Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η οικονομία δεν κινδυνεύει επανέλαβε ο Γ.Αλογοσκούφης στα εγκαίνια του νέου ΕΛΚΕ

Η οικονομία δεν κινδυνεύει επανέλαβε ο Γ.Αλογοσκούφης στα εγκαίνια του νέου ΕΛΚΕ

Την αισιοδοξία του ότι η ελληνική οικονομία θα ξεπεράσει τους κλυδωνισμούς που προέρχονται από την διεθνή συγκυρία, εξέφρασε ο Γ.Αλογοσκούφης, μιλώντας στην παρουσίαση της νέας ταυτότητας και επιχειρησιακής στρατηγικής του ΕΛΚΕ, το οποίο μετονομάζεται σε Invest In Greece Agency.

96

Την αισιοδοξία του ότι η ελληνική οικονομία θα ξεπεράσει τους κλυδωνισμούς που προέρχονται από την διεθνή οικονομία, εξέφρασε ο Γιώργος Αλογοσκούφης, μιλώντας σε εκδήλωση για την παρουσίαση της νέας εταιρικής ταυτότητας και της νέας επιχειρησιακής στρατηγικής του Ελληνικού Κέντρου Επενδύσεων (ΕΛΚΕ).

Το ΕΛΚΕ μετονομάζεται σε Invest In Greece Agency, προχωρεί σε ριζική αναδιοργάνωση και μετασχηματίζεται στον βασικό μοχλό προσέλκυσης επενδύσεων στην Ελλάδα.

Ο κ. Αλογοσκούφης αναφέρθηκε στα επιτεύγματα της ελληνικής οικονομίας στη διάρκεια των τελευταίων ετών, υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι οι επενδύσεις που εντάχθηκαν στο νέο επενδυτικό νόμο, έχουν ξεπεράσει τα 8,5 δισ. ευρώ, ενώ, ταυτόχρονα, έργα 4 δισ. ευρώ, σε τομείς με μεγάλη κοινωνική προτεραιότητα, έχουν εγκριθεί και θα υλοποιηθούν με την μέθοδο των ΣΔΙΤ.

Ο υπουργός αναφέρθηκε επίσης στις προσπάθειες για την ανάπτυξη της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας και του ρόλου που διαδραματίζει στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης, που, όπως επισήμανε, θα αποτελέσει το επόμενο «οικονομικό θαύμα» στη διάρκεια της επόμενης δεκαπενταετίας λόγω των υψηλών αναπτυξιακών ρυθμών και των ευκαιριών για επενδύσεις.

Ο κ.Αλογοσκούφης έδωσε έμφαση στους υψηλούς αναπτυξιακούς ρυθμούς που έχει η Ελλάδα, οι οποίοι κυμαίνονται στο 4% κατά μέσο όρο τα τελευταία χρόνια, καθώς και στην σημαντική μείωση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων.

Τόνισε ακόμα ότι η Ελλάδα αποτελεί μεγάλη ευκαιρία για τους ξένους επενδυτές, με συγκριτικό πλεονέκτημα, μεταξύ άλλων, το γεγονός ότι είναι η μόνη χώρα της περιοχής που ανήκει στην ευρωζώνη, ενώ υπογράμμισε και το νέο ρόλο του ΕΛΚΕ σε συνεργασία με άλλους φορείς και οργανισμούς.

Μιλώντας στην εκδήλωση, ο διευθύνων σύμβουλος του ΕΛΚΕ Δημήτρης Παζαϊτης αναφέρθηκε στη νέα εταιρική ταυτότητα του Οργανισμού, υπογραμμίζοντας ότι στόχος είναι να καταστεί ο καλύτερος συνεργάτης όσων επιθυμούν να επενδύσουν στην χώρα μας.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Παζαίτης ανακοίνωσε ότι συστήνεται Συμβούλιο Νομικών Εμπειρογνωμόνων που θα στελεχωθεί από κορυφαίους νομικούς της χώρας μας για θέματα που άπτονται νόμων σχετικών με επενδύσεις, καθώς και Διεθνές Επενδυτικό Συμβούλιο από επιφανείς προσωπικότητες που ζουν στο εξωτερικό.

Επίσης προχωράει η έκδοση σειράς επενδυτικών οδηγών, ανασχεδιάζεται πλήρως η ιστοσελίδα του Οργανισμού και ιδρύεται υπηρεσία (front desk) που εντός 24 ωρών θα απαντάει σε όλα τα ερωτήματα των επενδυτών. Δίνεται ακόμα μεγάλη έμφαση στο ανθρώπινο δυναμικό του Οργανισμού, προωθείται ο θεσμός της συνεργασίας με εξειδικευμένους τοπικούς συνεργάτες σε χώρες του εξωτερικού και ενισχύεται η συνεργασία με φορείς και οργανισμούς που προωθούν την εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας.

Όπως είπε ο κ. Παζαϊτης, η νέα επιχειρησιακή στρατηγική του Invest In Greece Agency στηρίζεται σε τρεις βασικούς πυλώνες και συγκεκριμένα:

στη στοχευμένη προβολή των επενδυτικών ευκαιριών της Ελλάδας, με την υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών προσέλκυσης επενδύσεων, την εδραίωση μόνιμης παρουσίας του Οργανισμού σε σημαντικές αγορές του εξωτερικού, καθώς και την ανάπτυξη συνεργασιών με όλες τις υπηρεσίες και τους εμπλεκόμενους φορείς της χώρας.

στην αποτελεσματική υποστήριξη των επενδυτών, μέσα από την παροχή ενός ολοκληρωμένου φάσματος υπηρεσιών που καλύπτουν κάθε στάδιο της επενδυτικής διαδικασίας: από το σχεδιασμό και την αδειοδότηση, μέχρι και την εξυπηρέτηση εγκατεστημένων επενδυτών (after care).

στη συμβολή με στόχο τη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου που διέπει τις επενδύσεις στην Ελλάδα, μέσα από τη συστηματική καταγραφή των ζητημάτων που αντιμετωπίζουν οι επενδυτές, την ανάλυση και την επεξεργασία των δεδομένων, καθώς και τη διατύπωση θεσμικών προτάσεων προς τους αρμοδίους φορείς.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024