Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Για... ρεύμα ακρίβειας, λόγω των ανατιμήσεων της ΔΕΗ, προειδοποιεί ο ΣΕΒ

Για… ρεύμα ακρίβειας, λόγω των ανατιμήσεων της ΔΕΗ, προειδοποιεί ο ΣΕΒ

Ενίσχυση των πληθωριστικών πιέσεων αναμένεται να φέρει η μεγάλη αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ, που σωρευτικά για το 2008 ξεπερνά το 14% για τα οικιακά τιμολόγια και το 20% για τις μεγάλες βιομηχανίες, όπως προειδοποιεί και ο ΣΕΒ.

28

Ενίσχυση των πληθωριστικών πιέσεων αναμένεται να φέρει η μεγάλη αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ, που σωρευτικά για το 2008 ξεπερνά το 14% για τα οικιακά τιμολόγια και το 20% για τις μεγάλες βιομηχανίες, όπως προειδοποιεί και ο ΣΕΒ.

Συγκεκριμένα, ο ΣΕΒ, σε ανακοίνωσή του, προειδοποιεί για «επιδείνωση του επιχειρηματικού κλίματος και επικίνδυνη ενίσχυση των πληθωριστικών πιέσεων, που απειλούν ευθέως την αγοραστική δύναμη όλων των καταναλωτών».

Παράλληλα, χαρακτηρίζει τις αυξήσεις «πλήγμα στην ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων και της εθνικής οικονομίας» και τονίζει ότι «η εξυγίανση της ΔΕΗ δεν μπορεί να περιορίζεται σε αύξηση των τιμολογίων. Αυτό ισοδυναμεί με μονομερή μετακύλιση του κόστους στις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά».

Υπενθυμίζεται ότι από 1ης Δεκεμβρίου τα τιμολόγια της ΔΕΗ αυξήθηκαν μεσοσταθμικά 7% και από 1ης Ιουλίου 2008 θα αυξηθούν 7% επιπλέον.

Παράλληλα τα τιμολόγια υψηλής τάσης, που αφορούν τους μεγάλους βιομηχανικούς και εμπορικούς καταναλωτές αυξάνουν 10%, ενώ από 1ης Ιουλίου απελευθερώνονται, με πλαφόν για τη ΔΕΗ 10% πάνω από τις τιμές που θα ισχύουν στις 30 Ιουνίου 2008.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ.Ρουσόπουλος. «Κανείς δεν αμφισβητεί ότι οι αυξήσεις της ΔΕΗ είναι σε υψηλό ποσοστό» τόνισε.

Ο ίδιος σημείωσε ότι ήταν χαμηλότερες από αυτές που πρότεινε η διοίκηση της ΔΕΗ και υπογράμμισε πως η αναλογικότητα των αυξήσεων είναι αυτή που τις χαρακτηρίζει.

Όσο για τα περί κύματος ακρίβειας, τόνισε πως γίνεται η καλύτερη δυνατή προσπάθεια με ανάπτυξη μηχανισμού ελέγχου ο οποίος λειτουργεί καθημερινά σε όλα τα προϊόντα. «Η εικαζόμενη εκτίναξη τιμών προς το παρόν είναι εικαζόμενη» κατέληξε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024