 2009-2014, οφείλουν να προχωρήσουν σε έναν εκτενή και ουσιαστικό απολογισμό των πεπραγμένων τα τελευταία 4,5 χρόνια, που έχουν υπονομεύσει και υποθηκεύσει τις μελλοντικές προοπτικές της επιχείρησης αλλά και την ενεργειακή επάρκεια της χώρας», ανέφερε ο κ. Χρυσοχοϊδης.

Στο θέμα της ΔΕΗ αναφέρθηκε και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑΟΣΚυριάκος Βελόπουλος, επισημαίνοντας: «Ο κ. Αθανασόπουλος δεν επιμένει απλά για υπέρογκες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, αλλά έφτασε στο σημείο να απειλεί ότι θα ξε-πουλήσει ακίνητα της εταιρείας εάν δεν αυξηθούν τα τιμολόγια. Ο κ. Αθανασόπουλος επιμένει. Η κυβέρνηση γιατί τον υπομένει;».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Τι είπε ο Μεντιλίμπαρ για Τζολάκη, ΠΑΟΚ, Άστον Βίλα και τη θερμή υποδοχή του κόσμου

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μίλησε, μεταξύ άλλων, για το κρίσιμο ντέρμπι της Κυριακής (21/4, 20:30) με τον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024