Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πακέτο μέτρων για την τόνωση της οικονομίας ανακοινώνει η Κομισιόν στις 26 Νοεμβρίου

Πακέτο μέτρων για την τόνωση της οικονομίας ανακοινώνει η Κομισιόν στις 26 Νοεμβρίου

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσει στις 26 Νοεμβρίου ένα συνολικό σχέδιο για την ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας, δήλωσε την Τετάρτη ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο, μετά την έκτακτη συνεδρίαση της Ολομέλειας των επιτρόπων για την οικονομική κρίση. «Χαλαρώνει» το Σύμφωνο Σταθερότητας.

27

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσει στις 26 Νοεμβρίου ένα συνολικό σχέδιο για την ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας, δήλωσε την Τετάρτη ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο, μετά την έκτακτη συνεδρίαση της Ολομέλειας των επιτρόπων για την οικονομική κρίση.

Ο κ. Μπαρόζο ανέφερε ακόμη ότι κατά τη σημερινή συνεδρίαση συμφωνήθηκε ένα ευρωπαϊκό σχέδιο για δράση ώστε να περιοριστούν οι αρνητικές συνέπειες στην απασχόληση, την αγοραστική δύναμη των πολιτών και την ανάπτυξη της οικονομίας.

Όπως είπε, μεταξύ των μέτρων που θα ανακοινωθούν είναι η αύξηση της χρηματοδότησης για την επιμόρφωση των ανέργων και τη στήριξη των νέων επιχειρήσεων.

Επίσης, ο κ. Μπαρόζο ανακοίνωσε πως, παρά την οικονομική κρίση, η Κομισιόν είναι έτοιμη να στηρίξει την αυτοκινητοβιομηχανία, με κίνητρα αντικατάστασης των ΙΧ με νέα, λιγότερο ρυπογόνα οχήματα.

Οπρόεδρος της Κομισιόν είπε ακόμη ότι η ΕΕ εξετάζει τον διπλασιασμό των κεφαλαίων του «Ταμείου κατά της κρίσης», τα οποία κατευθύνονται σε χώρες με σοβαρά προβλήματα εκτός ευρωζώνης, σε 25 από 12 δισ. ευρώ σήμερα.

Σε δηλώσεις της η εκπρόσωπος της Κομισιόν ανέφερε μάλιστα ότι το πλαφόν των 12 δισ. δεν είναι αρκετό και «μελετάται η αναθεώρηση του κανονισμού».

«Γνωρίζουμε ότι ορισμένες χώρες μέλη αντιμετωπίζουν δυσκολίες στις χρηματοπιστωτικές αγορές και είμαστε έτοιμοι να δράσουμε» για να τις υποστηρίξουμε, πρόσθεσε, ζητώντας από τα κράτη μέλη να «δείξουν εμπιστοσύνη στους ευρωπαϊκούς θεσμούς», ανέφερε.

Ήδη, η Επιτροπή ενέκρινε σήμερα οικονομική βοήθεια ύψους 6,5 δισ. ευρώ στην Ουγγαρία. «Γνωρίζουμε ότι ορισμένα κράτη μέλη βρίσκονται σε οικονομική πίεση και είμαστε έτοιμοι να τα στηρίξουμε. Η ΕΕ στηρίζει τα μέλη της» τόνισε ο αρμόδιος επίτροπος Οικονομικών ΥποθέσεωνΧοακίν Αλμούνια.

Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί πρότεινε χθες, Τρίτη, την αύξηση του ορίου από 12 σε 20 δισ. ευρώ.

Χαλάρωση Συμφώνου Σταθερότητας

Σε ό,τι αφορά, τέλος, την εφαρμογή του αναθεωρημένου Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης, η Επιτροπή συστήνει τα κράτη μέλη να επωφεληθούν από την ευελιξία που προτείνει το Σύμφωνο, χωρίς ωστόσο να υπερβαίνουν τις «κόκκινες γραμμές».

«Το περιθώριο ελιγμού είναι διαφορετικό για την κάθε χώρα» είπεο κ. Αλμούνια, συμπληρώνοντας ότι χρειάζονται ισχυρές και αξιόπιστες αρχές για τον προϋπολογισμό από το κάθε κράτος μέλος.

«Το Σύμφωνο Σταθερότητας αποτελεί το κατάλληλο πλαίσιο για την αντιμετώπιση της οικονομικής επιβράδυνσης, προτείνει ευελιξία σε καιρούς ισχνών αγελάδων και λέει ότι τα κράτη μέλη πρέπει να αλληλοστηρίζονται σε δύσκολες καταστάσεις, όπως αυτές που περνά σήμερα η ΕΕ», τόνισε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024