Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με απεργίες απαντούν οι εργαζόμενοι στα λιμάνια στα σχέδια της κυβέρνησης

Με απεργίες απαντούν οι εργαζόμενοι στα λιμάνια στα σχέδια της κυβέρνησης

Με έντονες κινητοποιήσεις στις αρχές του χρόνου απαντούν οι εργαζόμενοι στα λιμάνια, στις εξαγγελίες του Γ.Βουλγαράκη, για παραχώρηση σε ιδιώτες δραστηριοτήτων των ΟΛΠ και ΟΛΘ. «Πραξικοπηματικά σχέδια» και «ξεπούλημα» των κερδοφόρων λιμανιών, «καταγγέλει» ο ΣΥΡΙΖΑ.

93

Με κινητοποιήσεις απαντούν οι εργαζόμενοι στα λιμάνια της χώρας στις εξαγγελίες του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιώργου Βουλγαράκη, για παραχώρηση σε ιδιώτες κάποιων δραστηριοτήτων των λιμανιών του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Ιανουαρίου του 2008, οι εργαζόμενοι στα λιμάνια της χώρας θα κάνουν αποχή από την εργασία και από υπερωριακή εργασία. Στις 7/01/2008 και στις 11/01/2008 θα πραγματοποιήσουν 24ωρες απεργίες.

Στις 12/01/2008 θα συνεδριάσουν από κοινού η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος και η Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ για να αποφασίσουν κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.

Για παράδοση λιμανιών στις πολυεθνικές, μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ

«Η πραξικοπηματική, μέσα στις γιορτές, ανακοίνωση του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας για την ιδιωτικοποίηση των υπερκεδοφόρων σταθμών εμπορευματοκιβωτίων στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης αποτελεί μια κίνηση που εξυπηρετεί αποκλειστικά την πιο αχαλίνωτη ιδιωτική κερδοσκοπία σε βάρος του δημόσιου και εθνικού συμφέροντος, αλλά και σε βάρος των εργαζομένων» δήλωσε εκ μέρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο Παν.Λαφαζάνης.

«Τα πραξικοπηματικά και φωτογραφικά σχέδια της κυβέρνησης ανοίγουν το δρόμο για την πλήρη ιδιωτικοποίηση-ξεπούλημα των στρατηγικών λιμένων της χώρας, τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων, την εκχώρηση του εξωτερικού εμπορίου και συνολικότερα την ομηρία των πόλεων του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης από τους νέους πολυεθνικούς αφέντες των λιμανιών» πρόσθεσε ο υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ.

«Οι σχεδιασμοί εκποίησης και παράδοσης σε πολυεθνικά συμφέροντα των στρατηγικής εθνικής σημασίας λιμανιών της χώρας του κ. Βουλγαράκη και της κυβέρνησης, δεν θα περάσουν. Θα συντριβούν από τις εργατικές και λαϊκές κινητοποιήσεις, όπως απέτυχαν τα ανάλογα σχέδια επί υπουργίας του κ. Μ.Κεφαλογιάννη» τόνισε ο κ. Λαφαζάνης και είπε ότι απαιτείται η διαμόρφωση μεγάλου μετώπου των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ και συνολικά του ελληνικού λαού, που θα ματαιώσει τους πολιτικά, εθνικά και εργασιακά εγκληματικούς κυβερνητικούς σχεδιασμούς.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024