Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σε προγράμματα του ΟΑΕΔ οι εργαζόμενοι στη ΒΦΛ Θεσσαλονίκης

Σε προγράμματα του ΟΑΕΔ οι εργαζόμενοι στη ΒΦΛ Θεσσαλονίκης

Να δοθεί η δυνατότητα στους μισθωτούς της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων (ΒΦΛ) Θεσσαλονίκης, που δεν έχουν συμπληρώσει τις προϋποθέσεις πλήρους συνταξιοδότησης, να επιλέξουν ένα από τα προγράμματα του ΟΑΕΔ επιχειρείται με σχετική τροπολογία.

88

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία με την οποία παρέχεται η δυνατότητα στους μισθωτούς της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων Θεσσαλονίκης που δεν έχουν συμπληρώσει τις προϋποθέσεις πλήρους συνταξιοδότησης, να επιλέξουν ένα από τα προγράμματα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).

Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο με τίτλο «Παραγωγή και διάθεση προϊόντων αρτοποιίας και συναφείς διατάξεις», το οποίο συζητείται την Τρίτη στην Ολομέλεια της Βουλής.

Μεταξύ άλλων, με την τροπολογία «παρέχεται η δυνατότητα στους μισθωτούς της ΒΦΛ Θεσσαλονίκης, των οποίων η σύμβαση εργασίας καταγγέλθηκε από 4/12/2006 μέχρι τις 31/1/2007 και δεν έχουν συμπληρώσει τις προϋποθέσεις πλήρους συνταξιοδότησης, να επιλέξουν ένα από τα παρακάτω προγράμματα του ΟΑΕΔ: Αυτοαπασχόλησης, Νέων Θέσεων Εργασίας, Επανακατάρτισης, Τακτικής επιδότησης ανεργίας, Ειδικής επιδότησης ανεργίας».

Επίσης, «εργαζόμενοι που θα συνεχίσουν να εργάζονται στο εργοστάσιο Θεσσαλονίκης της ΒΦΛ ΑΕ, καθώς και εκείνοι που θα μετακινηθούν στο εργοστάσιο Καβάλας και απολυθούν για λόγο μη οφειλόμενο σε υπαιτιότητά τους ή παραιτηθούν μέσα σε έξι μήνες από την έναρξη ισχύος του υπό ψήφιση νομοσχεδίου, μπορούν να ενταχθούν στις ανωτέρω διατάξεις υποβάλλοντας σχετική υπεύθυνη δήλωση-αίτηση στον ΟΑΕΔ εντός μηνός από την απόλυση ή την παραίτηση τους.

»Ειδικά, εργαζόμενοι οι οποίοι θα συνεχίσουν να εργάζονται στο εργοστάσιο Θεσσαλονίκης της ΒΦΛ ΑΕ και μετά την παρέλευση της ανωτέρω εξάμηνης προθεσμίας, αποκλειστικά για να θέσουν σε ασφαλή μακροχρόνια κράτηση τις εγκαταστάσεις και παραγωγικές μονάδες του εργοστάσιου Θεσσαλονίκης μπορούν να ενταχθούν στις ανωτέρω διατάξεις υποβάλλοντας σχετική υπεύθυνη δήλωση – αίτηση στον ΟΑΕΔ εντός μηνός από την απόλυση τους».

Δικαίωμα να ενταχθούν στο πρόγραμμα ειδικής επιδότησης έχουν οι μισθωτοί που είναι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ ή στο ΤΣΜΕΔΕ, καθώς και όσοι απασχολούνται με σύμβαση έργου ή άλλη παρεμφερή μορφή απασχόλησης και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, εφόσον μέχρι την ημέρα καταγγελίας της σύμβασης απασχολούνταν ήδη τουλάχιστον τρία χρόνια στο εργοστάσιο Θεσσαλονίκης της ΒΦΛ ΑΕ.

Η ειδική επιδότηση διαρκεί μέχρι τη συμπλήρωση των προϋποθέσεων για λήψη πλήρους σύνταξης γήρατος, με ανώτατο όριο τους 72 μήνες, το οποίο μπορεί να παραταθεί με κοινή υπουργική απόφαση. Το ποσό του μηνιαίου επιδόματος ισούται με το 80% του καταβαλλομένου κατά τη λύση της σύμβασης μηνιαίου μισθού ή του εικοσαπενταπλασίου του καταβαλλομένου ημερομισθίου με ανώτατο όριο το ποσό των 1.500 ευρώ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024