Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απεργιακό μέτωπο απέναντι στο κυβερνητικό σχέδιο για το Ασφαλιστικό

Απεργιακό μέτωπο απέναντι στο κυβερνητικό σχέδιο για το Ασφαλιστικό

Απεργιακό μέτωπο συστήνεται απέναντι στο προωθούμενο από την κυβέρνηση σχέδιο για το ασφαλιστικό. Η ΓΣΕΕ έχει ήδη ανακοινώσει 24ωρη απεργία για τις 12 Δεκεμβρίου, η ΟΤΟΕ προχωρά σε στάση εργασίας την Πέμπτη και 48ωρη κινητοποίηση στην Alpha Bank, ενώ απεργούν και οι δημοσιογράφοι την ερχόμενη Τρίτη.

93

Έρχεται έντονη κοινωνική αναταραχή προκειμένου να μην περάσουν τα κυβερνητικά σχέδια για το Ασφαλιστικό, προειδοποιεί ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος.

Όπως είπε ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, «αν ενόχλησε η φράση θα γίνει της Γαλλίας», τονίζω ότι οι κινητοποιήσεις που σημειώθηκαν το 2001, -οπότε υπενθυμίζεται είχε «παραλύσει» η Αττική- είναι πολύ ήπιες σε σχέση με αυτό που θα γίνει φέτος.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Συνδικάτου, «η ΓΣΕΕ ξεκινά ενημερωτικές περιφερειακές συσκέψεις συνδικαλιστικών στελεχών και εργαζομένων. Τα θέματα συζήτησης στις συσκέψεις αυτές θα είναι τα απεργιακά αιτήματα και η 24ωρη απεργία στις 12/12/2007».

Ταυτόχρονα, προστίθεται στην ανακοίνωση, τα Εργατικά Κέντρα και οι Ομοσπονδίες θα πραγματοποιήσουν ενημερωτικές εξορμήσεις -ενημερώσεις σ όλους τους χώρους δουλειάς, για τη μαζική και δυναμική συμμετοχή όλων των εργαζομένων στην Απεργία και στον Αγώνα των συνδικάτων.

Εντωμεταξύ η ΟΤΟΕ πραγματοποίησε την Τρίτη, μαζί με τη ΓΣΕΕ και το σύλλογο των εργαζομένων στην Alpha Bank, διάβημα διαμαρτυρίας στον υπουργό Οικονομίας σχετικά με τη ρύθμιση που εντάσσει το Επικουρικό Ταμείο των εργαζομένων στην Τράπεζα Alpha, στο Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων (ΕΤΑΤ).

Ταυτόχρονα η ΟΤΟΕ προκηρύσσει τρίωρη πανελλαδική παν-τραπεζική στάση εργασίας την προσεχή Πέμπτη 22 Νοεμβρίου από τις 12.15 το μεσημέρι έως τις 3.15, ενώ ο σύλλογος των εργαζομένων στην Alpha αύριο (Τετάρτη) και μεθαύριο (Πέμπτη) πραγματοποιεί 48ωρη απεργία στην Τράπεζα.

Κατά την ώρα της ψήφισης της τροπολογίας στη Βουλή οι τραπεζοϋπάλληλοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση και παράσταση στο προεδρείο της Βουλής.

Επίσης η ΟΤΟΕ καλεί τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας να παρέμβει και να εγκαλέσει την κυβέρνηση η οποία με τις αποφάσεις της παραβιάζει, κατά τους συνδικαλιστές, τις διεθνείς συμβάσεις εργασίας. Η ΟΤΟΕ επαναλαμβάνει την πάγια θέση της για υπεράσπιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και δηλώνει ότι θα κινηθεί για τη διαμόρφωση μετώπου με όλους τους εργαζόμενους σχετικά με το Ασφαλιστικό.

Πρόγραμμα κινητοποιήσεων ανακοίνωσε και η ΕΣΗΕΑ, με στόχο να αποσυρθεί το σχέδιο για το ασφαλιστικό, σύμφωνα με το οποίο το ταμείο των δημοσιογράφων εντάσσεται στο ενιαίο ταμείο επιστημόνων.

Ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Π.Σόμπολος εξήγγειλε 24ωρη προειδοποιητική απεργία σε όλα τα μέσα ενημέρωσης την Τρίτη 27 Νοεμβρίου από τις 06:00 έως τις 06:00 της επομένης. Ακόμη, η ΕΣΗΕΑ θα συμμετάσχει στην απεργία των Συνδικάτων στις 12/12.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024