Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διαφορές με το ΥΕΝ, διακρίνει ο Π.Ψωμιάδης στο θέμα του ΟΛΘ

Διαφορές με το ΥΕΝ, διακρίνει ο Π.Ψωμιάδης στο θέμα του ΟΛΘ

Στο νομαρχιακό συμβούλιο έστειλε ο Π.Ψωμιάδης το θέμα της επικείμενης παραχώρησης σε ιδιώτες δραστηριοτήτων του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) του ΟΛΘ, κρίνοντας πως υπάρχουν «μεγάλες διαφορές» με το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

43

Στο νομαρχιακό συμβούλιο έστειλε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης το θέμα της επικείμενης παραχώρησης σε ιδιώτες δραστηριοτήτων του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, κρίνοντας πως υπάρχουν «μεγάλες διαφορές» με το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

«Πέρα από τη χθεσινή μου δήλωση περί ελκυστικής πρότασης από μέρους του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, βλέπω ότι υπάρχουν μεγάλες διαφορές. Ο νομάρχης και η διοίκηση δεν μένουμε σε αγκυλώσεις. Ανοίξαμε έναν διάλογο. Όλα πιστεύω ότι ξεκινούν από το γεγονός ότι ο 6ος προβλήτας έχει καταντήσει φάντασμα, καθώς επί 35 χρόνια παραμένει ανολοκλήρωτος. Περιμένουμε οικονομικά στοιχεία και από τις δύο πλευρές. Με απόφασή μου το θέμα θα έρθει στο νομαρχιακό συμβούλιο και μέχρι τότε θα έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη άποψη» δήλωσε ο κ. Ψωμιάδης, μετά το τέλος της συνάντησής του με τα προεδρεία των σωματείων των εργαζομένων στον ΟΛΘ.

Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων και στην έλλειψη υποδομών που διαφοροποιεί το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, από άλλα ευρωπαϊκά, τα οποία διατηρούν υπό κρατικό έλεγχο τις λιμενικές τους δραστηριότητες και εκχωρούν μέρος τους μόνο σε ιδιώτες.

«Εξηγήσαμε στον νομάρχη ότι μας ζητείται να παραχωρήσουμε, κάτω από αδιευκρίνιστους όρους, το ένα και μοναδικό επικερδές κομμάτι της δραστηριότητάς μας» τόνισε ο πρόεδρος του Σωματείου Χειριστών Οδηγών του ΟΛΘ, Γιώργος Σπανόπουλος.

Oι εργαζόμενοι χαρακτήρισαν «εκ του πονηρού» τη συζήτηση περί πιθανότητας επιστράτευσής τους, υποστηρίζοντας ότι η απεργία τους είναι «απολύτως νόμιμη».

Την Παρασκευή οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν 24ωρη απεργία ενώ το Σαββατοκύριακο θα απέχουν από την εργασία τους. Στη ράδα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης παραμένουν δεμένα περί τα πέντε πλοία, τα οποία -σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου Λιμενεργατών Μενέλαο Τσιρούλη- θα εξυπηρετηθούν πιθανότατα από Δευτέρα.

Στο θέμα της παραχώρησης των ΣΕΜΠΟ αναφέρθηκε από το Ηράκλειο της Κρήτης και ο Αλέκος Αλαβάνος, εκφράζοντας τη συμπαράσταση του ΣΥΡΙΖΑ στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

«Δεν μπορεί να ιδιωτικοποιούνται οι έξοδοι της χώρας μας προς τη θάλασσα. Είναι σαν κάποιος να πουλάει την πόρτα στο σπίτι του και να μπορεί να μπαίνει ο καθένας, να κάνει οτιδήποτε μέσα ή γύρω από το σπίτι του. Και να μην ξεχνάμε ότι και το λιμάνι του Ηρακλείου, αν όχι και με την αμεσότητα που γίνεται με τη Θεσσαλονίκη και τον Πειραιά, εντάσσεται στα λιμάνια αυτά τα οποία παίρνουν το δρόμο της ιδιωτικοποίησης» δήλωσε ο κ. Αλαβάνος μετά τις συναντήσεις που είχε με το δήμαρχο Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη και τη νομάρχη Βαγγελιώ Σχοιναράκη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 87-91: Τον «κρέμασε» ο Σλούκας, έκαναν το 0-1 οι Ισραηλινοί

Με το… καλημέρα πλεονέκτημα αντίο για τους πράσινους. έχασαν ξανά από τη Μακάμπι (87-91) που αγωνία για τον Μπόλντγουιν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024