Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αύξηση κεφαλαίου 170 εκατ. ευρώ στην Endesa Hellas, τρίτος σταθμός 400MW

Αύξηση κεφαλαίου 170 εκατ. ευρώ στην Endesa Hellas, τρίτος σταθμός 400MW

Σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 168,8 εκατ. ευρώ, με καταβολή μετρητών από την πλευρά της Endesa, προχωρά η Endesa Hellas (50,01% η ισπανική πλευρά και 49,9% ο όμιλος Μυτιληναίου). Πρόεδρος του ΔΣ ορίστηκε ο Ευ.Μυτιληναίος.

27

Σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 168,8 εκατ. ευρώ, με καταβολή μετρητών από την πλευρά της Endesa, προχωρά η Endesa Hellas (50,01% η ισπανική πλευρά και 49,9% ο όμιλος Μυτιληναίου).

Στην πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ της εταιρείας αποφασίσθηκαν τα εξής:

* Συγκρότηση σε Σώμα του νέου εννεαμελούς Διοικητικού Συμβουλίου. Πρόεδρος του ΔΣ ορίστηκε ο Ευ.Μυτιληναίος, αντιπρόεδρος ο Χέσους Όλμος, διευθύνων σύμβουλος της Endesa Europa και διευθύνων σύμβουλος ο Χοσέ Λούις Γκουτιέρεζ, γενικός διευθυντής της Tejo Energy Portugal (Endesa Portugal)

* Καθορισμός μελών του Συμβουλίου Διευθυντών (Chief Officer’s Committee).

* Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της κατά 168,8 εκατ. ευρώ, με καταβολή μετρητών από την Endesa Europa.

* Ενημέρωση από τη ΜΕΤΚΑ για την πρόοδο κατασκευής του δεύτερου σταθμού φυσικού αερίου συνδυασμένου κύκλου, ισχύος 430 MW, στον Αγιο Νικόλαο Βοιωτίας, ύψους 232 εκατ. ευρώ και με χρόνο ολοκλήρωσης τον Ιούνιο του 2009.

* Αποδοχή από το ΔΣ της εισήγησης του Συμβουλίου Διευθυντών για την κατασκευή τρίτου σταθμού φυσικού αερίου συνδυασμένου κύκλου, ισχύος 400MW, με στόχο έναρξης λειτουργίας το πρώτο εξάμηνο του 2010.

* Εγκατάσταση της εταιρείας σε γραφεία στο Μαρούσι.

Η συμφωνία μεταξύ της Endesa Europa και του ομίλου Μυτιληναίου προβλέπει ότι το αρχικό κεφάλαιο της Endesa Hellas μετά την ολοκλήρωση εισφορών σε μετρητά και περιουσιακά στοιχεία των δύο μετόχων θα ανέρχεται σε 1,2 δισ. ευρώ.

Η Μυτιληναίος θα εισφέρει όλα τα ενεργειακά περιουσιακά στοιχεία της, θερμικά και ανανεώσιμα και τις διαθέσιμες άδειες (τα οποία έχουν εκτιμηθεί σε 600 εκατ. ευρώ), ενώ η Endesa Europa θα εισφέρει το ανάλογο ποσό σε μετρητά.

Η δεύτερη και τελευταία καταβολή μετρητών και αντίστοιχη αύξηση του κεφαλαίου της Endesa Hellas αναμένεται να πραγματοποιηθεί κατά το  τέταρτο τρίμηνο του 2007.

Η εταιρία έχει προχωρήσει ήδη στις πρώτες επιχειρηματικές κινήσεις της και στοχεύει το 2015 να έχει μερίδιο άνω του 16% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024