Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Στοπ» από την ΡΑΕ στις αιτήσεις για φωτοβολταϊκούς σταθμούς έως 150kW

«Στοπ» από την ΡΑΕ στις αιτήσεις για φωτοβολταϊκούς σταθμούς έως 150kW

Η ΡΑΕ ανέστειλε από την 1η Οκτωβρίου την υποβολή αιτήσεων για χορήγηση εξαίρεσης από την υποχρέωση λήψης άδειας παραγωγής για φωτοβολταϊκούς σταθμούς σε Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο, Ήπειρο, Θεσσαλία, Κεντρική Μακεδονία και Δυτική Ελλάδα.

27

Το επενδυτικό ενδιαφέρον για την ανάπτυξη φωτοβολταϊκών σταθμών είναι εξαιρετικά μεγάλο και η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας έβαλε «φρένο» στις αιτήσεις για σταθμούς έως 150kW.

Σύμφωνα με τη ΡΑΕ, η συνολική ισχύς των αιτήσεων για χορήγηση εξαίρεσης από την υποχρέωση λήψης άδειας παραγωγής από φωτοβολταϊκούς σταθμούς που έχουν υποβληθεί έως σήμερα, υπερβαίνει κατά πολύ την ισχύ που αναφέρεται στο «Πρόγραμμα Ανάπτυξης Φωτοβολταϊκών Σταθμών» ως όριο για την αδειοδότηση φωτοβολταϊκών σταθμών της κατηγορίας αυτής έως το 2010 (σταθμοί ισχύος από 20kW έως 150kW).

Για τον λόγο αυτό, εκτιμώντας ότι το προβλεπόμενο από το Πρόγραμμα Ανάπτυξης Φωτοβολταϊκών σταθμών περιθώριο ισχύος εξαντλείται από τις ήδη υποβληθείσες αιτήσεις στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Δυτικής Ελλάδας (μη συμπεριλαμβανομένων των διασυνδεδεμένων νησιών), ώστε να μην είναι πλέον δυνατή η ικανοποίηση όλων των αιτημάτων που έχουν υποβληθεί, ανέστειλε από την 1η Οκτωβρίου την υποβολή αιτήσεων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024