Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σφοδρή επίθεση σε κυβέρνηση και απόλυτη στήριξη στις κινητοποιήσεις από ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ

Σφοδρή επίθεση σε κυβέρνηση και απόλυτη στήριξη στις κινητοποιήσεις από ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσαν κατά της κυβέρνησης και του νομοσχεδίου για το Ασφαλιστικό ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ. Τα δύο κόμματα δηλώνουν ότι υποστηρίζουν απολύτως τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων για την απόσυρση του νομοσχεδίου αυτού, που χαρακτηρίζουν «σφαγείο ασφαλιστικών δικαιωμάτων» και μνημείο αυταρχισμού.

93

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσαν κατά του νομοσχεδίου για το Ασφαλιστικό ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ. Τα δύο κόμματα δηλώνουν ότι υποστηρίζουν απολύτως τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων για την απόσυρση του νομοσχεδίου αυτού, που χαρακτηρίζουν «σφαγείο ασφαλιστικών δικαιωμάτων» και μνημείο αυταρχισμού.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης, μιλά για βάναυσο χτύπημα των δικαιωμάτων των γυναικών, των νέων και των ηλικιωμένων και καταγγέλει το νομοσχέδιο για προχειρότητα, επικοινωνιάκό λαϊκισμό και αυταρχισμό.

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος, τόνισε ότι το σκηνικό δείχνει πως στόχος της κυβέρνησης είναι να αποδομήσει το ασφαλιστικό σύστημα κι ότι με την πολιτική της κινείται αντίθετα με την κοινωνία, και μίλησε για γενική επίθεση ενάντια στο κοινωνικό κράτος.

Ακόμη, ο κ. Αλαβάνος κατηγόρησε την κυβέρνηση ως υπεύθυνη για τη μεγάλη αναταραχή που προκαλείται στην καθημερινή ζωή των πολιτών, χαρακτήρισε απαράδεκτες τις παρεμβάσεις της ηγεσίας της δικαιοσύνης και επέκρινε τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ.Σανιδά ότι λειτουργεί ως κομματικό στέλεχος της ΝΔ.

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης δήλωσε «κανένας διάλογος, καμία μελέτη, καμία προσπάθεια να χτυπηθεί η εισφοροδιαφυγή. Μετά από τέσσερα χρόνια απραξίας αυτής της κυβέρνησης η απόφαση που πήραν είναι να χτυπήσουν βάναυσα τα ασφαλιστικά δικαιώματα των γυναικών, των νέων και των ηλικιωμένων. Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο είναι προχειρότητα, επικοινωνιακός λαϊκισμός και αυταρχισμός».

Κληθείς να σχολιάσει τα όσα ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος για ενδεχόμενη επίταξη των απεργών της ΠΟΕ-ΟΤΑ ο κ. Ραγκούσης είπε ότι η κυβέρνηση υποχρεούται να αναλάβει τις ευθύνες της, να διεξάγει διάλογο, να εκπονήσει επιστημονικές μελέτες και να λύσει σοβαρά το ασφαλιστικό πρόβλημα.

Ταυτόχρονα ζήτησε από την κυβέρνηση να αποσύρει αμέσως το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, τονίζοντας πως αν δεν το κάνει, το ΠΑΣΟΚ προαναγγέλλει ότι μία από τις πρώτες πράξεις του ως κυβέρνηση θα είναι να καταργήσει συγκεκριμένες διατάξεις του νομοσχεδίου.

Διευκρινίζοντας αργότερα την τοποθέτησή του αυτή, ο Γιάννης Ραγκούσης έκανε λόγο για αναμφίβολη επιστροφή στο νόμο Ρέπα και όχι στο νόμο Σιούφα, που, όπως είπε, ήταν αποτέλεσμα πολιτικών διεργασιών που είχαν προηγηθεί της κυβέρνησης Μητσοτάκη και παρέπεμψε στην «συγκυβέρνηση».

Ακόμη ο κ. Ραγκούσης είπε ότι το ασφαλιστικό σύστημα χρειάζεται κατ΄αρχήν εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας και τόνισε ότι απο κει και πέρα απαιτείται ένας ειλικρινής και ανοιχτός διάλογος μέσα από τον οποίο θα επέλθουν οι όποιες αλλαγές και βελτιώσεις. Επίσης είπε ότι η κείμενη νομοθεσία έχει επέλθει μετά από σύμφωνη γνώμη των συνδικάτων.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι το Κίνημα στηρίζει ανεπιφύλακτα τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων από θέση αρχής και πρόσθεσε ότι ο λαός έχει να αντιμετωπίσει μια απαράδεκτη κυβερνητική συμπεριφορά αυταρχικότητας και λαϊκισμού.

Απαντώντας σε παρατήρηση ότι υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία και ότι αδιαφορούν οι πολίτες για το ποιός φταίει για τις απεργίες ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι το Κίνημα δεν εμπλέκεται στη λειτουργία του συνδικαλιστικού κινήματος και δεν χειραγωγεί την αυτονομία του.

Τόνισε ότι οι πολίτες δεν αδιαφορούν ιδιαίτερα όταν ακούν καταγγελίες της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ότι οι διακοπές παροχής ρεύματος που θα μπορούσαν να είναι το πολύ μισής ώρας έχουν εξελιχθεί σε πολύωρες, τις οποίες χαρακτήρισε προβοκατόρικες και αποπροσανατολιστικές.

«Σφαγείο δικαιωμάτων» χαρακτηρίζει το ν/σ ο ΣΥΡΙΖΑ

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και του νομοσχεδίου για το Ασφαλιστικό εξαπέλυσε σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος, στην οποία συνόψισε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ σε δέκα σημεία, με βάση το περιεχόμενο του ασφαλστικού νομοσχεδίου.

  1. Τόνισε ότι το σκηνικό δείχνει πως στόχος της κυβέρνησης είναι να αποδομήσει το ασφαλιστικό σύστημα κι ότι με την πολιτική της κινείται αντίθετα με την κοινωνία.
  2. Με το ασφαλιστικό πραγματοποιείται επίθεση σε ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού, όπως οι νέοι, οι ηλικιωμένοι, οι άνεργοι, οι μητέρες με ανήλικα παιδιά κι όσοι εργάζονται σε βαρέα -ανθυγιεινά επαγγέλματα.
  3. Γίνεται γενική επίθεση ενάντια στο κοινωνικό κράτος.
  4. Αποδομείται ο δημόσιος χώρος και χαρακτήρισε «λάδωμα» την καταβολή του 10% απο τους πόρους που εισπράττονται από αποκρατικοποιήσεις για την ενίσχυση του ασφαλιστικού συστήματος.
  5. Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το σύστημα που προτείνει η κυβέρνηση δεν πρόκειται να λειτουργήσει, γιατί είναι ένα σύστημα αλαλούμ που θα προκαλέσει χάος και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «λειτουργεί ως πλασιέ των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών».
  6. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ως υπεύθυνη για τη μεγάλη αναταραχή που προκαλείται στην καθημερινή ζωή των πολιτών.
  7. Χαρακτήρισε απαράδεκτες τις παρεμβάσεις της ηγεσίας της δικαιοσύνης και επέκρινε τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ.Σανιδά ότι λειτουργεί ως κομματικό στέλεχος της ΝΔ.
  8. Σημείωσε ότι η παράταξή του θα αναδείξει την αλλη λύση που προτείνει για το ασφαλιστικό και ανακοίνωσε ότι αύριο σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα παραστεί -με δικό της πανό – στη διαδήλωση των εργαζομένων και την επόμενη Τρίτη θα πραγματοποιηθεί δημόσια συνεδρίαση της ΚΟ με τη συμμετοχή συνδικαλιστών και κοινωνικών φορέων, όπου θα συζητηθεί η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ.
  9. Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει την αλληλεγγύη των γενεών, την αναδιανομή του πλούτου, την αύξηση της απασχόλησης και την πάταξη της εισφοδιαφυγής για την αύξηση των πόρων των ταμείων
  10. Επεσήμανε πως η ΝΔ είναι μια κυβέρνηση που δεν αξίζει για τη χώρα και τόνισε ότι είναι ανάγκη να κλείσει το συντομότερο δυνατό ο κύκλος της. Υποστήριξε δε ότι είναι δυνατόν μέσα απ΄αυτές τις εξελίξεις να αναδειχθεί μια νέα πλειοψηφία, με επίκεντρο τις δυνάμεις της αριστεράς.

Ο κ. Αλαβάνος απαντώντας σε ερωτήσεις προέβλεψε ότι η πολιτική της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό θα έχει μεγάλο κόστος, όπως είχε και για τις προηγούμενες κυβερνήσεις κι ότι αργά ή γρήγορα η ΝΔ θα χάσει τη διακυβέρνηση της χώρας.

Ακόμη ο κ. Αλαβάνος ανέφερε ότι στο θέμα αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει τη συνεργασία με όλες τις δυνάμεις, ενώ σημείωσε ότι στους δρόμους συναντιούνται οπαδοί όλων των κομμάτων.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παν.Λαφαζάνης, σε παρέμβασή του, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εισήγαγε το νομοσχέδιο με διαδικασίες κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος και την κατηγόρησε λέγοντας ότι εχει εξευτελίσει την έννοια της μεταρρύθμισης.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο είπε ότι είναι ένα σφαγείο των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Επίσης, σε δική του παρέμβασή του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Γ.Δραγασάκης αναφέρθηκε στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, όπως, μεταξύ άλλων, είναι η πάταξη της εισφοροδιαφυγής, η ανάπτυξη, η συλλογική αποταμίευση κι η διεύρυνση της φορολογικής βάση και σημείωσε ότι στρατηγική της κυβέρνησης είναι να δημιουργηθούν πιέσεις εις βάρος της δημόσιας ασφάλισης και η δημιουργία κινήτρων υπέρ της ιδιωτικής ασφάλισης.

Τέλος ο κ. Δραγασάκης προέβλεψε ότι η αύξηση των ενσήμων από 50 σε 100 -προκειμένου να αποκτήσει κάποιος βιβλιάριο υγείας- θα αυξήσει κατά πολύ τους Ελληνες πολίτες που δεν θα έχουν πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024