Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στρατηγικό εταίρο εκ Γερμανίας προτιμά η κυβέρνηση για τον ΟΤΕ

Στρατηγικό εταίρο εκ Γερμανίας προτιμά η κυβέρνηση για τον ΟΤΕ

Η κυβέρνηση ενεργοποιεί και πάλι τις διαδικασίες εξεύρεσης στρατηγικού εταίρου για τον ΟΤΕ, μετά τη νομοθετική ρύθμιση για το πλαφόν 20% στη συμμετοχή ιδιωτών στις ΔΕΚΟ, ρύθμιση που ουσιαστικά αφορά στην ΜΙG. Ενδιαφέρον (;) από την Deutsche Τelekom.

27

Η κυβέρνηση ενεργοποιεί και πάλι τις διαδικασίες εξεύρεσης στρατηγικού εταίρου για τον ΟΤΕ, μετά τη νομοθετική ρύθμιση για το πλαφόν 20% στη συμμετοχή ιδιωτών στις ΔΕΚΟ, ρύθμιση που ουσιαστικά αφορά στην ΜΙG.

Σε ότι αφορά δε, το αίτημα της MIG, το οποίο γνωστοποίησε με εξώδικο, για σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης, σύμφωνα με πληροφορίες το ΔΣ του ΟΤΕ θα συνεδριάσει την Παρασκευή προκειμένου να λάβει απόφαση για την ημερομηνία τέλεσης της γενικής συνέλευσης των μετόχων.

Πιθανοί «εταίροι»

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται Το Βήμα, πιθανότατα «αναζωπυρώθηκε» το ενδιαφέρον της Deutsche Τelekom για τον ΟΤΕ και η κυβέρνηση θα μπορούσε να παραχωρήσει ένα ποσοστό 10-15%.

Επίσης, η διοίκηση του ΟΤΕ έχει βολιδοσκοπηθεί κατά καιρούς από τη γαλλική France Τelecom, την ισπανική Τelefonica και την Ρortugal Τelecom.

Επί του παρόντος όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά, καθώς η διαδικασία αναζήτησης ενδιαφέροντος στη διεθνή σκηνή ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες.

Ο κ. Αλογοσκούφης είπε την Δευτέρα ότι κατά την πρώτη συνάντηση που είχε με τον κ. Βγενόπουλο, μετά τις εκλογές, του είχε καταστήσει σαφές ότι δεν είναι ευπρόσδεκτη η εξαγορά του ΟΤΕ από τη MIG.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega την Δευτέρα, είπε ότι φάνηκαν κάποιες επιθετικές κινήσεις, που η κυβέρνηση τις περίμενε, δεδομένης της τάσης που επικρατεί διεθνώς με τα sovereign («κρατικά») funds, αλλά όχι τόσο γρήγορα, και φάνηκε πως έπρεπε να θωρακιστούν επιχειρήσεις δημοσίου συμφέροντος σε κινήσεις επιθετικής εξαγοράς. 

Ο κ. Αλογοσκούφης υποστηρίζει πως η τροπολογία για το πλαφόν του 20% δεν θα προσκρούσει στο κοινοτικό δίκαιο περί ελεύθερου ανταγωνισμού, καθώς δεν απαγορεύει σε κάποιον επενδυτή να αγοράσει ποσοστό 20% και άνω, αλλά τον υποχρεώνει να λάβει προηγουμένως την κυβερνητική έγκριση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024