Μέχρι 15 Μαρτίου

Τριήμερο μειωμένων τιμών με ευκαιρία την Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή

Τριήμερο μειωμένων τιμών με ευκαιρία την Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή
Τα καταστήματα θα έπρεπε να διευκολύνουν την πρόσβαση ατόμων με αναπηρία   (Φωτογραφία:  Τα Νέα )
in.gr audio player
Αθήνα

Τριήμερο ειδικών τιμών από την Πέμτη έως το Σάββατο πραγματοποιεί η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή στις 15 Μαρτίου.

Η κίνηση, με κεντρικό μήνυμα «Μην πηγαίνεις στα τυφλά» αποτελεί την ελάχιστη δυνατή συνεισφορά προς το καταναλωτικό κοινό, το οποίο καλείται να συγκρίνει τιμές, να ψάξει για την καλύτερη ποιότητα και να αποφασίσει τι πραγματικά το συμφέρει να αγοράσει, όπως σημείωσαν οι έμποροι σε συνέντευξη Τύπου.

Ο εορτασμός της ημέρας αφιερώθηκε φέτος στα άτομα με αναπηρία με πρωτοβουλία της Αρχής του Συνήγορου του Καταναλωτή.

Η πρωτοβουλία αυτή «ανοίγει το δρόμο για τη σύναψη διευρυμένων κοινωνικών συμμαχιών, οι οποίες στοχεύουν στη δημιουργία μιας ενημερωμένης και ευαισθητοποιημένης κοινωνίας, που θα είναι σε θέση να κατανοήσει τα δικαιώματα και τις ανάγκες των ατόμων με αναπηρία» σχολίασε σε συνέντευξη Τύπου ο κ. Βαρδακαστάνης, πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία.

Η Συνομοσπονδία, επισήμανε, έχει θέσει επανειλημμένα στις πολιτικές ηγεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης το αίτημά της για θεσμική εκπροσώπησή της στο Εθνικό Συμβούλιο Καταναλωτών, με στόχο τη χάραξη μιας ενιαίας πολιτικής για την προάσπιση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία ως καταναλωτών.

Ζητείται μεταξύ άλλων η διευκόλυνση της πρόσβασης στα καταστήματα με ειδικές ράμπες και ανελκυστήρες καθώς και με ειδικά μέτρα για το ηλεκτρονικό εμπόριο. Οι ετικέτες των προϊόντων θα έπρεπε επίσης να τυπώνονται και και στη γραφή Braille.

Newsroom ΔΟΛ

14o
14%
meteorologos.gr

Θεσσαλονίκη