Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο Ευρωδικαστήριο κατά της Κομισιόν προσφεύγει η Ryanair

Στο Ευρωδικαστήριο κατά της Κομισιόν προσφεύγει η Ryanair

Η ιρλανική εταιρεία αερομεταφορών Ryanair προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της Κομισιόν, κατηγορώντας την ότι δεν έχει πάρει πίσω «παράνομες» κρατικές ενισχύσεις που έχουν δοθεί σε εταιρείες του κλάδου σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες.

27

Η ιρλανική Ryanair, δεύτερη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εταιρεία αερομεταφορών χαμηλού κόστους μετά την Easyjet, προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της Κομισιόν, κατηγορώντας την ότι δεν πάρει πίσω «παράνομες» κρατικές ενισχύσεις που έχουν δοθεί σε άλλες εταιρείες.

Η εταιρεία, που βρίσκεται εδώ και χρόνια σε αντιπαράθεση με τις Βρυξέλλες, υποστηρίζει ότι αερομεταφορείς όπως η Alitalia, η Lufthansa, η Air France, αλλά και η Ολυμπιακή, ενισχύονται οικονομικά από τις κυβερνήσει, χωρίς η Κομισιόν να παρεμβαίνει με την ίδια «ευαισθησία».

Ο ιρλανικός αερομεταφορέα υποστηρίζει ότι από το 2005 έχει καταθέσει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσφυγές για τις «παράνομες» κρατικές ενισχύσεις στην Ολυμπιακή, την Lufthansa, την Air France και την Alitalia.

«Οι κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Ιταλίας έχουν επανειλλημένα ενισχύσει με σημαντικά ποσά τις προβληματικές κρατικές εταιρείες αερομεταφορών Ολυμπιακή και Alitalia» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Η ιταλική κυβέρνηση ετοιμάζεται να διαγράψει χρέη εκατοντάδων εκατομμυρίων προκειμένου να καταστήσει την Alitalia ελκυστική σε υποψήφιους αγοραστές, ενώ η ελληνική κυβέρνηση δεν επέστρεψε ποτέ την ύψους αρκετών εκατομμυρίων παράνομη κρατική ενίσχυση στην Ολυμπιακή» προστίθεται.

Τον Ιούνιο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπλόκαρε τα σχέδια της Ryanair για συγχώνευση με την ανταγωνίστρια ιρλανδική Aer Lingus.

Η Ryanair τονίζει ότι «εκατοντάδες εκατομμύρια λίρες έχουν καταβληθεί στον ευρωπαϊκό κλάδο αερομεταφορών μέσω κρατικής βοήθειας» και λέει ότι οι κανόνες για τους εθνικούς αερομεταφορείς και τα κρατικά αεροδρόμια είναι περισσότερο ευνοϊκοί έναντι αυτών για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις χαμηλούς κόστους και τα περιφερειακά αεροδρόμια.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024