Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ενδεικτικές τιμές σε προϊόντα πρώτης ανάγκης θα ανακοινώσει η κυβέρνηση

Ενδεικτικές τιμές σε προϊόντα πρώτης ανάγκης θα ανακοινώσει η κυβέρνηση

Ενδεικτικές τιμές σε μια σειρά από προϊόντα πρώτης ανάγκης πρόκειται να ανακοινώσει, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση, στο πλαίσιο ενός πακέτου μέτρων κατά της ακρίβειας που ετοιμάζει, θορυβημένη από την άνοδο του πληθωρισμού.

28

Ενδεικτικές τιμές σε μια σειρά από προϊόντα πρώτης ανάγκης πρόκειται να ανακοινώσει, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Τα Νέα, η κυβέρνηση, στο πλαίσιο ενός πακέτου μέτρων κατά της ακρίβειας που ετοιμάζει, θορυβημένη από την άνοδο του πληθωρισμού.

Tο οικονομικό επιτελείο λαμβάνει ανησυχητικά μηνύματα για τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης στα φαινόμενα εκτόξευσης των τιμών σε είδη όπως το ψωμί (η τιμή του αυξήθηκε 14,9% μέσα σε ένα χρόνο τον Δεκέμβριο), τα ζυμαρικά (21,3%), τα όσπρια (10,4%) και φυσικά τα καύσιμα (26,7% στο πετρέλαιο θέρμανσης και 15,3% στα καύσιμα αυτοκινήτου).

Έτσι, στο υπουργείο Ανάπτυξης επεξεργάζονται μια σειρά από παρεμβάσεις, μεταξύ των οποίων είναι η δημοσιοποίηση ενός είδους «κρατικού τιμοκαταλόγου», με ενδεικτικές τιμές σε δεκάδες είδη. Η λίστα βρίσκεται υπό επεξεργασία και μεταξύ άλλων, σύμφωνα με πληροφορίες, θα περιλαμβάνει το ψωμί και το γάλα.

Σύμφωνα με κορυφαία πηγή του οικονομικού επιτελείου, αυτό το μέτρο έχει ως πρότυπο την ενδεικτική τιμή που ισχύει στα μπουκαλάκια του νερού σε συγκεκριμένα σημεία πώλησης (κυλικεία πλοίων) και που θεωρείται επιτυχημένο, αφού σχεδόν πουθενά δεν πωλείται το νερό σε υψηλότερη τιμή από τα 0,50 ευρώ.

Στο οικονομικό επιτελείο ανησυχούν για τον πληθωρισμό, επειδή η άνοδός του οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο πετρέλαιο, το οποίο επιβαρύνει δυσανάλογα την ελληνική οικονομία σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές. Έτσι, η απόσταση του ελληνικού πληθωρισμού από τον μέσο ευρωπαϊκό μεγαλώνει, κάτι που επιφέρει πλήγμα στην ανταγωνιστικότητα των ελληνικών προϊόντων.

Σε ένα άλλο μέτωπο, ωστόσο, η κυβέρνηση επιμένει να επιδιώκει τον έλεγχο του πληθωρισμού, υποδεικνύοντας να δοθούν χαμηλές αυξήσεις στους εργαζομένους στο πλαίσιο των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024