Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τα μέτρα κατά της ακρίβειας θα αποδώσουν διαβεβαιώνει ο Χρ.Φώλιας

Τα μέτρα κατά της ακρίβειας θα αποδώσουν διαβεβαιώνει ο Χρ.Φώλιας

Βέβαιος ότι τα μέτρα κατά της ακρίβειας θα αποδώσουν εμφανίστηκε ο υπουργός Ανάπτυξης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του ΛΑΟΣ. Ο κ. Φώλιας είπε ότι το πρόβλημα των τιμών είναι παγκόσμιο και απαιτεί την κινητοποίηση όλων. Ο κ. Καρατζαφέρης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν τολμά. 

30

Βέβαιος ότι τα μέτρα κατά της ακρίβειας θα αποδώσουν εμφανίστηκε ο υπουργός Ανάπτυξης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του ΛΑΟΣ.

Ο κ. Φώλιας είπε ότι η αύξηση των τιμών δεν είναι ελληνικό, αλλά παγκόσμιο πρόβλημα. «Θα πρέπει να εθελοτυφλεί κανείς για να μην βλέπει πως οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου από 26 δολάρια το βαρέλι το 2004, σήμερα κινούνται πάνω από 130 δολάρια» είοε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος είπε ακόμα ότι η σύγκριση τιμών δεν μπορεί να γίνεται επιλεκτικά μέσα από κάποια προϊόντα ή σε κάποια σημεία πώλησης, αλλά πρέπει να είναι αντιπροσωπευτική του συνόλου του καταναλωτικού γίγνεσθαι εντός της κάθε χώρας όποιοι κι αν είναι οι καταναλωτές και για ό,τι και όπου καταναλώνουν.

Παράλληλα, αναγνώρισε τις διαρθρωτικές αδυναμίες τηςελληνικής αγοράς,που δεν αντιμετωπίστηκαν σε προηγούμενες δεκαετίες.

«Ευθύνες έχουμε όλοι. Και η πολιτεία και οι επιχειρήσεις και οι φορείς και τα πολιτικά κόμματα. Όλοι κρινόμαστε για τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα των πρωτοβουλιών μας και των θέσεών μας. Οι συμπολίτες μας καταδικάζουν εξίσου και αυτούς που επιχειρούν να αισχροκερδήσουν στην αγορά αλλά και όσους επιχειρούν να κερδοσκοπήσουν πολιτικά, μεσούσης μιας παγκόσμιας κρίσης.»

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ΓιώργοςΚαρατζαφέρης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν τολμά να χτυπήσει τα καρτέλ της αγοράς.

Παράλληλα, κάλεσε το υπουργείο να «σπάσει τα κόκαλα των μεσαζόντων, να βάλει πλαφόν στα δίδακτρα των φροντιστηρίων και διατίμηση στα βασικά καταναλωτικά είδη».

Ανταπαντώντας, ο κ. Φώλιας επανέλαβε ότι το κύμα της ακρίβειας δεν είναι τοπικό φαινόμενο και υπογράμμισε ότι ο ίδιος προσωπικά και οι συνεργάτες του, «από το πρωί έως το βράδυ καθημερινά δίνουμε μια διαρκή μάχη απέναντι σε όποιον προσπαθεί να παίξει παιχνίδια στην πλάτη του πολίτη.»

Κλείνοντας, διαβεβαίωσε ότι τα αποτελέσματα πολύ σύντομα θα είναι ορατά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024