Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δημοσιονομική εξυγίανση και Ασφαλιστικό οι προτεραιότητες Αλογοσκούφη

Δημοσιονομική εξυγίανση και Ασφαλιστικό οι προτεραιότητες Αλογοσκούφη

Τις προτεραιότητες στην οικονομία παρουσίασε ο Γιώργος Αλογοσκούφης, υποδεχόμενος τα νέα στελέχη του οικονομικού επιτελείου. Ο υπουργός Οικονομίας αναφέρθηκε στη δημοσιονομική εξυγίανση, την επίλυση του ασφαλιστικού και την καταπολέμηση της φτώχειας.

30

Τις προτεραιότητες στην οικονομία παρουσίασε ο Γιώργος Αλογοσκούφης, υποδεχόμενος τα νέα στελέχη του οικονομικού επιτελείου τους υφυπουργούς Ν.Λέγκα και Γ.Παπαθανασίου.

Ο υπουργός Οικονομίας αναφέρθηκε στη δημοσιονομική εξυγίανση, την επίλυση του ασφαλιστικού και την καταπολέμηση της φτώχειας.

«Οι πολίτες μας έδωσαν στις 16 Σεπτεμβρίου μια καθαρή εντολή για να πάμε την Ελλάδα μπροστά. Μας έδωσαν εντολή να προχωρήσουμε τις μεταρρυθμίσεις γρήγορα και αποφασιστικά. ..Οι πολίτες επιδοκίμασαν την πολιτική που ακολουθήσαμε την περασμένη 4ετία για να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα προβλήματα που παραλάβαμε στην οικονομία και την κοινωνία» δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας στο πλαίσιο της εκδήλωσης.

Τη νέα 4ετία συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα το μεταρρυθμιστικό μας πρόγραμμα για την ενίσχυση της ανάπτυξης, της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής, επεσήμανε ακόμη ο κ. Αλογοσκούφης και είπε ότι βασικές μας προτεραιότητες είναι:

* Η ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης της δημοσιονομικής εξυγίανσης, η οποία έχει ως στόχο την επίτευξη ισοσκελισμένων ή ελαφρά πλεονασματικών προϋπολογισμών έως το 2010.

* Η μεταρρύθμιση του κοινωνικού κράτους, με πρωτοβουλίες όπως η ίδρυση του Εθνικού Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής για την αντιμετώπιση της φτώχειας με στοχευμένες δράσεις. Όπως η καθιέρωση κατώτατης εθνικής σύνταξης που θα υπερβαίνει το όριο της φτώχειας.

* Η ολοκλήρωση της φορολογικής μεταρρύθμισης, η οποία περιλαμβάνει τη νομοθετημένη σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών για τα φυσικά πρόσωπα έως το 2009, καθώς και την απλοποίηση της φορολογίας των ακινήτων, που προβλέπει επίσης την κατάργηση των φόρων κληρονομιάς και γονικών παροχών, καθώς και την πλήρη απαλλαγή από τη φορολογία της πρώτης κατοικίας.

* Η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

* Η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος, αφού προηγηθεί ευρύς κοινωνικός και πολιτικός διάλογος, ο οποίος πρόκειται να ξεκινήσει άμεσα.

* Η περαιτέρω επέκταση των Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα στην ανάπτυξη των υποδομών και του κοινωνικού κράτους.

*Η απελευθέρωση των αγορών

*Η περαιτέρω ενίσχυση των ιδιωτικών επενδύσεων μέσω του επενδυτικού νόμου και την περαιτέρω βελτίωση του επενδυτικού κλίματος.

*Η περαιτέρω ενίσχυση της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας και η περαιτέρω εδραίωση της χώρας μας ως οικονομικό και κοινωνικό κέντρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου

* Η αποτελεσματική αξιοποίηση των πόρων του Γ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης και του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς 2007 – 2013 (ΕΣΠΑ) και η προώθηση του Εθνικού Πλαισίου Στήριξης για την εξυγίανση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

*Η επιτάχυνση της υλοποίησης της νέας Ψηφιακής Στρατηγικής για την περίοδο 2006-2013.

«Η εντολή που μας έδωσαν οι πολίτες στις 16 Σεπτεμβρίου είναι δέσμευση για μας. Συνεχίζουμε την πολιτική μας για μια δυναμική οικονομία και μια δίκαιη κοινωνία. Για να έχουν όλοι οι Έλληνες περισσότερες ευκαιρίες και καλύτερο βιοτικό επίπεδο» τόνισε ο υπουργός Οικονομίας.

Ο κ. Αλογοσκούφης αναφέρθηκε στο έργο των απερχόμενων μελών του οικονομικού επιτελείου, αλλά και στα νέα μέλη που αναλαμβάνουν θέσεις υφυπουργών.

Όσον αφορά τον κ. Χρήστο Φώλια, ο οποίος από υφυπουργός Οικονομίας αναβαθμίστηκε σε υπουργό Ανάπτυξης, τον ευχαρίστησε για το έργο του και τόνισε ότι «είμαι βέβαιος πως θα συνεχιστεί η άριστη συνεργασία για την επίτευξη των κοινών στόχων».

Για τον Πέτρο Δούκα, ο οποίος από υφυπουργός Οικονομικών αναλαμβάνει θέση υφυπουργού στο υπουργείο Εξωτερικών, εκφράστηκε με ιδιαίτερα θετικά σχόλια για το σπουδαίο έργο του στη διαχείριση του δημοσίου χρέους και τόνισε ότι θα συνεχιστεί η άριστη συνεργασία τους μέσα από το Συμβούλιο των Εξαγωγών και τις επιχειρηματικές αποστολές- τομείς που θα βρίσκονται στο αντικείμενο αρμοδιότητας του κ. Δούκα από τη νέα του θέση.

Για τον Αντώνη Μπέζα, ο οποίος παραμένει υφυπουργός Οικονομίας αρμόδιος για τα θέματα φορολογίας, τόνισε ότι έχει κάνει αποτελεσματική δουλειά στα θέματα φορολογίας και ότι τους περιμένει σπουδαία δουλειά για την επόμενη φάση της φορολογικής μεταρρύθμισης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024