Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Με τα 111 δολάρια «φλερτάρει» η τιμή πετρελαίου καταρρίπτοντας κάθε ρεκόρ

Με τα 111 δολάρια «φλερτάρει» η τιμή πετρελαίου καταρρίπτοντας κάθε ρεκόρ

Με τα επίπεδα-ρεκόρ των 111 δολαρίων το βαρέλι «φλέρταρε» την Πέμπτη η τιμή του αργού πετρελαίου, καθώς η συνεχιζόμενη κατρακύλα του δολαρίου έναντι των κυριοτέρων νομισμάτων αντισταθμίζει την αύξηση των αμερικανικών πετρελαϊκών αποθεμάτων.

27

Νέο ρεκόρ σημείωσε την Πέμπτη η τιμή του πετρελαίου, παρά τη βελτίωση θεμελιωδών μεγεθών, όπως είναι η αύξηση των αμερικανικών πετρελαϊκών αποθεμάτων.

Η τιμή του προθεσμιακού αμερικανικού ελαφρού αργού παρουσίασε αύξηση 41 σεντς και έκλεισε στα 110,33 δολάρια το βαρέλι, στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης, ενώ λίγο νωρίτερα είχε πιάσει και τα 111 δολάρια το βαρέλι.

Στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων του Λονδίνου, η τιμή του πετρελαίου τύπου μπρεντ, συμβολαίου Απριλίου, έκλεισε στα 107,54 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ είχε ανέλθει και στα 107,78 δολάρια το βαρέλι.

Οι τιμές του πετρελαίου ανέκαμψαν σήμερα μετά τη χθεσινή πτώση, στον απόηχο της ανακοίνωσης του υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ ότι τα αμερικανικά διαθέσιμα εμπορικά αποθέματα αργού σημείωσαν, την εβδομάδα που έληξε στις 7 Μαρτίου, μεγαλύτερη της αναμενόμενης αύξηση κατά 6,2 εκατομμύρια βαρέλια, ενώ τα αποθέματα βενζίνης ανήλθαν στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 15 ετών.

«Το βλέμμα μας είναι στραμμένο στο αμερικανικό δολάριο, τις κερδοσκοπικές κινήσεις, τις γεωπολιτικές εξελίξεις. Αυτά τα τρία θέματα μαζί επισκιάζουν τα θεμελιώδη στοιχεία» είπε στο Reuters ο διευθύνων σύμβουλος της Commodity Warrants Australia.

To δολάριο υποχωρεί σε χαμηλό 12 ετών έναντι του γεν και σε νέο ιστορικό χαμηλό έναντι του ευρώ, εν μέσω αβεβαιότητας για τον μακροπρόθεσμο αντίκτυπο των προσπαθειών της Federal Reserve να βελτιώσει τις συνθήκες στις πιστωτικές αγορές και τις αγορές χρήματος.

Νέο ιστορικό ρεκόρ για το χρυσό

Η τιμή του χρυσού για παράδοση στον Απρίλιο άγγιξε, την Πέμπτη, στην αγορά της Ν. Υόρκης, τα 1.000 δολάρια η ουγκιά, σημειώνοντας νέο ιστορικό ρεκόρ, μετά τη νέα εκτίναξη της τιμής του πετρελαίου και τη νέα πτώση του δολαρίου έναντι του ευρώ και του γεν.

Η τιμή υποχώρησε ελαφρώς στη συνέχεια στα 993,80 δολάρια η ουγγιά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Διάλογος Αλαφούζου – Καρυπίδη: «Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει»

Έναν σύντομο διάλογο είχαν οι Γιάννης Αλαφούζος, Θεόδωρος Καρυπίδης λίγο πριν μπουν στα γραφεία της ΕΠΟ για τη σύσκεψη ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024