Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει η Αντιπολίτευση για την ακρίβεια

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει η Αντιπολίτευση για την ακρίβεια

Έντονη επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει σύσσωμη η Αντιπολίτευση για τις διαστάσεις της ακρίβειας. Την κατηγορούν ότι άφησε ανοχύρωτη την αγορά στο έλεος μεσαζόντων και καρτέλ, ενώ κρίνοντας τις δηλώσεις για λήψη αυστηρών μέτρων κατά κερδοσκοπείας, μιλούν για εμπαιγμό και πρόκληση του ελληνικού λαού.

93

Έντονη επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει σύσσωμη η Αντιπολίτευση για τις διαστάσεις που έχει πάρει η ακρίβεια στην χώρα. Την κατηγορούν ότι άφησε ανοχύρωτη την αγορά στο έλεος των μεσαζόντων και των καρτέλ, ενώ κρίνοντας τις δηλώσεις των αρμοδίων υπουργών μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, για λήψη αυστηρών μέτρων κατά των κερδοσκόπων, μιλούν για εμπαιγμό και πρόκληση του ελληνικού λαού.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης σε δηλώσεις του έκανε λόγο για πολύ μεγάλο κύμα ακρίβειας που μαστίζει την ελληνική αγορά και τα εισοδήματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων, επιρρίπτοντας ταυτόχρονα μεγάλες ευθύνες στην κυβέρνηση «γιατί έχει αφήσει την αγορά στο έλεος των μεσαζόντων και των καρτέλ» και τονίζοντας ότι «ο ελληνικός λαός γνωρίζει καλά ότι οι περίφημες μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης Καραμανλή σημαίνουν ακρίβεια, πληθωρισμό, άγρια φορολογία και υπερδανεισμό».

Από την πλευρά του ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, υπεύθυνος Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ, δήλως «από το 2004 η ΝΔ κυβερνάει τη χώρα με απολύτως αρνητικά αποτελέσματα για τη συγκράτηση των τιμών στην αγορά και την προστασία του εισοδήματος των πολιτών».

«Η ανερμάτιστη και εντυπωσιοθηρική πολιτική της μεταθέτει τις ευθύνες για την αντιμετώπιση του φαινομένου της ακρίβειας διαρκώς στους άλλους: φταίει το πετρέλαιο και η κακή διεθνής οικονομική συγκυρία, φταίει το ΠΑΣΟΚ και, τώρα τελευταία, φταίει και ο καταναλωτής που δεν διαθέτει καταναλωτική συνείδηση και ξοδεύει αλόγιστα», επισημαίνει ο κ. Χρυσοχοϊδης.

«Φταίνε όλοι, εκτός της κυβέρνησης, που αμέριμνη αυξάνει διαρκώς τους έμμεσους φόρους (με τελευταίο παράδειγμα τις αυξήσεις στα φθηνά τσιγάρα), ανέχεται τις εναρμονισμένες πρακτικές των καρτέλ στην αγορά, αδυνατεί να ενισχύσει τον ανταγωνισμό, δεν παρεμβαίνει δυναμικά, όπου παρατηρούνται στρεβλώσεις και προκλητική κερδοσκοπία και υποβαθμίζει διαρκώς τα δημόσια αγαθά της υγείας και της παιδείας εξωθώντας τους πολίτες σε ιδιωτικές λύσεις» προσέθεσε το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

«Στο μεταξύ η εθνική απαισιοδοξία και ανασφάλεια γύρω από τα οικονομικά της ελληνικής οικογένειας κορυφώνεται και κατατάσσει τη χώρα μας, στην τρίτη θέση μεταξύ των πιο απαισιόδοξων χωρών της ΕΕ. Ο πληθωρισμός είναι από τους υψηλότερους στην ευρωζώνη. Η Αθήνα, μόνο το 2007, αναρριχήθηκε κατά 30 ολόκληρες θέσεις στον παγκόσμιο πίνακα ακρίβειας των μεγάλων πόλεων. Και το εγχώριο κόστος ζωής έχει εξομοιωθεί πλήρως με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο σε όλο το φάσμα των βασικών αγαθών, τη στιγμή που ο μέσος κατώτατος ελληνικός μισθός είναι κατά 34% χαμηλότερος από τον αντίστοιχο ευρωπαϊκό» τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Σχετικά με τις δηλώσεις του υπουργού κ. Φώλια για την ακρίβεια το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ σχολιάζει «Πάει πολύ να παρουσιάζεται ως εχθρός της κερδοσκοπίας και της ακρίβειας η κυβέρνηση της ΝΔ, που όπως και το ΠΑΣΟΚ, επέβαλε την απελευθέρωση της αγοράς, προωθεί τις ιδιωτικοποιήσεις και στηρίζει την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου, με αποτέλεσμα την κυριαρχία παντού των καρτέλ».

«Αντί ο υπουργός Ανάπτυξης να εμφανίζεται λάβρος κατά της ακρίβειας απειλώντας ότι θα κόψει τα χέρια των κερδοσκόπων από δω και πέρα, καλύτερα θα ήταν να σταματήσει τον εμπαιγμό και να μην προκαλεί τον ελληνικό λαό. Αν αισχροκέρδεια δεν είναι τα υπερκέρδη των μονοπωλίων στην ενέργεια, στα τρόφιμα, στις τράπεζες, στα φάρμακα κ.ά., τότε τι είναι;» συμπληρώνει το ΚΚΕ.

«Πάλη κατά της ακρίβειας σημαίνει πάλη κατά της αντιλαϊκής πολιτικής και των κερδών της πλουτοκρατίας. Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις» καταλήγει το ΚΚΕ.

Πρόσθετη φοροεπιδρομή προβλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ. Όπως δήλωσε ο Παν.Λαφαζάνης, «η εσπευσμένη σύγκλιση της κυβερνητικής επιτροπής για τις οικονομικές εξελίξεις είναι εκδήλωση πανικού της κυβέρνησης για την άκρως δυσμενή πορεία της οικονομίας και για το γεγονός ότι ο πληθωρισμός έχει ξεφύγει από κάθε όριο, ενώ ο προϋπολογισμός του 2008 βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα».

«Το τραγικό είναι ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να μπαλώσει τη θλιβερή αποτυχία της οικονομικής της πολιτικής με μια πρόσθετη φοροεπιδρομή από έμμεσους φόρους, αρχής γενομένης από την αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα τσιγάρα, για να ακολουθήσει κατά πάσα πιθανότητα και η αύξηση του ΦΠΑ. Ακόμα πιο τραγική είναι η εικόνα των δηλώσεων του υπουργού Ανάπτυξης, ο οποίος, εν μέσω καλπάζουσας ακρίβειας, αντί να λάβει δραστικά μέτρα για την χαλιναγώγησή της, εκτοξεύει ανούσιες απειλές, οι οποίες μόνο ειρωνικά χαμόγελα προκαλούν στα μεγάλα συμφέροντα που κερδοσκοπούν και αισχροκερδούν στην αγορά» πρόσθεσε ο υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ.

«Το υπ. Ανάπτυξης καλά θα έκανε να σταματούσε το ίδιο τις λογικές κερδοσκοπίας αφού επέτρεψε την υπεραύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ και να συμβούλευε το υπ. Οικονομίας να σταματήσει την αύξηση των έμμεσων φόρων που λειτουργούν εμπρηστικά στις γενικευμένες αυξήσεις των τιμών», κατέληξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κομβικό ντέρμπι στη Νέα Φιλαδέλφεια, δοκιμασία στο «Κλ. Βικελίδης» για τον Ολυμπιακό

Σπουδαίο ντέρμπι στην «Opap Arena» ανάμεσα σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, με τον Ολυμπιακό να φιλοξενείται νωρίτερα από τον Άρη. Έξοδος στη Λαμία για τον ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024