Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συμφωνία για την εξαγορά του 51% της FBB από την Aspis Bank

Συμφωνία για την εξαγορά του 51% της FBB από την Aspis Bank

Τον έλεγχο της τράπεζας FBB αποκτά η Aspis Bank έπειτα από συμφωνία με τον εφοπλιστικό Όμιλο Ρέστη για την αγορά μετοχών που αντιπροσωπεύουν το 51% του μετοχικού κεφαλαίου της FBB. Το τίμημα αναμένεται να κινείται στα 140 - 150 εκατ. ευρώ.

28

Τον έλεγχο της τράπεζας FBB αποκτά η Aspis Bank έπειτα από συμφωνία με τον εφοπλιστικό Όμιλο Ρέστη για την αγορά μετοχών που αντιπροσωπεύουν το 51% του μετοχικού κεφαλαίου της FBB. Το τίμημα αναμένεται να κινείται στα 140 – 150 εκατ. ευρώ.

Η FBB έχει σύνολο ενεργητικού άνω των 1,2 δισ. ευρώ και διαθέτει δεκαπέντε υποκαταστήματα πανελλαδικά. Ιδρύθηκε τον Νοέμβριο 2001, με την εξαγορά του δικτύου και των δραστηριοτήτων της Bank of Nova Scotia στην Ελλάδα. Δραστηριοποιείται κυρίως στον τομέα της ναυτιλιακής τραπεζικής και της τραπεζικής επιχειρήσεων, τομείς στους οποίους η Aspis Bank έχει εισέλθει σχετικά πρόσφατα. Η εξαγορά θα επιτρέψει στην Aspis Bank να αποκτήσει ισχυρότερη παρουσία στους χώρους αυτούς, ενώ θα δημιουργηθούν συνέργειες σε επιχειρησιακό και λειτουργικό επίπεδο.

H Αγροτική Τράπεζα κατέχει το υπόλοιπο 49% του μετοχικού κεφαλαίου της FBB και η διοίκηση της Aspis Bank, όπως επισημαίνεται στην σχετική ανακοίνωση, θα επιδιώξει την διαμόρφωση κοινής στρατηγικής για την μελλοντική ανάπτυξη της FBB, προς όφελος και των δύο μετόχων.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Aspis Bank Κωνσταντίνος Καρατζάς αναφέρει ότι με την απόκτηση του 51% του μετοχικού κεφαλαίου της FBB συνεχίζεται η υλοποίηση της στρατηγικής επέκτασης μέσω εξαγοράς συμπληρωματικών τομέων τραπεζικών δραστηριοτήτων. Με την ολοκλήρωση της εξαγοράς, ο Όμιλος Aspis Bank θα διαθέτει πλέον ένα δίκτυο 84 υποκαταστημάτων στην Ελλάδα και σύνολο ενεργητικού που θα υπερβαίνει τα 3,5 δισ. ευρώ, ενισχύοντας το μερίδιό του στην επιχειρηματική πίστη.

Η εν λόγω συναλλαγή τελεί υπό την αίρεση των σχετικών εγκρίσεων από τις εποπτικές αρχές και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του δευτέρου τριμήνου 2007.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η εντυπωσιακή προσέλευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Euroleague

Η Euroleague έβγαλε το μέσο όρο των εισιτηρίων της, με αυτά να είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024