Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Να τους εξασφαλίσει «φθηνό πετρέλαιο» ζητούν οι αγρότες από τη κυβέρνηση

Να τους εξασφαλίσει «φθηνό πετρέλαιο» ζητούν οι αγρότες από τη κυβέρνηση

Διορία μέχρι τις 5 Μαρτίου δίνουν οι αγρότες στην κυβέρνηση για να βρει τρόπο, ώστε να προμηθεύονται φθηνό πετρέλαιο. Αλλιώς, θα «κατέβουν με τα τρακτέρ στους δρόμους». Όπως λένε, με το νέο σύστημα που εφαρμόστηκε στα καύσιμα, το κόστος αυξήθηκε πάνω από 20%. Εντωμεταξύ «ρολά κατεβάζουν» οι βενζινοπώλες στη Σάμο.

93

Διορία μέχρι την Τετάρτη 5 Μαρτίου δίνουν οι αγρότες της Βόρειας Ελλάδας στην κυβέρνηση, προκειμένου να βρει φόρμουλα, ώστε να προμηθεύονται φθηνό πετρέλαιο. Σε αντίθετη περίπτωση, προειδοποιούν ότι θα «κατέβουν με τα τρακτέρ τους στους δρόμους», όπως αποφάσισαν την Πέμπτη σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή της Χαλάστρας Θεσσαλονίκης.

Μέχρι τη Δευτέρα αναμένεται να αποστείλουν και υπόμνημα με τα αιτήματά τους στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, ενόψει της συνάντησης που αναμένεται να έχει στις 5 Μαρτίου η ΠΑΣΕΓΕΣ στο υπουργείο Οικονομίας σχετικά με το θέμα που ανέκυψε από την πρόσφατη αλλαγή στον τρόπο διάθεσης του πετρελαίου στον αγροτικό πληθυσμό.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των αγροτών, με το νέο σύστημα, το κόστος παραγωγής αυξήθηκε άνω του 20%, αφού, εκτός της αύξησης των λιπασμάτων κατά 100%, οι παραγωγοί είναι πλέον υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούν στα αγροτικά τους μηχανήματα πετρέλαιο κίνησης αντί θέρμανσης.

«Σήμερα οργώνουμε το χωράφι με 300 ευρώ, όταν πριν την ισχύ του μέτρου δεν δαπανούσαμε πάνω από 160 ευρώ», τόνισε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Χαλάστρας, Λεωνίδας Κοϊμτζής, σε δηλώσεις του στο περιθώριο της σύσκεψης.

Οι γεωργοί υπογραμμίζουν ότι έχουν περιέλθει σε οικονομικό αδιέξοδο και ζητούν από την κυβέρνηση και ειδικότερα από το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών να ξεκαθαρίσουν τα θέματα που αφορούν στον τρόπο και το χρόνο επιστροφής του φόρου για το πετρέλαιο που χρησιμοποιούν.

«Θέλουμε επιστροφή του φόρου εντός λίγων ημερών, αλλιώς να μας δώσουν κουπόνια προκειμένου να προμηθευόμαστε φθηνό πετρέλαιο», υπογράμμισε ο κ. Κοϊμτζής.

Στο μεταξύ, προβλήματα απασχολούν και τους Τοπικούς Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ), που είναι αρμόδιοι για την άρδευση των χωραφιών, αφού και στη δική τους περίπτωση υπάρχουν εκκρεμότητες ως προς τη διαδικασία επιστροφής του φόρου για το πετρέλαιο που χρησιμοποιούν, όπως επεσήμανε ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Χαλάστρας, Γιώργος Κανάκας.

Κλείνουν τις στρόφιγγες πετρελαίου θέρμανσης στη Σάμο

Στα νεα μέτρα που εφαρμόστηκαν στα καύσιμα αντιδρούν και οι βενζινοπώλες της Σάμου, οι οποίοι κλείνουν επ αόριστον τις στρόφιγγες του πετρελαίου θέρμανσης καθώς όπως αναφέρουν αντιμετωπίζουν πρόβλημα ρευστότητας.

Συγκεκριμένα η Ενωση Βενζινοπωλών Σάμου αποφάσισε ομοφώνως τη μη διάθεση πετρελαίου θέρμανσης, καθώς όπως αναφέρει, δεν μπορεί ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του νέου συστήματος που καθιέρωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Αναγνωρίζοντας δε την ιδιαιτερότητα που υπάρχει στις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες, η Ένωση θα φροντίσει για την κάλυψη των αναγκών τους με πετρέλαιο κίνησης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024