Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η παραχώρηση των λιμανιών αποτελεί τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση, είπε ο Γ.Βουλγαράκης

Η παραχώρηση των λιμανιών αποτελεί τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση, είπε ο Γ.Βουλγαράκης

Οταν ολοκληρωθεί η παραχώρηση των ΣΕΜΠΟ των ΟΛΠ-ΟΛΘ, θα έχει γίνει η η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση στη χώρα, τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας απαντώντας σε ερώτηση του ΚΚΕ. Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι λιμενεργάτες.

93

Μία από τις μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις θα είναι, σύμφωνα με τον υπουργό Ναυτιλίας Γιώργο Βουλγαράκη, η ολοκλήρωση της προσπάθειας για δημιουργία λιμενικής βιομηχανίας.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΚΚΕ Ελπίδας Παντελάκη, σχετικά με τη διακήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για την παραχώρηση του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων των Οργανισμών Λιμένος Πειραιά και Θεσσαλονίκης, ο κ. Βουλγαράκης, τόνισε ότι «δεν πρόκειται για πώληση, αλλά για παραχώρηση των λιμανιών της χώρας», τα οποία «θα εξακολουθούν να έχουν δημόσιο χαρακτήρα».

Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι δεν θα θιγούν τα δικαιώματα των εργαζομένων με τους οποίους θα έχει τις επόμενες μέρες συναντήσεις.

Από την πλευρά της η κυρία Παντελάκη, ανέφερε ότι η κυβέρνηση προχωράει σε κανονική ιδιωτικοποίηση και παραδίδει τις πύλες εισόδου της χώρας σε ομίλους, οι οποίοι θα είναι και οι μόνοι που θα έχουν οφέλη, ενώ έκανε λόγο για μαζικό διωγμό εργαζομένων.

«Εκτός από την κυβέρνηση και τους ομίλους, κανείς άλλος δεν συμφωνεί με την αυτή τη λύση», κατέληξε η Ελπ.Παντελάκη.

Ανταπαντώντας, ο υπουργός Ναυτιλίας τόνισε ότι ο διαγωνισμός είναι καθαρά πλειοδοτικός και επεσήμανε ότι στόχος της κυβέρνησης, είναι ο εκσυγχρονισμός των λιμένων της χώρας και η δημιουργία λιμενικής βιομηχανίας, ώστε να εκμεταλλευθεί την γεωστρατηγική της θέση.

Συμπλήρωσε δε, ότι από χθες οι διακηρύξεις είναι στον αέρα και υπολογίζεται ότι σε περίπου 52 μέρες θα αρχίσει η αξιολόγηση των προσφορών, για να καταλήξουν σε αυτόν που θα έχει κάνει τη μεγαλύτερη.

«Όταν ολοκληρωθεί αυτή η προσπάθεια της κυβέρνησης θα έχει γίνει η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση στη χώρα», κατέληξε ο κ Βουλγαράκης.

Οι κινητοποιήσεις στα λιμάνια συνεχίζονται

Συνεχίζουν να απέχουν από την υπερωριακή εργασία και την εργασία τα Σαββατοκύριακα οι εργαζόμενοι στον τομέα φορτοεκφόρτωσης του ΟΛΠ. Η αποχή αυτή θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, όταν και θα συνεδριάσουν για να αποφασίσουν περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, πιθανόν και με απεργία, όπως έχουν δηλώσει.

Αποχή από εργασία τους πραγματοποιούν και οι ιδιοκτήτες φορτηγών που εξυπηρετούν τον ΟΛΠ διότι, όπως υποστηρίζουν, δεν εισακούσθηκαν τα αιτήματά τους από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και από τη διοίκηση του ΟΛΠ.

Την προσεχή Πέμπτη είναι προγραμματισμένο παμπειραϊκό συλλαλητήριο και πορεία στο υπουργείο από τους φορείς που αντιδρούν στην παραχώρηση σε ιδιώτες τμημάτων του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024