Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στα δικαστήρια προσφεύγουν οι λιμενεργάτες κατά του διαγωνισμού για ΟΛΠ και ΟΛΘ

Στα δικαστήρια προσφεύγουν οι λιμενεργάτες κατά του διαγωνισμού για ΟΛΠ και ΟΛΘ

Ακόμα και σε απεργία διαρκείας προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι στα λιμάνια, προκειμένου να αντιδράσουν στην απόφαση της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση των λιμανιών του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης. Στο πλευρό τους τάσσεται η Αντιπολίτευση. Η προκήρυξη του διαγωνισμού για τον ΟΛΠ.

27

Ακόμα και σε απεργία διαρκείας προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι στα λιμάνια, προκειμένου να αντιδράσουν στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης.

Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμένων (ΟΜΥΛΕ) αποφάσισε να προσβάλει στα διοικητικά δικαστήρια την απόφαση που έλαβε, την περασμένη Παρασκευή, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΠ. Οι λιμενεργάτες θεωρούν ότι η απόφαση είναι άκυρη επειδή τέσσερα μέλη του ΔΣ εμποδίστηκαν από δυνάμεις των ΜΑΤ να προσέλθουν στη συνεδρίαση.

Αύριο, Τρίτη, και μεθαύριο, Τετάρτη, οι εργαζόμενοι έχουν εξαγγείλει 48ωρη απεργία.

Τις επόμενες ημέρες έως και το τέλος του μήνα θα απέχουν από την υπερωριακή εργασία.

Το ενδιαφέρον στρέφεται και στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΟΛΘ που έχει προγραμματιστεί να γίνει την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να αποφασίσει για την προκήρυξη διαγωνισμού για την παραχώρηση του λιμανιού. Την ώρα της συνεδρίασης έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Ο διαγωνισμός για τον ΟΛΠ

Η προκήρυξη διαγωνισμού που εγκρίθηκε από το ΔΣ του ΟΛΠ περιγράφει ότι ο πλειοδότης θα πρέπει μέχρι το 2015 να έχει ολοκληρώσει τις επενδύσεις στον προβλήτα ΙΙ και την κατασκευή και την εγκατάσταση του μηχανολογικού εξοπλισμού του προβλήτα ΙΙΙ, ώστε να έχει συνολικά μίνιμουμ δυνατότητα, 3,7 εκατ. teu ετησίως.

Μαζί με τον προβλήτα Ι που θα διαχειρίζεται ο ΟΛΠ, η συνολική δύναμη του ΣΕΜΠΟ θα ανέρχεται σε 4,8 εκατ. teu, γεγονός που θα ανεβάσει τον ΟΛΠ στην δεύτερη θέση δυναμικότητας στη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα, μετά το Gioia Tauro στην Ιταλία, με βάση τα επενδυτικά προγράμματα που έχουν εξαγγελθεί από τα λιμάνια.

Σε ό,τι αφορά τις ποινικές ρήτρες που περιλαμβάνει η προκήρυξη, η μη τήρηση των ημερομηνιών του χρονοδιαγράμματος για την ολοκλήρωση των έργων στους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ επιφέρει πρόστιμα, κατά μέγιστο το 5% επί του υπολογισθέντος κόστους επένδυσης της κάθε φάσης.

Σε περίπτωση που οι ρήτρες ανέλθουν στο 5% του συνολικού προϋπολογισμού για τις τρεις φάσεις που προγραμματίζεται η επένδυση, ο ΟΛΠ έχει το δικαίωμα να καταγγείλει τη σύμβαση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024