Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πλήρη στήριξη στον πρόεδρο της ΔΕΗ παρέχουν οι γενικοί διευθυντές της Επιχείρησης

Πλήρη στήριξη στον πρόεδρο της ΔΕΗ παρέχουν οι γενικοί διευθυντές της Επιχείρησης

Οι θέσεις που εκφράζει για λογαριασμό της ΔΕΗ ο πρόεδρος της, διεκδικούν τις ρυθμίσεις που θα την καταστήσουν όχι μόνο βιώσιμη, αλλά και ικανή να επιτελεί τον ιστορικό ρόλο της για την ελληνική κοινωνία, επισημαίνουν σε ανοικτή επιστολή τους οι γενικοί διευθυντές της Επιχείρησης παρέχοντας πλήρη στήριξη στον Π.Αθανασόπουλο.

93

Πλήρη στήριξη στον πρόεδρο της ΔΕΗ Παναγιώτη Αθανασόπουλο παρέχουν οι γενικοί διευθυντές της Επιχειρήσης σε ανοικτή επιστολή τους που δόθηκε την Παρασκευή στη δημοσιότητα.

«Οι γενικοί διευθυντές της ΔΕΗ πιστεύουμε στη στρατηγική της ΔΕΗ και στους τρόπους υλοποίησής της όπως αυτοί εκφράζονται από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο κ. Π.Αθανασόπουλο και δεσμευόμαστε προς την κατεύθυνση αυτή, όπως άλλωστε επιβεβαιώσαμε και ενώπιον του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ ΑΕ στις 11 Νοεμβρίου 2008», αναφέρουν στην επιστολή τους και επισημαίνουν ότι «η εικόνα που έχει δημιουργηθεί για τη μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας πραγματικά την αδικεί κατάφωρα».

Το πρόβλημα που έχει πρόσφατα παρουσιασθεί στα οικονομικά αποτελέσματα της ΔΕΗ ΑΕ οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό σε δύο παράγοντες. Στη σημαντική αύξηση των τιμών των καυσίμων στο μεγαλύτερο διάστημα του 2008 (το φυσικό αέριο ακόμα είναι στην ανώτατη τιμή του) και στον τρόπο απελευθέρωσης της χονδρεμπορικής αγοράς στη χώρα μας, αναφέρουν οι γενικοί διεθυντές της ΔΕΗ στην επιστολή τους.

Στην Ισπανία και στην Πορτογαλία, χώρες με παρόμοια αγοραστική δύναμη των πολιτών με αυτή των Ελλήνων, το οικιακό τιμολόγιο ηλεκτρικής ενέργειας είναι 30% και 40% αντίστοιχα μεγαλύτερο από το δικό μας.

Επιπλέον (τουλάχιστον στην Ισπανία) το κράτος καλύπτει εν μέρει τις ζημίες που υφίστανται οι ηλεκτρικές Επιχειρήσεις από τη διαφορετική λειτουργία της χονδρεμπορικής αγοράς και των ρυθμιζόμενων τιμολογίων, επισημαίνουν στην επιστολή τους.

«Οι θέσεις που εκφράζει για λογαριασμό της Επιχείρησης ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος κ. Π.Αθανασόπουλος, διεκδικούν για τη ΔΕΗ εκείνες τις ρυθμίσεις και διευθετήσεις που θα την καταστήσουν όχι μόνο βιώσιμη, αλλά και ικανή να επιτελεί το ρόλο που ιστορικά έχει διαδραματίσει για την ελληνική κοινωνία επί μισό και πλέον αιώνα, χάριν και των επομένων γενεών».

»Οι προτεινόμενες λύσεις ουσιαστικά δημιουργούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις επιτυχίας της ΔΕΗ προς όφελος της εθνικής οικονομίας και της ελληνικής κοινωνίας. Επιπλέον, ενισχύουν τις βάσεις για την πραγματική απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα μας», επισημαίνουν στην ανακοίνωση τους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Κοκκινίζει» το «Βίλα Παρκ»: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός…

Τα εισιτήρια που θα πάρει ο Ολυμπιακός για τον εκτός έδρας ημιτελικό με την Άστον Βίλα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024