Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δημιουργία τριτοβάθμιου οργάνου εκπροσώπησης των επιχειρηματιών προτείνει ο ΣΕΛΠΕ

Δημιουργία τριτοβάθμιου οργάνου εκπροσώπησης των επιχειρηματιών προτείνει ο ΣΕΛΠΕ

Η δημιουργία ενός τριτοβάθμιου οργάνου εκπροσώπησης του συνόλου του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας πρέπει να αποτελεί βασικό στόχο, τονίζει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης, εν όψει των αλλαγών στον ΣΕΒ.

27

Η δημιουργία ενός τριτοβάθμιου οργάνου εκπροσώπησης του συνόλου του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας πρέπει να αποτελεί βασικό στόχο, τονίζει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης, εν όψει των αλλαγών στον ΣΕΒ.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση με αφορμή τη συμπλήρωση εκατό χρόνων ζωής του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών, ο ΣΕΛΠΕ θα στηρίξει την αναζήτηση λύσης ενιαίας εκπροσώπησης των επιχειρηματικών φορέων της χώρας στη βάση της αμοιβαίας και ισότιμης κατανόησης των απόψεων των ενδιαφερομένων μερών και της ιδιαιτερότητας ανάπτυξης και λειτουργίας των διαφόρων επιχειρηματικών κλάδων.

Σε μια τέτοια προσπάθεια, ο ΣΕΛΠΕ δηλώνει διατεθειμένος να συμμετέχει ενεργά και εποικοδομητικά.

Ο ΣΕΒ, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΕΛΠΕ, βρίσκεται σε στάδιο αναζήτησης νέου ρόλου, στο πλαίσιο μιας διαρκώς φθίνουσας συμμετοχής της βιομηχανικής παραγωγής στην αύξηση της απασχόλησης όσο και στην δημιουργία του ΑΕΠ.

Η αναζήτηση αυτή θα πρέπει, σύμφωνα με τον ΣΕΛΠΕ, να γίνει με τη συνεργασία των περιφερειακών βιομηχανικών συνδέσμων, των συνδέσμων που εκπροσωπούν τη βιοτεχνία, τον τουρισμό, τον χρηματοπιστωτικό τομέα, το μικρό και μεσαίο εμπόριο, τις υπηρεσίες καθώς και το μεγάλο οργανωμένο λιανικό εμπόριο.

«Η πρόθεση των οργάνων του ΣΕΒ για μονοπώληση της εκπροσώπησης του συνόλου των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα με μόνο όπλο την λεκτική μετάλλαξη της επωνυμίας του συνδέσμου είναι ανεδαφική και ανεφάρμοστη» κατά τον ΣΕΛΠΕ.

Στην ανακοίνωση του ΣΕΛΠΕ επισημαίνεται ακόμα ότι η διαχρονική και διαρκής ενασχόληση του ΣΕΒ με θέματα που αφορούν στις βιομηχανικές επιχειρήσεις στέρησε τη δυνατότητα της εμπειρίας χειρισμού και γνώσης των θεμάτων που απασχολούν το ευρύτερο σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου.

Η δημιουργία πολυσυλλεκτικού οργάνου που θα εκπροσωπεί το σύνολο του εργοδοτικού συνδικαλισμού στην Ελλάδα προαπαιτεί, σύμφωνα με τον ΣΕΛΠΕ, δημοκρατικό διάλογο και συναίνεση όλων των επιχειρηματικών φορέων.

* Η ετήσια συνέλευση του ΣΕΒ γίνεται αύριο Πέμπτη και κεντρικό θέμα του είναι η μετεξέλιξη του Συνδέσμου. Ένα από τα σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας τις προηγούμενες ημέρες κάνει λόγο για μετονομασία σε Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών.

Στη συνέλευση θα παραστεί μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ.Παπούλιας.

Στην πρωινή κλειστή συνεδρίαση, τα μέλη του ΣΕΒ θα κληθούν να εγκρίνουν πρόταση του ΔΣ για την τροποποίηση άρθρων του Καταστατικού του ΣΕΒ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024